Facebook Pixel Νικολογιάννης: H Λεωφόρος και η άμυνα μπορούν να του δώσουν την πρόκριση
Ποδόσφαιρο
| 2016-08-28 12:36:00

Νικολογιάννης: H Λεωφόρος και η άμυνα μπορούν να του δώσουν την πρόκριση

Νικολογιάννης: H Λεωφόρος και η άμυνα μπορούν να του δώσουν την πρόκριση

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την κλήρωση και τις πιθανότητες πρόκρισης του Παναθηναϊκού στο Europa League, αλλά και για κάτι που του χρωστάει η ....ιστορία!

Η κλήρωση του Europa League για τον Παναθηναϊκό τον έφερε αντίπαλο με δύο ομάδες, που τις ξέρει καλά από το παρελθόν και με μία ομάδα, που πρώτη φορά θα την αντιμετωπίσει . Ο Αγιαξ θυμίζει δύο μεγάλες ευρωπαϊκές πορείες του Παναθηναϊκού. Στην μία αντιμετώπισε στον μεγάλο τελικό του Γουέμπλει τον Αγιαξ που κέρδισε το 1971 και στην άλλη το 1996 ο Παναθηναϊκός νίκησε εκτός έδρας τον τεράστιο τότε Αγιαξ με γκολ του Βαζέχα, αλλά αποκλείστηκε από τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με την εντός έδρας ήττα με 3-0.

Η Σταντάρ Λιέγης το 2010 απέκλεισε τον Παναθηναϊκό από το Europa League και το 2014 πάλι η Σταντάρ προκρίθηκε στα play off του Τσάμπιονς Λιγκ. Η τελευταία πρόκριση ήταν άδικη και ο Παναθηναϊκός έχασε πολλές ευκαιρίες στην Λεωφόρο και τελικά πλήρωσε ένα δεκάλεπτο μπλακ-άουτ, που κόστισε δύο γκολ της Σταντάρ (το ένα το εβαλε ο Μμποκου, που θέλει τώρα ο Παναθηναϊκός).

Η ιστορία , λοιπόν, χρωστάει κάτι στον Παναθηναϊκό και απέναντι στον Αγιαξ και απέναντι στην Σταντάρ Λιέγης. Και μπορεί η ομάδα να τερματίσει πιο πάνω και από τους δύο αντιπάλους και να πάρει την πρόκριση αν παρουσιαστεί το ίδιο σοβαρή και συγκεντρωμένη με τα παιχνίδια των προκριματικών. Ο Αγιαξ και η Σταντάρ έχουν κάνει ένα κακό ξεκίνημα στα πρωταθλήματά τους, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Θα παίξει ρόλο σε τι κατάσταση θα είναι οι ομάδες την εποχή, που θα γίνουν οι αγώνες.

Για την Θέλτα, που ήταν η περσινή έκπληξη του πρωταθλήματος δεν μπορώ να πω πολλά. Φέτος παρουσιάζεται χειρότερη , αλλά μιλάμε για Ισπανικό πρωτάθλημα και αυτό τα λέει όλα. Μοιάζει να είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος και από τους τρεις για τον Παναθηναϊκό.

Φαίνεται, ότι θα «σπάσουν» βαθμοί στον όμιλο, αφού είναι ισορροπημένος. Αυτό σημαίνει, ότι όποιος φθάσει τους 9, 10 βαθμούς λογικά θα προκριθεί. Ο Παναθηναϊκός αρχίζει με τον Αγιαξ στην Λεωφόρο και αν πάρει τη νίκη θα έχει κάνει το μεγάλο βήμα. Το παιχνίδι αυτό και τα δύο συνεχόμενα με την Σταντάρ Λιέγης την τρίτη και την τέταρτη αγωνιστική θα παίξουν μεγάλο ρόλο στην υπόθεση πρόκριση για τον Παναθηναϊκό. Με 9 βαθμούς ο Παναθηναϊκός θα ψάχνει μετά έναν βαθμό από τα δύο ματς με την Θέλτα και το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Αγιαξ, για να πάρει την πρόκριση.

Η Λεωφόρος μπορεί να σπρώξει την ομάδα στην πρόκριση με τρεις νίκες. Δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο. Το ένα σε βάρος του γκολ στα τέσσερα παιχνίδια με ΑΙΚ και Μπρόντμπι θα πρέπει να είναι οδηγός και για τον όμιλο για τον Παναθηναϊκό. Γιατί το παρελθόν έχει δείξει, ότι οι διακρίσεις έρχονται στην Ευρώπη αν έχεις καλή αμυντική λειτουργία και με δυσκολία δέχεσαι το γκολ.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags