Facebook Pixel "H περίπτωση Μοντεκάλβο δύσκολα θα προχωρήσει"
| 2016-09-19 18:37:00

"H περίπτωση Μοντεκάλβο δύσκολα θα προχωρήσει"

"H περίπτωση Μοντεκάλβο δύσκολα θα προχωρήσει"

Στη συνέντευξη Τύπου για τον Ηρακλή, ο Νίκος Καγιούλης τόνισε ότι δεν πρόκειται να γίνει μεγαλομέτοχος στην ΠΑΕ, ενώ επεσήμανε ότι θα βρίσκεται στην ομάδα μέχρι να βρεθεί ένας επενδυτής.

Αναλυτικά:

Για ποιο λόγο βρίσκεται στον Ηρακλή και ποιοι οι στόχοι του: «Είμαι μόνιμος κάτοικος Γερμανίας. Μέσω κάποιον φίλων και γνωστών έμαθα για τα προβλήματα που έχει η ομάδα. Είναι ένα μέρος της δουλειάς μου αυτό. Ασχολούμαι με το μάνατζμεντ, με εξυγίανση ομάδων και έτσι πήρα την απόφαση να ασχοληθώ. Το κάνουμε χρόνια αυτό στη Γερμανία. Εθεσα το πλάνο μου και το τι μπορούμε να προσφέρουμε από τη στιγμή που η ομάδα το έχει ανάγκη. Αυτός είναι ο πρώτος μου στόχος. Είναι μία επιχείρηση και αποσκοπούμε να φτιάξουμε το οικοδόμημα που λέγεται Ηρακλής. Εχουμε ένα διετές πλάνο. Θα στηρίξουμε την ομάδα ώστε να βρεθεί ένας επενδυτής και σε βάθος χρόνου θα έχουμε ένα οικονομικό όφελος η εταιρεία μας».

Για το πλάνο του, τα έσοδα και τα έξοδα της ομάδας: «Ξέρουμε τις δυσκολίες. Ξέρω πως τα έσοδα είναι ελάχιστα. Δεν είμαι της γνώμης πως αν κάποιος μπει στον Ηρακλή είναι δυσφήμιση. Ο Ηρακλής είναι τεράστιο κλαμπ και εκεί πατάμε για να προσελκύσουμε χορηγούς. Φυσικά και χωρίς του φιλάθλους δεν πάμε παρακάτω. Εγώ δεν θα απολογηθώ για το τι έγινε και τι δεν έγινε. Εγώ θα μιλήσω για το μέλλον. Θέλω την υποστήριξη των φιλάθλων μας. Δεν μπορούμε από την μία μέρα στην άλλη να αλλάξουμε τα πάντα. Σκοπός είναι κάθε μέρα να λύνουμε προβλήματα. Αυτά θα λυθούν είτε με δικά μου χρήματα, είτε με χορηγούς που θα έρθουν κοντά μας. Εμείς λέμε το Α και κάνουμε το Α. Δεν λέμε λόγια».

Για τις χορηγίες και αν υπάρχει κάτι: «Γίνονται συζητήσεις, έχουν δείξει κάποιοι ενδιαφέρον. Είναι δύσκολο το έργο μας λόγω της κατάστασης που υπάρχει. Αυτό προσπαθούμε να φτιάξουμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των φιλάθλων μας».

Για την κόντρα που υπάρχει με τους οπαδούς και τον Παπαθανασάκη: «Να ξεκαθαρίσω κάτι. Εγώ δεν είμαι συνεργάτης του Παπαθανασάκη. Είμαι ένας αυτόνομος άνθρωπος. Ο κ. Παπαθανασάκης έχει το 99% των μετοχών αυτό είναι δεδομένο. Ξεκαθαρίζω επίσημα πως θέλει να πουλήσει. Εχουμε αγοραστές ο καθένας από την πλευρά του. Βέβαια έχουμε επικοινωνία, αλλά προχωράει με βάση αυτό που είπαμε. Ξεκαθαρίζω ξανά πως δεν είμαι άνθρωπος του Παπαθανασάκη. Εγώ επενδύω δικά μου χρήματα και δεν έχω ουδεμία σχέση μαζί του».

Για τις ανακοινώσεις που βγαίνουν και γενικώς για την διασταύρωση των δύο πλευρών (του ίδιου και του Παπαθανασάκη) στην ομάδα: «Δεν έχω αναλάβει μόνο το μάνατζμεντ της εταιρείας. Εχω αναλάβει και την διοίκηση. Από δω και στο εξής ότι ανακοίνωση ή θέση επίσημη βγει θα είναι υπό έγκριση δική μου. Εχουμε βέβαια ένα θέμα με την εκπροσώπηση της ομάδας στη Λίγκα. Η Super League δεν εγκρίνει να εκπροσωπεί άλλος την ομάδα πλην του προέδρου. Οπότε αναγκαστικά μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας του αυτό θα γίνετε από τον κ. Παπαθανασάκη. Ο Ηρακλής πάντως θα κοιτάξει το δικό του συμφέρον».

Για τους επενδυτές, τον Μοντεκάλβο και την αναζήτησή τους και την διοίκηση που ασκεί από το εξωτερικό: «Φυσικά υπάρχει ενημέρωση και από τις δύο πλευρές. Οποιος και αν βρει επενδυτή υπάρχουν ορισμένες συμφωνίες ανάμεσα σε εμένα και τον κ. Παπαθανασάκη. Εγώ μπορώ να ασκήσω διοίκηση ακόμα και αν βρίσκομαι στη Γερμανία. Μπορώ μοιράζω τον χρόνο μου και έχω και εδώ τους συνεργάτες μου. Εγώ συνεχίζω με τους υπαλλήλους που βρήκα εδώ και τους έχω αξιολογήσει».

Για το γεγονός πως δεν έχει θεσμική θέση στην ΠΑΕ και αν υπάρχει ρήτρα μεταξύ του ίδιου και του Παπαθανασάκη: «Υπάρχει οικονομική δέσμευσή. Δε θα μπω σε λεπτομέρειες για το τι έχουμε συμφωνήσει και τις ρήτρες που υπάρχουν. Όλα αυτά είναι δεδομένα όμως. Για τις συζητήσεις του κ. Παπαθανασάκη με τον κ. Μοντεκάλβο και αν με γνωρίζει δεν θα μπω σε διαδικασία να απαντήσω. Ξέρετε όλοι αν ήμουν μπροστά ή όχι. Οπότε δεν θα απαντήσω σε κάτι που δεν είναι ασόβαρο».

Για τον Μοντεκάλβο: «Ελαβα μέρος στην διαπραγμάτευση. Υπάρχουν ρήτρες για το προσύμφωνο που υπογράφτηκε. Η άποή μου είναι πως δε θα ασχοληθώ αν κάποιος κάνει γιατί του αρέσει να είναι στα social media ή για να προβληθεί για δικό του όφελος. Εγώ δεν το θεωρώ σοβαρό. Ελπίζω να με διαψεύσει».

Για το ποιοι είναι διοίκηση σήμερα στον Ηρακλή, τον ρόλο του Νικολαίδη, του Μπέκα και του Πρέσα: «Τα ονόματα που διοικούν είναι γνωστά. Είναι ο Σπύρος Παπαθανασάκης, ο γιος του ο Μάικλ, είναι ο Μπουγιουκλής και ο Κωστάκης. Εγώ δεν είμαι σε κάποια θέση επίσημα».

Για της ρήτρες που έχει υπογράψει για το γενικότερο αλαλούμ που υπάρχει: «Δεν υπάρχει μπέρδεμα με τις αρμοδιότητες. Εγώ διοικώ. Δεν υπάρχει λόγος να ανακατευτεί ο κ. Παπαθανασάκης. Είναι φυσιολογικό να έχει ενημέρωση και φυσικά να ψάχνει επενδυτές από τη στιγμή που επιθυμεί να αποχωρήσει. Μιλάμε παράλληλα και οι δύο πλευρές. Ο σκοπός είναι κοινός. Εμείς θέλουμε να κάνουμε τον Ηρακλή να προχωρήσει. Αυτό είναι το ένα κομμάτι. Το άλλο είναι να βρεθεί επενδυτής».

Για τον Κασδοβασίλη και την κόντρα που έχει με τους οπαδούς: «Είναι προσωπική μου επιλογή. Εγώ τον έβαλα σε αυτή τη θέση. Για μένα για να είναι κάποιος ανεπιθυμήτος πρέπει πρώτα να δείξει τι μπορεί να κάνει. Εγώ εκεί θα τον αξιολογήσω. Αν ανταποκρίνεται στα καθήκοντά του. Αν γίνεται αποδεκτός από παίκτες, προπονητές. Εχω πάρει ορισμένες αποφάσεις και αξιολογώ τους πάντες. Δε βλέπω το λόγο αν μπορεί να κάνει αυτό που τον επιλέξαμε να τον αλλάξουμε. Καταλαβαίνω τις αντιρρήσεις που υπάρχουν, έχουμε κάνει και κρούσεις σε μέλη της οικογένειας του Ηρακλή τις οποίες δεν αποδέχτηκαν λόγω της κατάστασης».

Για τα χρέη της ομάδας: «Δεν πρόκειται να μπω σε αναλυτικά νούμερα. Είναι εσωτερικό και δε θέλω να το βγάλω. Είναι αρκετά τα ανοίγματα. Είναι διαχειρίσιμα όμως. Είναι χρέη προς τρίτους, παίκτες και προμηθευτές. Δεν θα πω κάτι σε νούμερα».

Για τις πληρωμές στην ομάδα: «Εχουμε κάνει αρκετά βήματα. Οι παίκτες είναι πληρωμένοι μέχρι και τέλος Αυγούστου εκτός από τη δόση συμβολαίου. Εχουν πληρωθεί όλα τα υπόλοιπα όπως και το προσωπικό. Θέλουμε να έρθουν όλοι στο ίδιο επίπεδο. Πρέπει για να λειτουργήσουμε όλοι να είναι πληρωμένοι. Εχουν πληρωθεί μισθοί ενοίκια μέχρι τον Αύγουστο εκτός της δόσης συμβολαίου του μήνα Αυγούστου. Για όλα υπάρχουν αποδείξεις».

Για το αν η κατάσταση με τον ίδιο να πληρώνει βολεύει τον Παπαθανασάκη: «Δεν το θεωρώ σωστό αυτό. Δεν πιστεύω πως γίνεται αυτό. Κάνει μεγάλες υποχωρήσεις και ο ίδιος ώστε να φτάσει στο σημείο να απεμπλακεί από τον Ηρακλή».

Για τα χρέη σε εφορία, ΙΚΑ και το πώς προκύπτει το ποσό των 5 εκ. ευρώ που ζητήθηκε ως εγγυητική για την ΠΑΕ Ηρακλής: «Δεν θα μπω σε νούμερα. Το ξαναλέω. Δεν μπορώ ούτε να το επιβεβαιώσω, ούτε να το διαψεύσω. Υπάρχουν ρήτρες και γι’ αυτό δεν το κάνω. Είναι βιώσιμα τα χρέη του Ηρακλή. Θέλει σωστή οργάνωση και σωστή διαχείριση για να ανταπεξέλθει η ομάδα. Το ποσό του Βέλλιου πήγε ολόκληρο στην εφορία. Αυτό ήταν δική μου θέληση και έτσι έγινε. Υπήρχαν δύο δόσεις που εισπράχθηκαν. Μία αυτή των 150.000 και μία των 800.000 ευρώ που μπήκανε απευθείας στην εφορία. Μπορούσαμε αν θέλουμε να κάνουμε διακανονισμό από πριν και να μπουν έπειτα τα χρήματα στην ΠΑΕ από την πώληση του Βέλλιου στα ταμεία μας. Όμως δεν το επιλέξαμε. Για την ιστορία και το μέγεθος του Ηρακλή το ποσό είναι μικρό που ζητάμε για να πουληθεί η ΠΑΕ. Πιστεύω για έναν σοβαρό επιχειρηματία, το ποσό που απαιτείται για την ΠΑΕ Ηρακλής είναι μικρό».

Για το ποσό που ζητάνε οι Καγιούλης και Παπαθανασάκης για την πώληση της ΠΑΕ: «Δεν θα πω σε νούμερα σας το είπα και πριν. Οι απαιτήσεις είναι πολύ μικρότερες από αυτές που γράφονται στις εφημερίδες».

Για τα νούμερα των χρεών που είχε αναφέρει κατά το παρελθόν σε δημόσιες τοποθετήσεις του: «Είχα μιλήσει για τα νούμερα και αυτά ισχύουν. Δεν έχω πει ποτέ όμως αν αυτά είναι με τον Βέλλιο ή χωρίς. Μίλησα για το άνοιγμα που υπάρχει. Τα νούμερα δεν ήταν σταθερά. Τώρα είμαστε ένα μήνα μετά και τα έξοδα από τη στιγμή που δεν υπάρχουν έσοδα τρέχουνε. Αρα το ποσό ανεβαίνει γιατί είναι χρήματα που επενδύει η εταιρεία μου. Εσοδα δεν έχουμε, όμως η εταιρεία μου πληρώνει κανονικά. Εχω βάλει αρκετά λεφτά από την τσέπη μου. Γι’ αυτό ψάχνουμε να πουλήσουμε την ομάδα. Εμείς η εταιρεία μου έχει μακροχρόνιο πλάνο, αλλά αν βρεθεί ο κατάλληλος δεν έχουμε πρόβλημα να αποχωρήσουμε».

Σε ό,τι αφορά τις πληρωμές του προσωπικού: «Το τι μεταφέρεται προς τα έξω και αν ανταποκρίνεται στην αλήθεια το ξέρουμε όλοι. Εγώ μιλάω με στοιχεία και με αποδείξεις. Σας είπα μέχρι πότε είναι πληρωμένοι οι παίκτες και το προσωπικό. Αν κάποιος θέλει να βλάψει τον Ηρακλή εγώ δε θα μπω σε αυτή τη διαδικασία. Για μένα είναι όλα επίσημα και μπορεί όποιος έχει το δικαίωμα να το ελέγξει. Μπορώ να αποδείξω όσα λέω με αποδείξεις στον καθένα. Κανείς δεν είναι απλήρωτος. Σας μίλησα συγκεκριμένα. Το προσωπικό είναι πληρωμένο μέχρι 30 Ιουνίου. Ξέρω τι έχω πληρώσει και το τι είναι ανοικτό. Οι ημερομηνίες που σας δίνω είναι δεδομένες και αδιαπραγμάτευτες».

Για τα κουπόνια ενίσχυσης του κόσμου: «Θέλουμε την υποστήριξη του κόσμου .Το να μαζέψεις ένα ποσό των 7.000 ευρώ είναι σημαντικό. Όμως καταλαβαίνετε όλοι πως όταν ανά μήνα το ποσό που απαιτείται για τις πληρωμές των παικτών είναι 115.000 ευρώ, τότε τι να κάνουν οι 7.000 ευρώ; Εγώ θα ήθελα την ενίσχυση του κόσμου στο γήπεδο, με το εισιτήριό τους για να διαχειριστώ όλη αυτή την κατάσταση. Δε θέλω να έχουμε επιπτώσεις με πανό, πυρσούς κλπ. Το να δίνεις 7.000 στην ομάδα και παράλληλα να την χρεώνεις με άλλα ποσά δεν νομίζω να είναι το σωστό».

Είπε ακόμα… «Εγώ θα λέω πράγματα που θα μπορώ να εγγυηθώ. Θα λέω θα κάνω αυτό και θα το κάνω γιατί θα μπορώ να το κάνω. Δυστυχώς όμως πολλά δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια».

Για ΙΚΑ, εφορία: «Υπήρχαν οφειλές που έπρεπε να διευθετηθούν για να πάρουμε την ασφαλιστική και την φορολογική ενημερότητα. Δεν ήταν μόνο εκεί τα χρέη. Ξέρετε πως μετά τον 15Αυγουστο υπάρχει μεγάλη κωλισυεργία στις ελληνικές υπηρεσίες. Ηταν πολλά θέματα και πολλά παλιά χρέη που έπρεπε να συμαζέψουμε για να πάρουμε τις ενημερότητες».

Για την πανηγυρική ανακοίνωση της ΠΑΕ μετά την εξασφάλιση ενημερτοτήτων: «Εγώ ποτέ δεν θα δυναμιτίσω το κλίμα. Ειδικά για τα αυτονόητα. Εγώ έχω μάθει να είμαι συνεπής. Δεν θα πανηγυρίσω για τα αυτονόητα όπως πχ αν πληρώθηκαν οι παίκτες.

Εμαθα για την ανακοίνωση και από εκεί και έπειτα δε βγήκε καμία άλλη αιχμηρή ανακοίνωση και έτσι θα προχωρήσουμε στο μέλλον. Δεν θα πω ποιος την έβγαλε όμως».

Για τις επαγγελματικές του δραστηριότητες: «Εχω μία εταιρεία που ασχολείται με το μάνατζμεντ. Εχω επιχειρήσεις με παραγωγή εξαγωγή παγωτού σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας που είναι εδώ και 25 χρόνια».

Για την διαιτησία του Φωτιάδη και ποια θα είναι η στάση της ΠΑΕ: «Όταν αδικείται ο Ηρακλής θα υπάρχουν και οι ανάλογες ανακοινώσεις. Εγώ δε θα σταθώ στην αδικία. Υπήρχαν όντως σφυρίγματα που μας αδικούν. Εγώ θα σταθώ στο κομμάτι που απέδειξε η ομάδα πως μπορεί να σταθεί. Θεωρώ ότι αδικήθηκε σε ορισμένα σφυρίγματα. Ολοι είδαν σε ποιες φάσεις».

Για το αν φοβάται η διοίκηση να αντιδράσει σε θέματα απου αφορούν διαιτησία κλπ: «Εγώ δεν φοβάμαι κανέναν. Υπάρχουν πολλών ειδών αντιδράσεις. Υπάρχουν αυτές που παρουσιάζονται στον τύπο και αυτές που δεν παρουσιάζονται. Εγώ δε θα μπω σε λογική και συμπεριφορές άλλων. Εγώ δεν δίνω κάτι προς τα έξω όταν δεν έχω τελειοποιήσει κάτι. Προτιμάω να κάνω σίγουρα βήματα για να φτάσω στον σκοπό μου».

Για τον αν υπάρχει κάποιος σοβαρός επενδυτής: «Υπάρχουν επενδυτές. Γίνονται συζητήσεις. Ονόματα δε θα σας πω, γιατί ακριβώς αυτό εγώ ακριβώς θεωρώ σοβαρό. Όταν υπάρχει κάτι τελειωμένο τότε θα γίνουν όλα γνωστά. Από μένα δε θα ακούσετε όνομα πριν ολοκληρωθεί το deal. Πάντως υπάρχει σοβαρός επενδυτής που ενδιαφέρεται για τον Ηρακλή. Δε θα μπω σε χρονική οριοθέτηση γιατί είναι δύο παράλληλα πράγματα. Δε μπορώ να δεσμευτώ για χρονική διάρκεια».

Για το αν μπορεί να βγει η φετινή χρονιά: «Ναι, μπορούμε να ανταπεξέλθουμε. Και γι’ αυτό είμαστε εδώ».

Για το αν σκέφτηκε ποτέ να αγοράσει ο ίδιος τις μετοχές της ΠΑΕ: «Εχει περάσει από το μυαλό μου. Δεν θα προχωρήσω στην αγορά μετοχών. Το φάσμα της εταιρείας μας είναι μεγάλο και θα βρεθούν άτομα όταν ο Ηρακλής είναι εκεί που πρέπει να είναι. Εγώ προσωπικά όμως δε θα αγοράσω τις μετοχές του Ηρακλή για να γίνω πρόεδρος».

Για την ΑΜΚ και την αδειοδότηση της νέας χρονιάς: «Αν φτάσουμε σε αυτό το σημείο ώστε τα κεφάλαια που έχουμε επενδύσει να είναι μεγάλα τότε αναγκαστικά θα προχωρήσουμε σε αυτή την κίνηση. Για να πάρουμε αδειοδότηση είναι μία δύσκολη διαδικασία. Δεν είναι μόνο η ΑΜΚ. Είναι πολύ δύσκολο να πάρουμε αδειοδότηση. Είναι πολύ μεγάλο το ποσό που πρέπει να γίνει η ΑΜΚ για να γίνει αδειοδότηση. Σας το λέω ξεκάθαρα».

Για το γεγονός πως αν η ομάδα δεν αδειοδοτηθεί θα υποβιβαστεί: «Όταν φτάσουμε στο σημείο που θα πρέπει να γίνει η ΑΜΚ τότε θα πάμε και στην επόμενη σκέψη που είναι να καλύψουμε εμείς το ποσό. Πάντως αυτό είναι μεγάλο και είναι μεγαλύτερο από το 1,2 εκ. που έχει ακουστεί».

Για τον «τζόγο» (σ.σ. η ερώτηση αφορούσε το γεγονός πως ο Ηρακλής βρίσκεται στη μέση και είναι ο μοναδικός που μπορεί να το πληρώσει) που παίζεται στην πλάτη του Ηρακλή: «Δεν υπάρχει «τζόγος». Αν ήθελα να τζογάρω κάτι θα πήγαινα αλλού. Εγώ επενδύω χρήματα που έχω αποκτήσει με κόπο και ιδρώτα. Δεν κάνω πλάκα. Εμένα δεν μου αρέσει η διαφήμιση. Αν άλλοι τζογάρουν στην πλάτη του Ηρακλή αυτά είναι πράγματα που θα μείνουν μακριά από εμάς».

Για το γεγονός πως ο Παπαθανασάκης «βούλιαξε» τα πάντα και ζητάει και χρήματα για να αποχωρήσει: «Δε θα κρίνω τι κάνει. Εγώ ξέρω πως έχει επενδύσει χρήματα, έχει χάσει και πολλά χρήματα και αυτά που ζητάει είναι λίγα».

Για το ποιος έχει την ευθύνη της φετινής σεζόν: «Εχω την ευθύνη για τη φετινή σεζόν. Οι υπογραφές μπαίνουν από τον Παπαθανασάκη. Σας πληροφορώ πως οι 11 μεταγραφές είναι καλές και το οικονομικό τους σκέλος είναι πολύ μικρό βάσει των συμφωνιών που κάναμε».

Για τους σκοπούς που έχει για τον Ηρακλή: «Ο σκοπός ο δικός μου δεν είναι να φύγω αύριο. Ηρθα να επενδύσω και να έχω το ανάλογο κέρδος. Σας είπα πως θα κινηθούμε σε κάθε περίπτωση. Δεν θα αφήσω την επένδυσή μου να χαθεί και την στηρίξω με οποιοδήποτε κόστος».

Για το τι έχει να πει για το θέμα της αδειοδότησης: «Δυσκολα να παρουμε αδειοδότηση δεν σας εγγυώμαι κάτι θα ψάξω να βρω τις λύσεις».

Για το θέμα του Κάτσε και την παρουσία Μπουγιουκλή στην Τσεχία: «Η εταιρεία μου εκπροσωπεί ποδοσφαιριστές εκτός των άλλων. Το ότι το συγκεκριμένο μέλος ο κ. Μπουγιουκλής έπρεπε να πάει τον παίκτη στη Τσεχία να υπογράψει δεν το θεωρώ μεμπτό. Είναι δουλειά του. Εκπροσώπησε απλώς τα συμφέροντα του παίκτη».

Για τους πολλούς ατζέντηδες που βρίσκονται στον Ηρακλή: «Σκέφτομαι να προσθέσω κι άλλα μέλη στην ΠΑΕ. Υπάρχουν πολλοί μάνατζερ. Για μένα υπάρχουν μόλις δύο. Εγώ και ο κ. Μπουγιουκλής. Κανείς άλλος. Το μέγεθος των παικτών που εκπροσωπούμε δεν μπορούνε να μας φέρουνε σε δίλλημα αν θα έρθουμε στον Ηρακλή. Δεν μπερδεύουμε τις δύο δουλειές. Τουναντίον έχουμε αποδείξει με συγκεκριμένες μεταγραφές ότι ίσως είναι πλεονέκτημα αυτό που έχουμε. Ο κ. Κωστάκης μπήκε στο συμβούλιο γιατί είχαν αποχωρήσει κάποιοι άλλοι. Επρεπε να υπάρχουν τρία μέλη αναγκαστικά».

Για το γεγονός πως δεν μπήκε στο νέο ΔΣ: «Δεν μπορώ να πω. Δεν έχω κάποιο κόλλημα. Προτιμώ να είναι κάποιος από τους συνεργάτες μου που θα είναι πάντα εδώ, παρά να ταξιδέψω εγώ από την Γερμανία εδώ για να βάλω μία υπογραφή αν ποτέ για παράδειγμα πάρουμε τις μετοχές».

Για τους Μοντέιρο και τον Μπουκουβάλα: «Αν και δε θέλω να μιλήσω για παίκτες που δεν ανήκουν στο ρόστερ μας, θα σας πω πως δεν είναι δική μου ευθύνη. Εχει κάνει και ο ίδιος σχετικά μία δήλωση για τους λόγους που δεν είναι εδώ. Εγώ έκανα την προσπάθειά μου, το είπε και ο ίδιος αν και εκείνη τη στιγμή δεν ασκούσα διοίκηση.

Για τον Μοντέιρο όντως είπα «αποκλείεται» στην Ολλανδία να έγινε κάτι. Όμως δεν ήμουν ενημερωμένος για τις ημερομηνίες. Ηρθε ο Μοντέιρο στις30 Ιουνίου στην Ελλάδα. Η διαπραγμάτευση μου με τον ίδιο έγινε στις 8 Ιουλίου, ολοκληρώθηκε στις 10 Ιουλίου με την καταβολή χρημάτων και στις 12 Ιουλίου στείλαμε το συμβόλαιο ανανέωσης. Αυτό μας επιστράφηκε πίσω με το αιτιολογικό πως ήταν εκπρόθεσμο. Αυτός ήταν ο λόγος. Δεν θα κάνω τον κριτή ούτε τώρα».

Για το θέμα των ακαδημιών και τα παράπονα που υπάρχουν από τους γονείς: «Εχω δώσει το ελεύθερο στον Σάββα Κωφίδη να διαχειρίζεται τις ακαδημίες. Του ανέθεσα την ευθύνη και του οικονομικού σκέλους. Με μία διαφορά. Η διαχείριση θα γίνετε από εμένα. Υπάρχει ξεχωριστό ταμείο για τις ακαδημίες, αλλά με δική μου ευθύνη. Τα χρήματα που έρχονται στις ακαδημίες θα φυλάσσονται και θα γίνονται πληρωμές όπως τις θέλει ο κ. Κωφίδης. Τα χρήματα των ακαδημιών δεν έχουν καμία σχέση με την ΠΑΕ».

Για τους Νικολαΐδη, Πρέσα και Μπέκα: «Σε ό,τι αφορά τον κ. Πρέσα. Τον έφερα τον σύστησα στην ομάδα. Ορισμένοι τον γνώρισαν και προσωπικά. Πληρώνετε από την εταιρεία μου και είναι στην Ισπανία. Δουλεύει για τον Ηρακλή και μη ξεχνάτε πως για να έρθει ένας άνθρωπος να δουλέψει στον Ηρακλή πρέπει να υπάρχουν και οι κατάλληλες συνθήκες. Όταν πχ είναι στο γραφείο του και έχει παρεμβολές, πεσίματα, απειλές δεν μπορεί να λειτουργήσει. Ετσι αποφάσισα να τον προστατέψω. Θα επιστρέψει όταν κρίνω πως υπάρχουν οι συνθήκες.

Για τον κ. Μπέκα. Είναι συνεργάτης και φίλος μου. Με έφερε σε επαφή με τον Παπαθανασάκη. Εχει βοηθήσει πολύ, άσχετα το τι γνώμη έχει ο καθένας γι’ αυτόν, άσχετα με το τι έχει κάνει στη δουλειά του. Εγώ αξιολογώ αυτούς που δουλεύουν μαζί μου. Πρόσφερε πολλά. Δεν έχει πληρωθεί από τον Ηρακλή. Πληρώνετε από μένα και κάνει πράγματα οικοιοθελώς και συνεχίζει να με βοηθάει άσχετα με το αν είναι επίσημα ή ανεπίσημα στον Ηρακλή.

Για τον Νικολαΐδη: Είναι προσωπική μου επιλογή και έχω προσπαθήσει να τον μεταπείσω να μείνει. Εχω άψογη συνεργασία μαζί του και έχουμε φέρει αποτελέσματα που αν δεν τον είχα μαζί μου δεν θα τα είχαμε καταφέρει.

Ξέχωρα από τα λάθη του καθένα αξιολογώ αυτό που κάνει από τη μέρα που συνεργαστήκαμε. Αν δεν είχαν τον Νικολαίδη και εννοώ πως χωρίς να έχει πάρει ευρώ δεν θα είχα εκπληρώσει πολλά θέματα όπως με το Καυτανζόγλειο, τις ενημερότητες και πολλά άλλα θέματα που μας βοήθησαν να κάνουμε μικρά βηματάκια να πάμε παρακάτω. Αγαπάει τον Ηρακλή, είναι γέννημα θρέμα οπαδός της ομάδας και έχει βοηθήσει πολύ. Τον έχω παρακαλέσει να επιστρέψει επίσημα στον Ηρακλή. Την απόφαση θα λάβει ο ίδιος. Εγώ θα χαρώ πολύ να το κάνει. Μου έχει αποδείξει πως είναι ικανός».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags