Facebook Pixel Νικολογιάννης: O Μολέδαρος η μαχητική ψυχή και το γκολ που του δίνει πρόκριση!
| 2016-07-29 16:22:00

Νικολογιάννης: O Μολέδαρος η μαχητική ψυχή και το γκολ που του δίνει πρόκριση!

Νικολογιάννης: O Μολέδαρος η μαχητική ψυχή και το γκολ που του δίνει πρόκριση!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την χθεσινή νίκη με 1-0 που δίνει μισή πρόκριση στον Παναθηναίκό, ο οποίος με ένα γκολ ακόμα στην Σουηδία περνάει στα play off

H νίκη ήρθε και μάλιστα χωρίς η ομάδα να δεχθεί γκολ. Το 1-0 δίνει ένα μεγάλο προβάδισμα στον Παναθηναϊκό για τη ρεβάνς με την ΑΙΚ αρκεί να έχει τα δύο στοιχεία που είχε χθες. Συγκέντρωση και στα 90 λεπτά και μαχητική ψυχή. Ο Παναθηναϊκός πήρε αυτό, που ήθελε και αν σκοράρει και στη ρεβάνς θα προκριθεί στα play off.

Η ΑΙΚ όντως δεν είναι καμία φοβερή ομάδα, όπως ανέφερα και χθες, αλλά όντως είναι πολύ πιο έτοιμη από τον Παναθηναϊκό, αφού έχει καμία 20αριά παιχνίδια στα πόδια της και η ομάδα χθες έδωσε μόλις το πρώτο της επίσημο παιχνίδι. Αυτό, που δεν περίμενα από την ΑΙΚ είναι η πολύ καλή αμυντική λειτουργία. Με ένα 5-4-1 και τις γραμμές κοντά πραγματικά ήταν άλλη ομάδα από αυτή, που είχαμε δει πέρυσι στα ματς με τον Ατρόμητο. Η αλλαγή προπονητή, άλλαξε και τον τρόπο παιχνιδιού της και την έχει κάνει μία δυσκολοκατάβλητη ομάδα. Αυτό το δείχνουν τα 5 γκολ, που έχει δεχθεί στα 13 τελευταία της παιχνίδια.

Ετσι, όπως παρουσιάστηκε η ΑΙΚ στην Λεωφόρο το παιχνίδι δεν ήθελε πολύ να στραβώσει. Ειδικά, όταν ο Παναθηναϊκός «πέταξε» τις δύο ευκαιρίες που έκανε στην αρχή του αγώνα με τον Μπέργκ και τον Ιμπάρμπο.

Στην αρχή του αγώνα το 3-5-2 που επέλεξε ο Στραματσόνι για το παιχνίδι και μας αιφνιδίασε όλους είχε λογική. Ο Ιταλός τεχνικός σκέφτηκε μόνο το αποτέλεσμα και καλά έκανε. Ηθελε να εξασφαλίσει το μηδέν στην άμυνα και πίστευε, ότι κάποια στιγμή θα την βρει την ευκαιρία να το βάλει το γκολ και έγινε. Οι τρεις κεντρικοί αμυντικοί για έναν βαρύ φορ(όπως είναι ο Μαρκάνεν) αποδείχθηκαν πολλοί στην πορεία και η σωστή αλλαγή του Βιγιαφάνιες έκανε την ομάδα, πιο απειλητική , παρά το γεγονός, ότι στο δεύτερο ημίχρονο δεν έχασε τόσο μεγάλες ευκαιρίες , όπως στο πρώτο. Πιο πολύ με ενόχλησε στον Στραματσόνι το γεγονός, ότι στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε τέσσερις φορές συστήματα και ρόλους στους παίκτες. Αρχικά 4-2-3-1 μετά 4-4-2 σε ευθεία στη συνέχεια 4-4-2 σε ρόμβο και στο τέλος 4-4-2 σε ευθεία. Τόσες αλλαγές συστημάτων σε ένα ημίχρονο μάλλον μπερδεύουν τους παίκτες. Αυτό μπορώ να πω ότι δεν μου άρεσε χθες από τον Ιταλό τεχνικό. Την σκέψη του να αρχίσει με 3-5-2 την βλέπω λογική .

Χθες είχα αναφέρει, ότι βλέπω το γκολ να έρχεται από στημένη φάση μετά από εκτέλεση φάουλ ή κόρνερ. Και λόγω Λεντέσμα που έχει πολύ καλά χτυπήματα και λόγω του ότι η ομάδα έχει πολλά ψηλά κορμιά. Τελικά έτσι ήρθε το γκολ. Στην εξέλιξη ενός κόρνερ και μετά την απόκρουση των αμυντικών, ο Μέστο έκανε την σέντρα –ξυραφιά και ο Μολέδαρος την «κάρφωσε» την μπάλα στα δίχτυα λες και ήταν φορ. Απίστευτος παίκτης , ήταν ο κορυφαίος σε όλο το ματς, αφού είχε και επεμβάσεις καθοριστικές και πέτυχε το κρίσιμο γκολ. Ο Μολέδο είναι ηγέτης και το έδειξε και χθες. Μεγάλη μεταγραφή τον Γενάρη για τον Παναθηναϊκό.

Να δώσουμε έναν πόντο για το μηδέν στην άμυνα και στον Στιλ(που τόσα έχει ακούσει όλο το καλοκαίρι). Ειδικά η απόκρουσή του στην κεφαλιά του Μαρκάνεν ήταν πολύ δύσκολη και καθοριστική , διότι αν εκεί γινόταν το 0-1 θα λέγαμε άλλα σήμερα.

Χωρίς πολλά λόγια ο Παναθηναϊκός έκανε την μισή υποχρέωση χθες και κέρδισε με 1-0 την ΑΙΚ. Να πάει να ολοκληρώσει τη υποχρέωση στην Σουηδία και μετά να κοιτάξουμε τα play off. Εκεί, που η ΑΙΚ πάλι κλειστά θα παίξει και θα περιμένει μία φάση για να πάει το ματς στην παράταση. Πας σαν Παναθηναϊκός βάζεις το γκολ και προκρίνεσαι.

*Ένα μεγάλο μπράβο στους 15.000 φίλους της ομάδας, που βρέθηκαν χθες στην Λεωφόρο. Απίστευτη ατμόσφαιρα, απίστευτη στήριξη στην ομάδα. Ο κόσμος αγκαλιάζει την ομάδα φέτος από την αρχή και περιμένει αποτελέσματα σαν το χθεσινό για να είναι συνέχεια κοντά. Από τους παίκτες και τον Στραματσόνι εξαρτάται.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags