Facebook Pixel Ο ποιο ποιοτικός Παναθηναϊκός των τελευταίων χρόνων
| 2016-09-11 12:00:00

Ο ποιο ποιοτικός Παναθηναϊκός των τελευταίων χρόνων

Ο ποιο ποιοτικός Παναθηναϊκός των τελευταίων χρόνων

Ο Τσάρλυ αναλύσει στο σημερινό Goal πώς είδε τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος!

Η ομάδα του Στραματσόνι μπήκε πολύ δυνατά στο πρωτάθλημα και έδειξε στην πράξη πως πρόκειται για τον πιο ποιοτικό Παναθηναϊκό των τελευταίων χρόνων. Η αλήθεια είναι πως δεν βρήκε την παραμικρή αντίσταση από την ομάδα του Ντόστανιτς. Ο Λεβαδειακός ήταν ανίκανος να πρεσάρει πάνω στην μπάλα. Από τη στιγμή που έγινε η σέντρα και για ολόκληρο το παιχνίδι οι φιλοξενούμενοι είχαν εύκολη κατοχή, την οποία την αξιοποιούσαν με σίγουρη και ποιοτική μεταφορά μπάλας.

Σωστές αποφάσεις στην αλλαγή παιχνιδιού, εκμετάλλευση των ακραίων μπακ, συνεχής προσπάθεια να περνά η μπάλα ανάμεσα στις γραμμές του Λεβαδειακού και αξιοποίηση του αεράτου Μπεργκ. Ο Σουηδός σκόραρε δύο φορές, αλλά και τα δύο τέρματά του ακυρώθηκαν -το δεύτερο λανθασμένα-, πήρε το πέναλτι στο πρώτο γκολ και έδωσε την ασίστ στο 0-2 του Γουακάσο.

Δεν υπήρχε ποδοσφαιριστής να υστέρησε στην ανάπτυξη του Παναθηναϊκού, αλλά η μεγάλη πάσα του Λεντέσμα ήταν ένα μεγάλο όπλο. Εγινε ξεκάθαρο πως ο Αργεντίνος χαφ σε παιχνίδια ελληνικού πρωταθλήματος -όταν ο αντίπαλος θα παίζει παθητικά, δεν θα τον κουράζει και δεν θα τον πιέζει όταν έχει την μπάλα- θα κάνει μεγάλη διαφορά με τις μεγάλες του πάσες. Ηταν πολύ ενθαρρυντική η πρεμιέρα για τον Παναθηναϊκό.

Σίγουρα δεν πιέστηκε, αλλά η ποιότητα που έβγαλε στην ανάπτυξη, οι πολλές επιλογές, το γεγονός πως ο Μπερκ πέταγε, η ατομικές ικανότητες των Γουακάσο, Ιμπάρμπο, που προσφέρουν κερδισμένες μονομαχίες σε σημαντικούς χώρους και γερά πατήματα στην αντίπαλη περιοχή, κάνουν τον Στραματσόνι και τους φίλους του Παναθηναϊκού να χαμογελάνε. Είχαν άλλωστε χρόνια να δουν την ομάδα τους, σε έναν εκτός έδρας αγώνα και από το σφύριγμα της σέντρας, να δείχνουν τόσο καθολική ανωτερότητα.

Οι παίκτες του Στραματσόνι μπήκαν στο γήπεδο με σκοπό να φωνάξουν πως μπορούν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα και το έκαναν με πειστικό τρόπο.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags