Facebook Pixel Νικολακόπουλος: Γιατί δεν παίρνει έναν Γάλλο ή έναν Ιταλό προπονητή;
| 2016-08-10 10:12:00

Νικολακόπουλος: Γιατί δεν παίρνει έναν Γάλλο ή έναν Ιταλό προπονητή;

Νικολακόπουλος: Γιατί δεν παίρνει έναν Γάλλο ή έναν Ιταλό προπονητή;

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί το γιατί ο Ολυμπιακός συνεχώς παίρνει προπονητές Ισπανούς ή Πορτογάλους! 

• Για 7η σερί σεζόν ο Ολυμπιακός πορεύεται με προπονητή από την Ιβηρική, αφού τον Ισπανό Βίκτορ Σάντσεθ αντικατέστησε ο Πορτογάλος Πάουλο Μπέντο.

• Από το καλοκαίρι του 2010 μόνο Ισπανοί και Πορτογάλοι είναι στον πάγκο του Ολυμπιακού: Βαλβέρδε, Λεονάρντο Ζαρντίμ, Μίτσελ, Βίτορ Περέϊρα, Μάρκο Σίλβα, Βίκτορ, Μπέντο.

• Γιατί άραγε αυτή η επιμονή, στα όρια της εμμονής, του Ολυμπιακού για τους προπονητές του;

• Όλα ξεκίνησαν από τον Ερνέστο, που όχι μόνο πήγε καλά, αλλά κι άρχισε να φέρνει Ισπανούς παίκτες. Μετά το ίδιο έκανε κι ο Μίτσελ. Ο Ζαρντίμ όσο πρόλαβε έφερε κι αυτός από Πορτογαλία κι ο Μάρκο Σίλβα ακόμη περισσότερους από την πατρίδα του.

• Στο μεταξύ, ο Ολυμπιακός έπαιρνε το ένα πρωτάθλημα μετά το άλλο. Και πήγαινε και καλά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Γεμάτος με παίκτες από την Ισπανία και την Πορτογαλία. Χρόνο με το χρόνο γέμιζε κι άλλο με ποδοσφαιριστές κατά κύριο λόγο από την Ιβηρική.

• Συνέπεια, μεταξύ άλλων, να εγκλωβιστεί κατά κάποιο τρόπο ο Ολυμπιακός στο να παίρνει προπονητές από Ισπανία και Πορτογαλία.

• Διότι, από κάποιο σημείο και μετά τι και πόσο νόημα έχει να πάρεις ένα Ιταλό η, ένα Γάλλο η, ένα Γερμανό προπονητή, όταν η μισή ομάδα σου μιλάει ισπανικά και πορτογαλικά. Γιατί αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο: η μισή ομάδα του Ολυμπιακού είναι Ισπανοί (η, Αργεντίνοι, Κολομβιάνοι, Μεξικάνοι) και Πορτογάλοι (η, Βραζιλιάνοι).

• Κάποιες φορές ο Ολυμπιακός ψάχτηκε για προπονητή εκτός Ιβηρικής, αλλά δεν του έκατσε κιόλας. Κατά την γνώμη μου γιατί εκτός των άλλων κι οι ξένοι προπονητές είναι στην πιάτσα και γνωρίζουν ότι ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα ισπανόφωνη, συν αρκετούς Πορτουγκέζους. Κι ο Ιταλός η, ο Γάλλος προπονητής το σκέφτεται δύο και τρεις φορές να πάει σε μία ομάδα γεμάτη με παίκτες που δεν μιλάνε την γλώσσα του.

• Όχι ότι του βγαίνει σε κακό, βέβαια, τουλάχιστον μέχρι τώρα του Ολυμπιακού. Μια χαρά του πάει το μοντέλο της Ιβηρικής. Μόνο ο Βίκτορ χάλασε τη μανέστρα. Τυχαία η, όχι ο μοναδικός που είχε τη μίνιμουμ προϋπηρεσία ως πρώτος προπονητής…

• Να δούμε λοιπόν τώρα τι ψάρια θα πιάσει ο Μπέντο, που ακόμη και στο αποτυχημένο του πέρασμα το περασμένο τρίμηνο (σκάρτα) από την Κρουζέϊρο, είχε κάποια εντυπωσιακά αποτελέσματα, όπως το 2-1 επί της πρωτοπόρου Παλμέϊρας εντός έδρας και το 3-2 επί της Ατλέτικο Μινέϊρο εκτός έδρας στο μεγάλο ντέρμπι του Μπέλο Οριζόντε.

• Έτσι για την ιστορία η ομάδα του Μπέντο σε εκείνο το ματς έχανε 0-1, το γύρισε σε 2-1 υπέρ της, ισοφαρίστηκε σε 2-2, οι δύο ομάδες έμειναν με 10 παίκτες από το 59’ λόγω δύο αποβολών, η Κρουζέϊρο έκανε το 3-2 στο 63’, έμεινε με 9 παίκτες λόγω δεύτερης αποβολής στο 78’ και κράτησε τη νίκη παρότι τέλειωσε το ματς με 8 παίκτες από τρίτη αποβολή στο 90’!

Πηγή: sport-fm.gr 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags