Facebook Pixel Κραυγή αγωνίας: «Αν δεν ξεκινήσει το πρωτάθλημα 10 Σεπτέμβρη… τελειώσαμε»!
| 2016-08-28 22:15:00

Κραυγή αγωνίας: «Αν δεν ξεκινήσει το πρωτάθλημα 10 Σεπτέμβρη… τελειώσαμε»!

Κραυγή αγωνίας: «Αν δεν ξεκινήσει το πρωτάθλημα 10 Σεπτέμβρη… τελειώσαμε»!

Πρόεδρος ιστορικής ομάδας μιλάει για τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο...

Ο πρόεδρος του Πανιωνίου Χρήστος Δάρας μίλησε στον REAL FM και στους Παύλο Παπαδημητρίου και Αντώνη Κατσαρό και εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είπε χαρακτηριστικά:

«Πρέπει όλοι να σκεφτούμε πώς θα ξεκινήσαει το γρηγορότερο το πρωτάθλημα. Είναι βασικό, γιατί όλες οι ομάδες ταλαιπωρούμαστε με το να δίνουμε μεταξύ μας φιλικά. Έχουμε κουραστεί. Θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα και θα μπούμε κουρασμέξοι ψυχολογικά.

Θα πρέπει όλοι μας να σκεφτούμε ότι κάθε ΠΑΕ συντηρεί 50 ως 60 οικογένειες. Είμαστε ανώνυμες εταιρείες, που όσο δεν ξεκινά το πρωτάθλημα έχουμε προβλήματα με τον κύριο χρηματοδότη μας, τη NOVA. Όσο αναβάλλονται οι αγωνιστικές, υπάρχουν ποινικές ρήτρες. Τις μεγάλες ομάδες ποσώς τις ενδιαφέρουν οι ρήτρες, διότι έχουν πάρει ήδη τα 4-5 εκ. από το Γιουρόπα Λιγκ.

Σας ενημερώνω ότι αυτή τη στιγμή εμείς ζητάμε να γίνει καλύτερο το πρωτάθλημα. Για να γίνει αυτό οι πυλώνες είναι δύο: α) Η οικονομική αναδιάρθρωση και β) η διαιτησία. Το βασικό είναι η οικονομική αναδιάρθρωση για να επιβιώσουμε. Όταν υπάρχει μεγάλη διαφορά, όταν ο πλούσιος γίνεται πλουσιότερος και εμείς οι φτωχοί φτωχότεροι, δεν μπορεί να γίνει ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Όταν ο φτωχός πεινάσει, μοιραία θα γυρίσει στην κομπίνα. Για να είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα, θα πρέπει να μοιράζονται τα τηλεοπτικά όπως σε όλη την Ευρώπη. 50% ισομερώς και 50% ανάλογα με τη βαθμολογία. Εδώ είναι 20-80 αυτή η αναλογία. Κι αυτό το 20% πέφτει στο 10% με τις ρήτρες.

Πρέπει να υπάρξει ένας κοινός δρόμος διότι εμείς οι μικροεσαίοι έχουμε μεν οικονομικό πρόβλημα, αλλά και οι μεγάλες ΠΑΕ μπαίνουν στα κύπελλα ευρώπης χωρίς να υπάρχει καν πρωτάθλημα κι αυτό φαίνεται. οι μεγάλες ομάδες μπορεί να μην έχουν οικονομικό πρόβλημα, αλλά έχουν αγωνιστικό.

Η συμμορία των 12, όπως τη λέω μεταφορικά, έγινε για δύο λόγους: α) Ανακατανομή των εσόδων. Ψηφίσαμε οι 15 από 16 να γίνει το 40-60 και δυστυχώς μία ομάδα δεν το ενέκρινε. Για να περάσει το 40-60 έπρεπε η απόφαση να είναι ομόφωνη. β) Η διαιτησία. Το ισπανικό μοντέλο ήταν πρόταση της κίνησης των 12. Εάν περάσει και το θέμα της ανακατανομής των εσόδων ο σκοπός της κίνησης των 12 θα επιτευχθεί. Αν δεν περάσει, σα συμμορία απέτυχε. Τσάμπα ο κόπος.

Δεν είναι θέμα αν θα συναντηθούμε με τον Κουτσοκούμνη. Εμείς σαν Πανιώνιος έχουμε ένα παράπονο. Με τον κ. Ζαμάνη αναλάβαμε μια ιστορική ομάδα που έχει 6 εκ. χρέη. Καταχρεωμένη. Πέρυσι μπήκαμε στις 100 δόσεις κι εγώ δεν έχω μόνο το πρόβλημα να πληρώσω τις 50 οικογένειες. Έχω και το ότι έχω δώσει 2 εκ. στο κράτος για εξυγίανση της εταιρείας και με ξαναβάζει στο λούκι. Αντί να επιβραβεύσει τις επιχειρήσεις που βγαίνουν από το τέλμα μας ωθεί να γίνουμε και πάλι προβληματικοί.

Το νωρίτερο που μπορεί να αρχίσει το πρωτάθλημα είναι 10-11 Σεπτέμβρη. Το θέμα είναι να μην πάει πιο μετά. Αν πάει πιο μετά, θα ισχύσουν οι ρήτρες και δεν θα πάρουμε δραχμή. Που σημαίνει ότι τελειώσαμε».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags