Facebook Pixel "Θα μπορούσαμε να έχουμε θύματα"
| 2016-09-06 07:55:00

"Θα μπορούσαμε να έχουμε θύματα"

"Θα μπορούσαμε να έχουμε θύματα"

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ μίλησε στο ΑΡΤ για τα θλιβερά επεισόδια που έγιναν στην κλήρωση της Football League...

Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα του ΑΡΤ:

Θεωρείτε ότι είναι μια επίθεση στο ποδόσφαιρο;

«Το λιγότερο που είπατε είναι επίθεση στο ποδόσφαιρο. Αυτό που συνέβη δεν έχει συμβεί ποτέ στο ποδόσφαιρο. Είναι ντροπή. Η πολιτεία μένει μακριά εδώ και καιρό. Δεν είδα καμία παρέμβαση. Τι περιμένουν; Θα μπορούσαμε σήμερα να θρηνήσουμε θύματα. Γυναίκες, μικρά παιδιά να αλαλάζουν, να τρέχουν στο σκοτάδι να πάνε να κρυφτούν. Τι να περιγράψω».

Θεωρείτε ότι ήσασταν εσείς στόχος;

«Δεν πρόλαβα να ακούσω μου το επιβεβαίωσαν άλλοι».

Πως τα ζήσατε αυτά τα δευτερόλεπτα της επίθεσης;

«Δεν είμαι από τους ανθρώπους που πανικοβάλλονται εύκολα. Έχω φτάσει σε μια ηλικία που ξέρω πως όλα πρέπει να τα περιμένει κανείς. Πρέπει να γίνει η αρχή ώστε να μην επικρατεί η σιωπή. Είναι εύκολο να βρεθούν αυτοί που προκάλεσαν το γεγονός, δεν πρέπει να το γράψετε με μια γραμμή και μια ημέρα και να τελειώσει. Αυτό είναι αφορμή να αναδειχθούν όλα τα προηγούμενα για να αφυπνισθούν οι υπεύθυνοι και οι αρχές».

Θεωρείτε ότι μπορεί αυτή η επίθεση να γίνει αφορμή ώστε να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα;

«Εγώ νομίζω ότι ο κ. Κοντονής επικαλούμενος τη βία σταμάτησε το πρωτάθλημα, τώρα που έγινε η βία μπορεί να το αρχίσει. Δεν είμαι βέβαια υπέρ του να μη γίνει το πρωτάθλημα».

Θεωρείτε ότι όλο αυτό το διάστημα οι αναφορές που γίνονται προκαλούν βία;

«Όλα αυτά είναι για να λοιδορήσουμε κάποιους, να τους χρεώσουμε ότι αυτοί τα προκαλούν όλα ώστε να μείνουν ανενόχλητοι και να κάνουν ότι θέλουν και ο κ. Υπουργός όταν του έδωσαν συγχαρητήρια ήταν και πολύ χαρούμενος ότι καθάρισε το ποδόσφαιρο από κάποιους».

Είδαμε και ανθρώπους με αίματα στο πρόσωπο;

«Είναι δραματικό αυτό, δεν μπορώ να βρω λόγια να περιγράψω αυτή την κατάσταση. Θα έπρεπε να είχε περικυκλωθεί η περιοχή από αστυνομικές δυνάμεις δεν ξέρω αν ήρθαν δυο, τρεις αστυνομικοί».

Το ποδόσφαιρο είναι απροστάτευτο;

«Τελείως απροστάτευτο, βγαίνει μια εικόνα τελείως διαφορετική για να προστατεύονται αυτοί που τα δημιουργούν αυτά».

Αξίζει να μιλάμε για διαιτησίες, επιτροπές;

«Τι να μιλάμε για αυτά. Αυτά είναι ένα τίποτα θα έλεγα. Αυτά είναι η αιτία να τα επικαλούνται για να σκεπάζουν όλα τα υπόλοιπα».

Όλως τυχαίως απουσίαζε κάποιος εκπρόσωπος της Super League, πως το κρίνετε αυτό;

«Δεν το γνωρίζω δεν είμαι ο οικοδεσπότης, δεν μπορώ να κρίνω. Εγώ έλαβα πρόσκληση και ήρθα και τίμησα με την παρουσία μου και με τίμησαν. Εσείς πιστεύετε ότι ένα ατομο σαν και μένα ανήσυχο υπάρχει περίπτωση να πάει στο ΚΑΠΗ, να σταματήσει. Δεν το κάνω. Είμαι έτοιμος για προσφορά και διάθεση. Είναι αυτό που αγαπάω και το κάνω ανιδιοτελώς». 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags