Facebook Pixel "Θα παίζω Football Manager με την Ξάνθη"!
| 2016-07-24 15:30:00

"Θα παίζω Football Manager με την Ξάνθη"!

"Θα παίζω Football Manager με την Ξάνθη"!

Ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς είναι μια από τις σημαντικότερες φετινές μεταγραφές της Ξάνθης. Μετά από 4 πρωταθλήματα κι 2 κύπελλο Σερβίας με την Παρτιζάν, για πρώτη φορά ο 27χρονος τερματοφύλακας βγαίνει από τη χώρα του και μιλάει για το κίνητρο που έχει και τους στόχους της ακριτικής ομάδας.

Αναλυτικά η συνέντευξη στην ιστοσελίδα της Ξάνθης:

Ζίβκο, για πρώτη φορά θα αγωνιστείς σε ένα διαφορετικό πρωτάθλημα. Πως αισθάνεσαι γι’ αυτό;

Δεν το βλέπω σαν πρόκληση, αισθάνομαι πολύ καλά γι’ αυτήν την επιλογή μου. Έχω μεγάλο κίνητρο γιατί άκουσα πολύ καλά πράγματα για το ελληνικό πρωτάθλημα και γι’ αυτή την ομάδα. Ο Μαρκόφσκι με τον οποίο γνωριζόμαστε από τα χρόνια της Παρτιζάν, μου είπε πολύ καλά πράγματα και για την ομάδα και για τον κόσμο και ήταν κάτι που με διευκόλυνε.

Η πορεία σου στην Παρτιζάν και στο πρωτάθλημα της Σερβίας ήταν ενδιαφέρουσα έχοντας κερδίσει μάλιστα και τίτλους…

Από την ακαδημία της Παρτιζάν έφτασα στα 17 μου στο πρώτο μου επαγγελματικό συμβόλαιο. Μετά από ένα χρόνο ήθελα να πάω να αγωνιστώ δανεικός και πήγα στην Μετάλατς στην Β! Κατηγορία για να πάρω παιχνίδια. Τον πρώτο χρόνο μ’ αυτήν την ομάδα κερδίσαμε την άνοδο και μετά ζήτησα από την Παρτιζάν ότι ήθελα να παίξω άλλο ένα χρόνο στην ίδια ομάδα και στην πρώτη κατηγορία. Μετά επέστρεψα στην Παρτιζάν, όπου τότε παίξαμε και στο Champions League. Στη συνέχεια ήθελα να πάρω περισσότερα παιχνίδια και επέλεξα ένα νέο δανεισμό στην Μετάλατς επειδή είχα ήδη πολύ καλές εντυπώσεις με εκείνη την ομάδα. Στην νέα επιστροφή μου είχα πολλές συμμετοχές στην Παρτιζάν με την οποία κέρδισα και 6 τίτλους (4 πρωταθλήματα και 2 κύπελλα).

Πώς πήρες την απόφαση να αλλάξεις πορεία στην καριέρα σου και να επιλέξεις την Xanthi FC;

Ο τεχνικός διευθυντής της Xanthi FC Γιάννης Παπαδημητρίου μου τηλεφώνησε και μιλήσαμε. Εξέφρασε το ενδιαφέρον της ομάδας για μένα και αφού εξετάσαμε την κατάσταση αποφάσισα πως η Ξάνθη θα ήταν η σωστή επιλογή.

Διαχρονικά η ομάδα έχει μία παράδοση στην θέση του τερματοφύλακα. Μπούτσεκ, Πιζανόφσκι, Μάλαρτζ, Γκσπούρνινγκ, Λοντίγκιν είναι μόνο μερικοί από αυτούς που δούλεψαν στην Ξάνθη και ανέβασαν τις μετοχές τους στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο…

Ναι, το γνωρίζω αυτό. Ξέρω ότι είχε καλούς τερματοφύλακες. Γνωρίζω τον Λοντίγκιν, τον Γκσπούρνινγκ όπως επίσης έμαθα ψάχνοντας και για τον τελικό κυπέλλου πρόπερσι και για τα 28 διαδοχικά χρόνια στην Super League και τις ευρωπαϊκές της εξόδους. Έχει μία αξιοσέβαστη ιστορία η Xanthi FC.

Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από τη νέα σου ομάδα και την μέχρι στιγμής προετοιμασία;

Προσωπικά, ζήτησα να έρθω 10 μέρες νωρίτερα από την επίσημη πρώτη προπόνηση της ομάδας για να μάθω την πόλη και κάποια βασικά πράγματα. Όλοι είναι πολύ φιλόξενοι, θετικά άτομα και φιλικοί. Έχουμε πολλούς νέους παίκτες στην ομάδα και μου θυμίζει πολύ την Παρτιζάν η ατμόσφαιρα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για μένα. Ένιωσα να με αποδέχονται άμεσα και ήδη έχω μάθει κάποιες βασικές λέξεις. Σέβομαι πολύ το γεγονός ότι η ομάδα έχει παίκτες με πολύχρονη παρουσία στην ομάδα όπως ο Φλίσκας, ο Βασιλακάκης, ο Μπαξεβανίδης κι αυτό για μένα δείχνει ότι δουλεύει με πλάνο. Επίσης, η παρουσία του Λάζιτς, εκτός από το ότι είμαστε από την ίδια πατρίδα και έχουμε αγωνιστεί πριν 9 χρόνια μαζί στην Παρτιζάν, είναι σημαντική για μένα γιατί εκτός από πολύ καλός παίκτης είναι κι ένας πολύ καλός φίλος.

Η Xanthi FC έχει δώσει τρία φιλικά παιχνίδια μέχρι στιγμής στα οποία ήρθε ισόπαλη με 1-1 στη Βέροια, κέρδισε με 0-1 την Πιρίν και κι έχασε με 2-1 από την Μοντάνα. Αν και είναι νωρίς, πως βλέπεις το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας;

Ξεκινήσαμε δυνατά και είμαι γενικά ικανοποιημένος. Ο προπονητής μάς είπε κάποιες τακτικές λεπτομέρειες και προσπαθήσαμε να τις δείξουμε στο γήπεδο. Και νομίζω ότι δουλέψαμε αρκετά καλά πάνω στα «θέλω» του. Σε κάθε προπόνηση δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Προσπαθούμε στα φιλικά να βγάζουμε πράγματα της προπόνησης.

Πόσο ψηλά πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει η ομάδα φέτος;

Νομίζω πως στην αρχή είναι δύσκολο το πρόγραμμα. Όμως είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε έτοιμοι γι’ αυτά. Προσωπικά θέλω να πω, πως το πρώτο παιχνίδι είναι ο Ηρακλής. Μετά θα μιλήσουμε για το επόμενο παιχνίδι και στο τέλος θα δούμε τι πετύχαμε. Πρέπει να έχουμε μια συγκροτημένη σκέψη και μία ομαδική αντιμετώπιση στο κάθε παιχνίδι.

Ποια θεωρείς σημαντικότερα στοιχεία για μία πετυχημένη καριέρα;

Το πρώτο πιο σημαντικό στοιχείο για τον τερματοφύλακα είναι η σκέψη. Μετά πιστεύω ότι πρέπει να είναι φίλος με τους αμυντικούς του και ο ένας να «πεθαίνει» για τον άλλο στο γήπεδο. Επίσης να είναι συγκεντρωμένος 101% να είναι στο παιχνίδι. Η δουλειά στην προπόνηση καθορίζει το πόσο καλός θα είναι στο παιχνίδι. Τέλος, χρειάζεται να είναι και τυχερός, όχι με την απλή έννοια, αλλά να προκαλεί την τύχη του.

Πως σου αρέσει να περνάς τον ελεύθερό σου χρόνο;

Στην Σερβία μου άρεσε το ψάρεμα. Στην Ξάνθη προτιμώ να πάω για μπιλιάρδο, για μπόουλινγκ είτε να παίζω online playstation με φίλους από τη Σερβία. Επίσης περιμένω ανυπόμονα το FM 2017 για να ξεκινήσω πρωτάθλημα με την Ξάνθη!

Κλείνοντας, θα ήθελες να στείλεις το δικό σου μήνυμα στους Ξανθιώτες φιλάθλους;

Θα ήθελα να τους ότι θα παίζουμε σε κάθε παιχνίδι με το 100% των δυνατοτήτων μας και θα προσπαθούμε να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags