Facebook Pixel Νικολακόπουλος: Εκεί είναι όλα τα λεφτά για τον Ολυμπιακό!
| 2016-08-23 16:18:00

Νικολακόπουλος: Εκεί είναι όλα τα λεφτά για τον Ολυμπιακό!

Νικολακόπουλος: Εκεί είναι όλα τα λεφτά για τον Ολυμπιακό!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί το γιατί για τον Ολυμπιακό δεν υπάρχουν τώρα μόνο οι μεταγραφές! 

• Στον αστερισμό των μεταγραφών κινείται ο Ολυμπιακός-έστω λίγο αργά, αλλά με ρυθμούς…οργασμού πλέον.

• Εντάξει, μπορεί να είμαι περίεργος εγώ, αλλά η δική μου η σκέψη είναι στη ρεβάνς με την Αρόουκα. Μία και δύο μεταγραφές λιγότερες η, περισσότερες, δεν με κόφτουν. Η πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ με κόφτει και με παρακόφτει. Να συνεχίσει η ομάδα στην Ευρώπη. Εκεί είναι για εμένα όλα τα λεφτά. Κι ας μην υπάρχει μεγάλο οικονομικό κίνητρο.

• Δεν θα είναι ωραίο ο Ολυμπιακός να μείνει φέτος εντελώς εκτός Ευρώπης. Ήδη για το πρεστίζ του συλλόγου, αλλά και την ψυχολογία του κόσμου του, υπήρξε το βαρύ πλήγμα του αποκλεισμού από το Τσάμπιονς Λιγκ. Τουλάχιστον η ομάδα να παραμείνει σε τροχιά Ευρώπης, έστω Γιουρόπα. Να έχουν κίνητρο, εννοώ μεγαλύτερο, κι οι ποδοσφαιριστές κι οι φίλαθλοι.

• Και είναι πολύ λάθος όποιος πιστεύει ότι η υπόθεση πρόκριση έχει τελειώσει επειδή ο Ολυμπιακός κέρδισε μέσα στην Πορτογαλία. Θα είμαι πανευτυχής να πέσω έξω και να βάλει ο Ολυμπιακός πέντε γκολ στην Αρόουκα. Αλλά εγώ πιστεύω ότι η βραδιά θα είναι δύσκολη. Πάρα πολύ δύσκολη. Και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια από την ομάδα, αλλά και βοήθεια από τον κόσμο, για να περάσει. Οι Πορτογάλοι θα έρθουν εδώ να πουλήσουν πολύ ακριβά το τομάρι τους. Δεν είναι εύκολη ομάδα. Είναι σκληροτράχηλη, δυσκολοκατάβλητη, μαχητική. Κι αυτούς τους αντιπάλους να τους φοβάσαι.

• Σίγουρα θα ήμουν πιο ήσυχος αν ο Ολυμπιακός ήταν αλλιώς αυτή την στιγμή. Αλλά δεν είναι…Η παρουσία του Βίκτορ έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Δεν είναι στα καλά του ακόμη ο Ολυμπιακός κι ειδικά σε επίπεδο αντοχών. Κι έχει και προβλήματα σε επίπεδο προσώπων. Με τους τραυματισμούς και τις τιμωρίες έχει μείνει τσίμα τσίμα στην άμυνα (Βούρος, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια) και τσίμα τσίμα και στην επίθεση (Πάρντο, Ιντέγε, Σεμπά)-μακάρι αν χρειαστεί να βοηθήσει λίγο κι ο Πουλίδο, υπό παραχώρηση και προερχόμενος από μεγάλη απουσία αγώνων…

• Για να είμαι ειλικρινής, ακόμη και με διαφορετικές συνθήκες, εγώ θα ήμουν πολύ ανήσυχος για την πρόκριση. Κι ας είναι πολύ καλό αποτέλεσμα το 1-0 στο εκτός έδρας πρώτο ματς. Όμως, πώς να ξεχάσω τι είχε γίνει στο Καραϊσκάκη μετά τις δύο τελευταίες 1-0 εκτός έδρας νίκες του Ολυμπιακού σε νοκ άουτ ευρωπαϊκά ματς…

• Με τη Ρούμπιν για να έρθει η πρόκριση (1-0 και στη Μοσχα και στον Πειραιά), έπρεπε να κάνει την εμφάνιση της ζωής του ο Ρόϊ Κάρολ και να τον αποθεώνει εκείνο το βράδυ όλο το Καραϊσκάκη, φωνάζοντας το όνομά του…Και με τη Μέταλιστ, παρότι πάλι ο Ολυμπιακός είχε προηγηθεί 1-0, και τότε είχε δεχθεί πίεση, με τη διαφορά ότι ο Μέγερι δεν ήταν Κάρολο κι είχε έρθει ο αποκλεισμός στο τελευταίο δεκάλεπτο με ήττα 1-2.

• Ασφαλώς κι άλλες ομάδες εκείνη η Ρούμπιν κι εκείνη η Μέταλιστ σε σχέση με την Αρόουκα. Όμως, κι άλλος εκείνος ο Ολυμπιακός σε σχέση με τον…Αυγουστιάτικο τωρινό Ολυμπιακό…Τα δε δυο αυτά παραδείγματα μας αποδεικνύουν ότι το εκτός έδρας 1-0 ναι μεν σου δίνει προβάδισμα, αλλά δεν σε διασφαλίζει. Πρέπει να είναι προσεκτικός, σοβαρός, αποφασιστικός κι έξυπνος. Ενδεχομένως να πρέπει να έχεις κι υπομονή στο παιχνίδι σου.

• Κι οπωσδήποτε να έχεις και βοήθεια από τον κόσμο σου. Όχι με την πρώτη στραβή να έχεις γιούχα και μουρμούρα από την εξέδρα, όπως π.χ. συνέβη τις προάλλες με τη Χάποελ. Συγνώμη, αλλά αν οι Ολυμπιακοί που θα πάνε στο γήπεδο περιμένουν να δουν την ομάδα τους, έτσι όπως είναι αυτή την στιγμή, ξαφνικά να μπει και να…κεντάει στο γήπεδο, πλανώνται πλάνη οικτρά. Τέτοια παιχνίδια, τέτοια εποχή και με τέτοια συγκυρία προβλημάτων (αν θέλετε και με ευθύνη του ίδιου του Ολυμπιακού), είναι που η ομάδα περιμένει από τον κόσμο σπρώξιμο κι όχι ο κόσμος να περιμένει από την ομάδα με την απόδοσή της να τον σπρώξει να φωνάξει και να βοηθήσει.

• Καλώς η, κακώς αυτή είναι η πραγματικότητα. Και το ζητούμενο είναι πάση θυσία να παίζει ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη και φέτος. Το Γιουρόπα είναι ευκαιρία, άμα έχεις (να το πω σωστά, άμα φτιάξεις…) ομάδα βέβαια, να εδραιώσει ο μόνιμος πρωταθλητής Ελλάδας την καλή του θέση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Κι αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί, σε πρώτη φάση τουλάχιστον με την παρουσία στους ομίλους.

• Την στιγμή μάλιστα που είναι σίγουρη η παρουσία του ΠΑΟΚ και σχεδόν σίγουρη και του Παναθηναϊκού

Πηγή: sport-fm.gr 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags