Facebook Pixel Διάβασες αυτή την ατάκα του Φιγκέιρας για τον Ολυμπιακό;
| 2016-10-09 15:15:00

Διάβασες αυτή την ατάκα του Φιγκέιρας για τον Ολυμπιακό;

Διάβασες αυτή την ατάκα του Φιγκέιρας για τον Ολυμπιακό;

Μήπως τελικά αυτό το παιδί έχει μπει στο πνεύμα;

Ξέρετε τι σχολίασε σε δήλωσή του στη Real news; Ότι είναι πολλοί εκείνοι που θέλουν να γκρεμίσουν τον Ολυμπιακό από την κορυφή, αλλά στόχων όλων στην ομάδα είναι να συνεχίσει ο Ολυμπιακός να πρωταγωνιστεί...

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην «Real»:

Με το που ήρθες στην ομάδα είδες δύσκολες καταστάσεις. Αλλαγές προπονητών, αποκλεισμός στην Ευρώπη... Πως τα βίωσες όλα αυτά;

Για εμένα ο Ολυμπιακός είναι μια νέα αρχή στην καριέρα μου. Σίγουρα έπρεπε να προσαρμοστώ και αυτό στην αρχή μου στοίχισε. Δεν καταφέραμε να μείνουμε στη διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά πιστεύω πως από αγώνα σε αγώνα ανεβάζουμε ρυθμό και βελτιωνόμαστε. Μπορείς να πεις πολλά για το παρελθόν, αλλά σημασία έχει το μέλλον. Είμαστε μια νέα ομάδα, με αρκετά νέα πρόσωπα και όλοι καταλαβαίνουν πως δεν είναι δυνατόν να είμαστε 100% έτοιμοι αυτή τη στιγμή. Πάντως, βλέπω στοιχεία βελτίωσης. Δουλεύουμε πάνω σε αυτά που θέλει ο προπονητής μας και έχουμε κάθε λόγο να αισιοδοξούμε για το μέλλον.

Τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος από την ομάδα;

Τα καλύτερα. Αυτό πρέπει να κάνουμε. Στόχος όλων μας είναι η ομάδα να παραμείνει στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γνωρίζω πως πολλοί θέλουν να γκρεμίσουν τον Ολυμπιακό από την κορυφή, αλλά όλοι εμείς που είμαστε εδώ θέλουμε τίτλους. Το πρωτάθλημα, το Κύπελλο, ότι καλύτερο για τον σύλλογο. Πιστεύω πως η ομάδα απέκτησε ποδοσφαιριστές με ποιότητα, είχε ήδη και άλλους πολλούς καλούς στο ρόστερ της και αυτό μόνο καλά αποτελέσματα μπορεί να φέρει στη συνέχεια.

Πάντως, εσύ έχεις κατακτήσει και το Γιουρόπα Λιγκ με τη Σεβίλλη. Μπορεί να φτάσει ψηλά και στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός;

Γιατί να μην μπορούμε; Τα ματς στην Ευρώπη κρίνονται στις λεπτομέρειες. Στην Ελβετία, για παράδειγμα, είχε άλλο ρυθμό το ματς, ενώ στο γήπεδό μας με τον ΑΠΟΕΛ ήμασταν άτυχοι. Κάναμε πάρα πολλές φάσεις, είχαμε τρία δοκάρια, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Μπορούμε και θέλουμε να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται στο Γιουρόπα Λιγκ και αυτό θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Πάντως, εγώ πιστεύω πολύ στις δυνατότητες της ομάδας μου.

Στο πρωτάθλημα, ωστόσο, μετά το 3-0 επί της ΑΕΚ αφήσατε ευχαριστημένο και τον κόσμο σας...

Είναι αλήθειες πως νίκες σαν κι αυτές με την ΑΕΚ σού τονώνουν την αυτοπεποίθηση. Τη χρειαζόμασταν. Μπήκαμε καλά στον αγώνα, ευτυχήσαμε να ανοίξουμε το σκορ νωρίς και φτάσαμε σε μια δίκαιη νίκη. Το καλό είναι πως ανταμείψαμε τον κόσμο μας που στάθηκε στο πλευρό μας. Μας στήριξαν παρά το άτυχο αποτέλεσμα με τον ΑΠΟΕΛ πριν από λίγες μέρες και τους ευχαριστούμε για αυτό. Μακάρι να συνεχίσουν έτσι. Εμείς θα προσπαθήσουμε να έχουμε τον ίδιο ρυθμό και στους άλλους αγώνες. Σίγουρα πάντως δεν ήταν εύκολο γιατί χρειαζόταν και η διαχείριση δυνάμεων, αφού είχε προηγηθεί ένα δύσκολο ματς λίγες ώρες πριν. Κάναμε καλή δουλειά και έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε.

Επιστρέφοντας στην Ευρώπη, πως βλέπεις τα πράγματα στον όμιλο μετά από τις δύο πρώτες αγωνιστικές;

Κάναμε καλή αρχή στο Γιουρόπα Λιγκ με την εκτός έδρας νίκη στην Ελβετία, αλλά δυστυχώς για εμάς δεν τα καταφέραμε στην έδρα μας με τον ΑΠΟΕΛ. Ωστόσο, δεν έχει τελειώσει τίποτα. Απλά με νίκη θα γινόταν πιο εύκολο το έργο μας. Μας δημιουργεί ένα άγχος για τον αγώνα με την Αστάνα, αλλά ως τότε πιστεύω θα είμαστε πιο έτοιμοι και θα πάρουμε τη νίκη. Θα είναι ένα σημαντικό βήμα για μας.

Τις επόμενες μέρες σας περιμένουν πολλά και δύσκολα ματς. Θα αντέξετε;

Θα αντέξουμε γιατί έχουμε καλούς ποδοσφαιριστές και πολλές λύσεις. Αυτό είναι καλό για την ομάδα, καθώς δουλεύεις διαφορετικά στις προπονήσεις και ο προπονητής βλέπει πώς μπορεί να καλύπτει τα κενά που προκύπτουν. Νομίζω πως υπάρχουν οι ποδοσφαιριστές που μπορούν να μπουν στο γήπεδο και να πετύχουν τα επιθυμητά για την ομάδα αποτελέσματα.

Ματς με το ματς εσύ δείχνεις πιο έτοιμος...

Ναι, έτσι είναι. Αισθάνομαι καλύτερα, είναι και θέμα ρυθμού. Προσαρμοζόμαστε όλοι μας. Ήταν δύσκολη η προετοιμασία της ομάδας με όλα όσα συνέβησαν. Όπως είπα, όμως, κοιτάζουμε μπροστά. Κι εγώ πιστεύω πως έχω πολλά ακόμη να δώσω στον Ολυμπιακό. Στόχος μου είναι να πετύχω και να γίνω μέλος της ιστορίας του συλλόγου.

Σου αρέσει να προωθείσαι, καθώς έχεις παίξει και εξτρέμ στο παρελθόν...

Αλήθεια είναι. Νομίζω πως στο σύγχρονο ποδόσφαιρο οι προπονητές ζητούν την προώθηση των μπακ. Καθημερινά θα νιώθουμε όλο και καλύτερα γιατί θα βλέπουμε μέσα στο γήπεδο να μας βγαίνουν πράγματα από τις προπονήσεις. Το πρώτο γκολ με την ΑΕΚ με τόσες εναλλαγές της μπάλας δείχνει και την ποιότητα και τη δουλειά. Εγώ πάντως θα κάνω ό,τι μου λέει ο προπονητής. Έπαιξα και λίγο στα αριστερά, θα δούμε...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags