Facebook Pixel Πρέμιερ Λιγκ (και) ο Μαζουάκου!
| 2016-08-06 15:03:00

Πρέμιερ Λιγκ (και) ο Μαζουάκου!

Πρέμιερ Λιγκ (και) ο Μαζουάκου!

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει για τον Μαζουάκου και το επόμενο βήμα της καριέρας του.
 

Γράφω στον «ΓΑΥΡΟ» ότι ο Μαζουάκου θα συνεχίσει την καριέρα του στην Αγγλία. Πρέμιερ Λιγκ για το Γάλλο αριστερό μπακ κι άλλη μία σπουδαία μεταγραφή ποδοσφαιριστή Ολυμπιακού προς το πλουσιότερο πρωτάθλημα της Ευρώπης.

Τα λεφτά που θα πάρει ο Ολυμπιακός θα είναι καλά κι αποδεικνύεται ότι ο σύλλογος καλά έκανε και περίμενε την κατάλληλη προσφορά την κατάλληλη ώρα. Πολλοί υποστήριζαν ότι ο Ολυμπιακός θα την πάταγε με την πώληση του Μαζουάκου και πως θα του έμενε ο παίκτης αμανάτι-και το χειρότερο ότι δεν θα του ήταν και ουσιαστικά ενεργός μετά την όλη ιστορία, το σίριαλ, της μεταγραφής του. Ο σύλλογος πόνταρε σε συγκεκριμένα πράγματα: πραγματικά προικισμένος, Γάλλος, 22 ετών, σε θέση που δεν βρίσκεις εύκολα παίκτη. Και τελικά βλέπουμε ότι το παιχνίδι της υπομονής έπιασε…

Έτσι όπως εξελίχθηκε η κατάσταση, δεν υπήρχε πάντως άλλη επιλογή. Ο Μαζουάκου το είχε αποφασίσει ότι γι΄ αυτόν τα δύο χρόνια στην Ελλάδα ήταν πολλά. Για την ακρίβεια, από πέρσι ήθελε να φύγει, αλλά ο Ολυμπιακός ουσιαστικά αρνήθηκε να τον δώσει, ζητώντας 12-15 εκ. Ευρώ. Η παρουσία όμως του νεαρού Γάλλου όλη τη σεζόν «έλεγε» με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι ο παίκτης ήταν ήδη αλλού…Κι ο Ολυμπιακός τελικά είχε πρόβλημα στην αριστερή πλευρά της άμυνάς του σε κρίσιμα παιχνίδια.

Τώρα ο Μαζουάκου κάνει το μεγάλο βήμα της καριέρας του και πάει στην Πρέμιερ Λιγκ. Εκεί εκτός από τα πλούσια αθλητικά προσόντα του (ταχύτητα, δύναμη, αλτικότητα) και την ικανότητά του στις προωθήσεις, πρέπει να αμυνθεί και…δέκα φορές καλύτερα. Λογικά είναι θέμα αυτοσυγκέντρωσης κι αφοσίωσης. Μακάρι το παιδί να είναι πιο συγκεντρωμένο και να παίξει μπάλα στην Αγγλία, όπως έγινε με το Μιραλάς.

Κι ο Ολυμπιακός πρέπει να επιλέξει αν θα μείνει με Ντε Λα Μπέγια και Τσιμίκα η, αν θα πάρει κι άλλον αριστερό μπακ. Ιδανικό για εμένα; Ένας ακραίος μπακ, που θα μπορούσε να παίξει και δεξιά κι αριστερά, όπως έκανε ο Σαλίνο.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags