Facebook Pixel Στην ΑΕΚ γνωρίζουν τι θέλουν;
| 2016-10-04 21:41:00

Στην ΑΕΚ γνωρίζουν τι θέλουν;

Στην ΑΕΚ γνωρίζουν τι θέλουν;

Ο Τιμούρ Κετσπάγια... μένει μέχρι να φύγει από την ΑΕΚ; Κοινώς, έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την αποχώρησή του από τον «κιτρινόμαυρο» πάγκο ή απλώς θα πάρει μια μικρή παράταση μέχρι το επόμενο αρνητικό αποτέλεσμα που θα τον... στείλει; Γράφει ο Ευάγγελος Μίχος

Νομίζω πως την απάντηση αυτήν τη στιγμή έχει μόνο ο Δημήτρης Μελισσανίδης, που θα πάρει και τη... μεγάλη απόφαση. Σε τέτοιες... καταστάσεις ακόμη και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς κάνει στην άκρη, όπως ακριβώς είχε συμβεί πέρσι με τον Τραϊανό Δέλλα. Ο Ντούσκο τον στήριζε μέχρι που ο «τίγρης» έφτασε στο... αμήν με τον νεαρό κόουτς και τότε δεν μπορούσε να τον σώσει κανένας.

Η επόμενη μέρα της βαριάς ήττας στο Καραϊσκάκη, που συνδυάστηκε με μια τραγική εμφάνιση από τους παίκτες και κραχτά λάθη του Κετσπάγια, μάλλον σε... σύγχυση βρήκε τον οργανισμό ΑΕΚ. Από το βράδυ της Κυριακής στα social media, ακόμη και στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ στο facebook, δεκάδες Ενωσίτες απαξίωναν -κοινώς «έσκιζαν»- τον Γεωργιανό τεχνικό. Το πιο χιουμοριστικό: «Στήσιμο ομάδας από το IKEA, αλλαγές απο το LIDL». Από τη σκληρή κριτική μάλιστα δεν τη γλίτωνε και ο Μελισσανίδης.

Το «αφεντικό» της ομάδας θέλει τον χρόνο του, αν κρίνουμε πως η επίσημη ενημέρωση τον παρουσίαζε να κινείται στην Απω Ανατολή, μεταξύ Ινδίας και Σιγκαπούρης, για επαγγελματικές υποχρεώσεις και συγχρόνως να σκέφτεται τι θα κάνει με την «καυτή πατάτα» του προπονητή στην ΑΕΚ. Το αποτέλεσμα; Ο Κετσπάγια να αποχωρεί από τη συνάντηση με τους Μπάγεβιτς - Μαϊστόροβιτς με την αίσθηση πως συνεχίζει κανονικά τη δουλειά του, αλλά από πλευράς διοίκησης επισήμως να μη λένε τίποτα. Ούτε πως στηρίζουν τον προπονητή ούτε βέβαια το αντίθετο. Παρ' όλο που γίνεται ένας χαμός με... αποκλειστικό πρωταγωνιστή τον Κετσπάγια.

Ψάχνοντας στην πιάτσα των agents στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας και πριν ακόμη γίνουν τα διάφορα... ΑΕΚοσυμβούλια, η ενημέρωση που είχαν ήταν πως οι Μαϊστόροβιτς - Ντε Μπαρτόλο κάνουν λίστα με ξένους κόουτς που θα πληρούσαν τις προδιαγραφές (εκατέρωθεν) για να έρθουν και να δουλέψουν στην Ελλάδα για την Ενωση. Περιπτώσεις... νέων Πογιέτ δηλαδή.

Το βέβαιο είναι πως το... κακό από τον Ολυμπιακό δεν τους βρήκε προετοιμασμένους στην ΑΕΚ για άμεση αντικατάσταση του Κετσπάγια. Δεν είναι τόσο θέμα ψυχραιμίας όσο προεργασίας που δεν είχε γίνει έτσι ώστε να περιορίσεις το ενδεχόμενο... λαχείου με τον όποιον «αντι-Κετσπάγια». Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν την ΑΕΚ να επικεντρώνεται στην ιβηρική αγορά, δηλαδή σε Ισπανούς και Πορτογάλους...

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα στη στήλη έφτασε η πληροφορία από την ισπανική μανατζερική πιάτσα πως η Ενωση φαίνεται να καταφεύγει σε μια δοκιμασμένη λύση, αυτήν του Μανόλο Χιμένεθ. Για την ακρίβεια πως με βάση τα τωρινά δεδομένα ο κυπελλικός πρώην προπονητής της ΑΕΚ έχει σοβαρότατες πιθανότητες να επιστρέψει στον πάγκο της, το ξέρει και περιμένει στο ακουστικό του!

Από εκεί και πέρα πολύ δύσκολα θα γίνει κάτι με την ΑΕΚ και τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Κι αυτός έχει βολιδοσκοπηθεί για λογαριασμό των «κιτρινόμαυρων» αλλά κάνει νερά στην προοπτική να αντικαταστήσει τον Κετσπάγια. Αλλωστε στην πιάτσα των agents είναι πεπεισμένοι πλέον πως ο Ουζουνίδης συνεχίζει να περιμένει τον Ολυμπιακό και καθόλου δεν τον απογοήτευσε η νίκη στο ντέρμπι επί της ΑΕΚ, που έδωσε credits και λογικά πίστωση χρόνου στον Μπέντο.

Στο διά ταύτα για Κετσπάγια: πολύ δύσκολα πλέον μπορεί να σταθεί στην ΑΕΚ και να αντιστρέψει το κλίμα. Ο κόσμος δεν τον θέλει και θα τον αμφισβητεί ευθέως, ερείσματα στα αποδυτήρια δεν έχει (δηλαδή παίκτες που θα πέσουν στη φωτιά για πάρτη του), η δουλειά του ήδη απαξιώνεται. Αλλωστε και η... βιαστική επιλογή του το καλοκαίρι προέβλεπε και μια τέτοια εξέλιξη. Δεν ήταν καν στις βασικές αρχικές επιλογές, ήταν μια λύση ανάγκης του στυλ... «κι αν σου βγει», για ορισμένους δε μέσα στην ΑΕΚ και ένα είδος (τότε) «αναγκαίου κακού».

Ο Κετσπάγια θα πληρώσει ουσιαστικά ότι η επιλογή του ήταν του... κουτουρού. Γιατί δεν μπορείς μόλις μετά από 4 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα να του χρεώνεις πράγματα που εξαρχής γνώριζες πως δεν μπορείς να υπηρετήσει με το στυλ και τη δουλειά του. Ο Γεωργιανός στην ΑΕΚ δεν είναι ανακόλουθος με αυτό που πρεσβεύει ως προπονητής. Στην ΑΕΚ μάλλον δεν... συμφωνούν ή δεν έχουν καταλάβει τι πραγματικά θέλουν. Γιατί ποδόσφαιρο κατοχής, με μια επιθετική ομάδα που θα κάνει πολλές ευκαιρίες και γκολ με τον Τιμούρ προπονητή -ενδεχομένως και με αυτό το ρόστερ- δεν μπορείς να το κάνεις. Και το ερώτημα που μπαίνει είναι: μετά τον «τελειωμένο» Κετσπάγια, ξέρουν τι προπονητή θέλουν κι αν ταιριάζει ως φιλοσοφία με το έμψυχο δυναμικό της ομάδας;

εφημερίδα "Goal"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags