Facebook Pixel Παλιός, "επαγγελματικός"... Panathinaikos! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2016-08-04 21:51:00

Παλιός, "επαγγελματικός"... Panathinaikos! (ΒΙΝΤΕΟ)

Παλιός, "επαγγελματικός"... Panathinaikos! (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι πράσινοι με δυο γκολάρες στο β` μέρος (Ιμπάρμπο, Μπεργκ) νίκησαν δίκαια 2-0 την ΑΙΚ και προκρίθηκαν στα πλέι οφ του Europa! Aνώτεροι οι παίκτες του Στραματσόνι, κορυφαίοι Μολέντο και Λεντέσμα

Mετά από ένα κακό πρώτο μέρος, με τους πράσινους να έχουν τον έλεγχο από το 10` και μετά πάντως, ήρθε η γκολάρα του Ιμπάρμπο με το που ξεκινησε το β` μέρος και εκεί ουσιαστικά έληξε η σεμνή τελετή. Το δεύτερο γκολ του Μπεργκ στο 73` σφράγισε τη νίκη-πρόκριση, με τους πράσινους να εμφανίζονται μετά από καιρό σοβαροί σε ευρωπαϊκό ματς και να παίρνουν την πρόκριση για τα πλέι οφ του Europa. Πολύ καλός πάλι ο Μολέντο (κάλυψε τις γκάφες του Ιβάνοφ που ήταν μπόλικες...), εξαιρετικός ο Λεντέσμα, ενώ φάνηκαν όποτε χρειάστηκε οι Ιμπάρμπο και Μπεργκ και πλέον στο Τριφύλλι περιμένουν την αυριανή κλήρωση.

Μηδέν σε όλα...

Πιο δυνατά μπήκαν στο ξεκίνημα οι Σουηδοί, πιέζοντας τον Παναθηναϊκό που περίμενε στο μισό γήπεδο, μην μπορώντας πάντως να κρατήσει μπάλα. Οι πράσινοι σιγά-σιγά ισορρόπησαν και με καλό πρέσινγκ ψηλά περιόρισαν τους γηπεδούχους, με το ματς όμως να μην έχει φάσεις. Οι παίκτες του Στραματσόνι είχαν την κατοχή, έκλεβαν μπάλες, όμως έλειπε ένας καλός συνδυασμός στο τρανζίσιον για να γίνουν απειλητικοί.

Η ώρα περνούσε με το σκηνικό να παραμένει απαράλλαχτο, δηλαδή τον Παναθηναϊκό να έχει την μπάλα και την ΑΙΚ να περιμένει στο μισό γήπεδο. Κακό ματς στο "Friends Arena", χωρίς φάσεις, με τους πράσινους να παρουσιάζονται καλοί στα μετόπισθεν, όχι όμως από το κέντρο και μπροστά, όπου τα πάντα γίνονταν βιαστικά και με πολλά λάθη. Πρώτο σουτ προς την εστία σε όλο το ματς έγινε στο 41` από τον Χάουκσον, με το ημίχρονο να λήγει φυσιολογικότατα 0-0...

Ψεκάστε, σκουπίστε... προκριθείτε!

Με το καλησπέρα στο β` μέρος, στα 25`` για την ακρίβεια ο Ιμπάρμπο έκανε το 0-1! Οι πράσινοι κυκλοφόρησαν ωραία την μπάλα, ο Μπεργκ έβγαλε την κάθετη και ο Κολομβιανός με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ! Οι Σουηδοί έβγαλαν νεύρα, κάνοντας κάποια σκληρά μαρκαρίσματα, όμως στο 52` ο Λουντ έπαθε... Μέσι, πέρασε τέσσερις (!) παίκτες, αλλά πλάσαρε πάνω στον Κάρλγκρεν!

Η ΑΙΚ αναγκαστικά προσπάθησε να βγει μπροστά, δίνοντας πλέον χώρους στους πράσινους, με τον Λεντέσμα στο 59` να βγάζει μαγική πάσα στον Μπεργκ, αλλά ο Σουηδός δεν μπόρεσε από πλάγια να νικήσει τον συμπατριώτη γκολκίπερ. Ο Μολέντο "καθάριζε" πίσω και τις... γκάφες του Ιβάνοφ, όμως στο 66` ο Ισαζάκι με φάουλ σημάδεψε οριζόντιο δοκάρι, χτυπώντας "καμπανάκια"...

Ο Στραματσόνι έβαλε Νάνο (πήγε αριστερά και ο Γουακάσο στον ααντί Λεντέσμα και Λέτο στη θέση του Ιμπάρμπο, με την ΑΙΚ να συνεχίζει να πιέζει για την ισοφάριση. Κόντρα όμως στη ροή του ματς έγινε το 0-2 στο 73`! Ο Χούιφελντ έκανε μια λανθασμένη απομάκρυνση, ο Γουακάσο πάσαρε στον Μπεργκ που στην κίνηση σούταρε με δύναμη για το 0-2, καθαρίζοντας νίκη και πρόκριση! Οι Σουηδοί δεν εκμεταλλεύτηκαν ούτε τα "δώρα" της πράσινης άμυνας που είχε χαλαρώσει υπερβολικά, με τον Παναθηναϊκό στο τέλος να πανηγυρίζει τη νίκη!

ΑΪΚ Στοκχόλμης (Ρίκαρντ Νόρλινγκ): Κάρλγκρεν, Χάουκσον, Κάρλσον, Γιόχανσον, Σάντγκρεν, Οφόρι, Ισχιζάκι (78' Σαλέτρος), Μπλόμπεργκ (61' Γιασίν), Αφάνε (61' Άβντιτς), Μαρκάνεν, Χόιβελντ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Μέστο, Κουτρουμπής, Μολέντο, Ιβανόφ, Γουακάσο, Λεντέσμα (67' Νάνο), Ζέκα, Λουντ (84' Βιγιαφάνιες), Ιμπάρμπο (70' Λέτο), Μπεργκ.

Γκολ: 46' Ιμπάρμπο, 73' Μπεργκ
Κίτρινες: 16' Λεντέσμα, 67' Κουτρουμπής, 80' Στιλ/42' Γιόχανσον, 47' Οφόρι, 50' Μαρκάνεν

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags