Facebook Pixel "Yπήρχαν πολλοί που με προέτρεψαν να μην πάω στον Άρη"
| 2016-08-09 13:37:00

"Yπήρχαν πολλοί που με προέτρεψαν να μην πάω στον Άρη"

"Yπήρχαν πολλοί που με προέτρεψαν να μην πάω στον Άρη"

Ο Σωκράτης Διούδης μίλησε για τους λόγους που αποφάσισε να επιστρέψει στον Άρη, το γκολ που στοίχισε στον υποβιβασμό από τη Super League, ενώ επεσήμανε ότι υπήρξαν αρκετοί που του έλεγαν να μην γυρίσει στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ο 23χρονος επέλεξε τον ΑΡΗ και στη συνέντευξη που παραχώρησε στο AllAboutARIS, αναλύει τα κίνητρα της απόφασής του καθώς και τους προσωπικούς και ομαδικούς στόχους με την επανένταξή του στην ομάδα.

-Σωκράτη ένα πρώτο σχόλιο για την επιστροφή σου στον ΑΡΗ και το μέχρι τώρα διάστημα της προετοιμασίας.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι ξανά μαζί με γνώριμα πρόσωπα και συνθήκες. Η προετοιμασία είναι αλήθεια ότι αρκετά κουραστική, φάνηκε και από το πρώτο φιλικό όπου μας έλειπε η φρεσκάδα. Μέρα με τη μέρα, όμως, θα είμαστε σε θέση να βγάλουμε ακόμα περισσότερα από τα όσα μας ζητάει ο προπονητής».

-Πως γεννήθηκε η σκέψη της επιστροφής σου στον ΑΡΗ, έχοντας κι άλλες προτάσεις στα χέρια σου;

«Με τον Πανιώνιο έκανα ίσως την καλύτερη –μέχρι τώρα- σεζόν, με βοήθησε και η καλή πορεία της ομάδας. Είχα αρκετές προτάσεις στα χέρια μου, υπήρξαν ομάδες με τις οποίες είχαμε σχεδόν συμφωνήσει. Εφόσον όμως δεν προχώρησε κάτι όταν ήρθε η πρόταση από τον ΑΡΗ ζύγισα τα δεδομένα και τις δελεαστικές είναι η αλήθεια προτάσεις που μου έγιναν, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν παίζει ρόλο μόνο το οικονομικό. Εγώ μεγάλωσα στον ΑΡΗ και έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην απόφασή μου».

-Περίμενες όταν πριν από δύο χρόνια έκλεινες την πόρτα του Κλεάνθης Βικελίδης ότι θα επέστρεψες τόσο σύντομα;

«Είχα πει ότι θα γυρίσω. Δεν περίμενα τόσο σύντομα, γιατί έφυγα στο εξωτερικό. Όταν κάνεις αυτό το βήμα ελπίζεις ότι θα εξελιχθούν τα πράγματα ακόμα καλύτερα. Κάτι που δεν έγινε, αλλά ακόμα πιστεύω ότι έχω τις δυνατότητες να καθιερωθώ εκτός Ελλάδος και στόχος μου είναι πρώτα απ’ όλα να βοηθήσω τον ΑΡΗ ώστε να επιστρέψει εκεί που ανήκει και από εκεί και πέρα γιατί όχι να ξαναδοκιμάσω εκτός συνόρων».

-Τι σου δίδαξε η εμπειρία σου στην Κλαμπ Μπριζ;

«Δεν είναι εκ των πραγμάτων εύκολα τα πράγματα. Έφυγα σε μικρή ηλικία, αν και οι παραστάσεις που είχα από την Σούπερ Λιγκ με βοήθησαν να προσαρμοστώ πιο εύκολα. Από την άλλη όμως οι απαιτήσεις ήταν μεγαλύτερες, αφού έχεις να ανταγωνιστείς ποδοσφαιριστές που έχουν καθιερωθεί στην Ευρώπη και δουλεύουν χρόνια κάτω από πιο δύσκολες συνθήκες. Πήρα πολλά στο εξωαγωνιστικό κομμάτι. Γυρίζω πιο ώριμος και με διαφορετικό χαρακτήρα».

-Στον ΑΡΗ μπήκες νωρίς στα «βαθιά». Πόσο σε πίεσε αυτό, αλλά και η κριτική που δέχτηκε κάποιες φορές;

«Το ήξερα ότι θα έχω πίεση. Αυτό συμβαίνει στις μεγάλες ομάδες. Προσπάθησα να είμαι όσο πιο ήρεμος μπορώ για να την διαχειριστώ, σε μία μικρή ηλικία χωρίς ανάλογη εμπειρία. Κριτική πάντα θα ασκείται. Ζούμε με αυτό. Κάποιες φορές ήταν όντως άδικη και πάνω από τα όρια του επιτρεπτού, αλλά και πάλι το κατανοώ γιατί αγωνιζόμασταν σε δύσκολες στιγμές για τον ΑΡΗ. Ακόμα κι όταν προσωπικά ξεχώριζα σε κάποια παιχνίδια ή ομάδα έχανε, οπότε η μπάλα μας έπαιρνε όλους. Νομίζω ότι και ο κόσμος πρέπει σιγά σιγά να αλλάξει την νοοτροπία του, στο εξωτερικό δεν υπάρχει όλο αυτό, η πίεση, η κριτική σε όλα. Εδώ στην Ελλάδα θέλουμε άμεσα αποτελέσματα χωρίς να βλέπουμε το πώς θα έρθουν αυτά. Και εμείς θέλουμε αποτελέσματα, αλλά χρειάζεται υπομονή και σίγουρα στήριξη (στο θέμα νοοτροπίας) από τον κόσμο».

-Με το χέρι στην καρδιά, πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε ο Νίκος Αναστόπουλος στην επιστροφή σου;

«Τον πιο σημαντικό. Ηταν ο άνθρωπος που με πήρε πρώτος τηλέφωνο, μου έδειξε το πόσο με θέλει σε αυτή την προσπάθεια και μου εξήγησε ότι θα έχω πρωταγωνιστικό ρόλο. Αυτός είναι και ο βασικότερος λόγος που επέλεξα να γυρίσω τη δεδομένη χρονική στιγμή. Νομίζω ότι μου δίνεται πλέον η ευκαιρία να πραγματοποιήσω τα όνειρα και τις φιλοδοξίες που έχω από μικρός για τον ΑΡΗ».

-Πως είναι να δουλεύεις με έναν νεαρό προπονητή τερματοφυλάκων, τον Αντώνη Λυκούρη;

«Είναι πολύ εργατικός και φιλόδοξος ο Αντώνης και σε αυτό παίζει ρόλο η ηλικία. Η δουλειά είναι ένα στοιχείο που με χαρακτηρίζει, θέλω να βελτιώνομαι καθημερινά μέσα από τις προπονήσεις, οπότε από τη στιγμή που υπάρχει όρεξη, όλα τ’ άλλα θα έρθουν με τον καιρό».

-Με τον Αλέξανδρο Αναγνωστόπουλο, πως είναι η συνεργασία σας;

«Σίγουρα θα γίνει μία ακόμα προσθήκη. Το καλό είναι ότι με τον Αλέξανδρο είμαστε ηλικιακά κοντά, οπότε μπορούμε να κάνουμε και παρέα έξω από το γήπεδο. Αυτό μας βοηθάει να επικοινωνούμε καλύτερα και εντός γηπέδου και όταν υπάρχουν δύο νεαροί τερματοφύλακες με φιλοδοξίες αυτό κάνει καλό και σε εμάς και στην ομάδα».

-Υπήρχαν άνθρωποι που σε προέτρεπαν να μην γυρίσεις. Τι σου έδωσε κίνητρο και έκλεισες τα αυτιά σου παίρνοντας τη μεγάλη απόφαση της επιστροφής;

«Οι αποφάσεις είναι προσωπικές. Ο καθένας κρίνεται από τις επιλογές του. Εγώ ζύγισα τα δεδομένα, υπήρχαν όντως πολλοί που με προέτρεψαν να μην το κάνω. Χωρίς να θέλω να περιαυτολογώ όμως για μένα ακόμα υπάρχει το συναίσθημα στο ποδόσφαιρο. Γεννήθηκα σε εποχές όπου σπουδαίοι ποδοσφαιριστές είχαν ταυτιστεί με μία ομάδα και όταν ήμουν μικρός αυτό είχα ως πρώτο στόχο στο μυαλό μου. Στον ΑΡΗ, μου δίνεται η ευκαιρία να πρωταγωνιστήσω μέσα από την ομάδα που με ανέδειξε, οπότε δεν ήταν και τόσο δύσκολη, όσο φαίνεται προς τα έξω, η απόφαση».

-Το κεφάλαιο Εθνική ομάδα δυσκολεύει τώρα λόγω Football League;

«Εφόσον επέλεγα να αγωνιστώ σε μία ομάδα της Super League θα είχα περισσότερες πιθανότητες να κληθώ και στην Εθνική. Είναι ένας στόχος, το έχω ξαναπεί πολλές φορές. Ίσως βραχυπρόθεσμα κάτι τέτοιο να φαίνεται δύσκολο, αλλά αν η ομάδα κάνει πρωταθλητισμό και βρεθεί στη φυσική της θέση τα πράγματα θα είναι τελείως διαφορετικά και για μένα, γιατί το όνομα του ΑΡΗ είναι πολύ μεγάλο».

-Είσαι από τους πιο παλιούς αυτή τη στιγμή στον ΑΡΗ, πας για το περιβραχιόνιο του αρχηγού;

«Η αλήθεια είναι ότι συναντήθηκα ξανά με αρκετά παιδιά, όπως τον Τσουμάνη και τον Τάτο που ζήσαμε δύσκολες εποχές στον ΑΡΗ. Θαυμάζω το γεγονός ότι ο Ανδρέας επέστρεψε από πέρυσι, στη Γ Εθνική, και μόνο από αυτό αξίζει να είναι αρχηγός. Και εγώ είμαι πολλά χρόνια στον ΑΡΗ και έχω υπάρξει αρχηγός στο παρελθόν. Δεν κοιτάω αυτή τη στιγμή ποιος θα φοράει το περιβραχιόνιο, δεν έχω τέτοια κολλήματα».

-Με βάση τη μέχρι τώρα συμπεριφορά σου στις προπονήσεις διακρίνουμε ότι έχεις τις ηγετικές ικανότητες. Είναι κάτι που θέλει και ο κόουτς από σένα;

«Το απαιτεί η θέση μου να καθοδηγώ όλη την ομάδα, αλλά και σαν άνθρωπος θέλω να ξεχωρίζω και να βγαίνω μπροστά. Αυτός είναι και ένας λόγος που επέλεξαν να γυρίσω, προερχόμενος από μια εξαιρετική χρονιά στον Πανιώνιο. Το να έρθω στον ΑΡΗ θα το έκανα μόνο για να πρωταγωνιστήσω. Γι’ αυτό ήρθα».

-Έχεις αντιληφθεί το πόσο θετικό αντίκτυπο στον κόσμο του ΑΡΗ είχε η απόφασή σου;

«Για να πω την αλήθεια δεν το είχαν αντιληφθεί, πάρα μόνο όταν επισημοποιήθηκε η συμφωνία και δέχτηκα πολλά μηνύματα από απλό κόσμο που δεν γνώριζα. Αυτό με έκανε να συνειδητοποιήσω το μέγεθος της χαράς του κόσμου και αυτό προσωπικά μου γεμίζει ευθύνες. Θέλω να τους δικαιώσω όλους, δεν φτάνει μόνο μία κίνηση. Πρέπει να αποδείξω στο γήπεδο ότι είμαι έτοιμος να βγω μπροστά και να ηγηθώ μίας προσπάθειας που κάνουμε φέτος».

-Βλέποντας κάποιος το πρόσωπό σου, σαν εικόνα έρχεται η αντίδραση στην αδικία που βιώσατε στον Πλατανιά. Τι συνέβη τότε; Αν και δύσκολο να το πεις, υπήρχε στόχος να ρίξουνε τον ΑΡΗ;

«Αυτή την αντίδραση, τον εκνευρισμό τον είχαμε όλοι. Μας στεναχώρησε το συναίσθημα της αδικίας. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια, με συνθήκες πολύ δύσκολες για όλους και χάσαμε την κατηγορία από ένα γκολ που ποτέ δεν μπήκε! Ο ΑΡΗΣ προσπάθησε με ένα ρόστερ άπειρο, το οποίο πάλευε κάθε μέρα για να στέκεται με αξιοπρέπεια. Δεν μπορώ να μιλήσω για το εξωαγωνιστικό και δεν θέλω να μιλήσω για το παρελθόν. Πλέον βρισκόμαστε σε μία αφετηρία με άλλες συνθήκες και εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε». 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags