Facebook Pixel Φοβερή ατάκα Λεμονή για Τζιόλη - Μανιάτη!
| 2016-10-13 21:55:00

Φοβερή ατάκα Λεμονή για Τζιόλη - Μανιάτη!

του Γιώργου Κτενά
Φοβερή ατάκα Λεμονή για Τζιόλη  - Μανιάτη!

Ο Τάκης Λεμονής μιλάει στο SportDog για τις εμφανίσεις των δύο παικτών στην Εθνική, για την... ελληνοποίηση του Ζέκα, αλλά και για τις πρώτες εντυπώσεις του από τον Σκίμπε.

Με τα καλύτερα λόγια αναφέρθηκε στην παρουσία του Γιάννη Μανιάτη στα παιχνίδια της Εθνικής μας ομάδας ο Τάκης Λεμονής, σε συνέντευξή του στον SportDog.
 
O πεπειραμένος Έλληνας τεχνικός μίλησε για τον άσο του Ολυμπιακού αλλά και για τον Αλέξανδρο Τζιόλη, οι οποίοι όπως μας είπε δεν είναι σε θέση να κρίνονται μετά από τόσα χρόνια προσφοράς.
 
Ακόμα, αναφέρθηκε στις δύο νίκες της Εθνικής μας ομάδας με Κύπρο και Εσθονία, αλλά και στο ρεπορτάζ που θέλει τον Κάρλος Ζέκα να αποκτάει άμεσα ελληνικό διαβατήριο και να καλείται στην Εθνική ομάδα.

Πώς είδατε την Εθνική μας ομάδας στα παιχνίδια με την Κύπρο και την Εσθονία;
 
"Το ζητούμενο στα τρία πρώτα ματς ήταν να κερδίσουμε. Σίγουρα δεν είδαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μετά από τη διετία των πολλών προβλημάτων, πρέπει η ομάδα να αποκτήσει αυτοπεποίθηση. Κι αυτό γίνεται μόνο μέσα από τα θετικά αποτελέσματα. Στόχος φυσικά είναι η πρόκριση, είτε μέσω της πρώτης θέσης είτε μέσω της δεύτερης. Αν δούμε τα τρία φαβορί, Βέλγιο, Ελλάδα και Βοσνία, θα πρέπει να εστιάσουμε σε δύο σημεία: Να μην υπάρξει απώλεια βαθμών μέσα και έξω με τις μικρές ομάδες του ομίλου και, δεύτερο (βάζοντας το Βέλγιο στην κορυφή σαν φαβορί), ότι τα πάντα θα κριθούν στα δύο ματς με τη Βοσνία".

Με βάση την εικόνα που έχουμε από την Εθνική μέχρι στιγμής, είστε αισιόδοξος ότι μπορεί να γίνει ξανά η ομάδα που είχαμε συνηθίσει;

"Τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής είναι ενθαρρυντικά. Θα πρέπει να δούμε όμως ότι στα τρία πρώτα ματς δεν αισθανθήκαμε την πίεση του να κυνηγάμε αποτέλεσμα στη διάρκεια του αγώνα. Γιατί όταν μείνεις πίσω πρέπει να επιτεθείς. Εκεί δεν έχουμε δει πολλά πράγματα, πετύχαμε γκολ από στατική φάση, που είναι σημαντικό. Επίσης κάτι άλλο που είναι σημαντικό, είναι η διαφορά των τερμάτων. Για αυτόν τον λόγο θα χρειαστούμε γκολ".

 
Η άποψη σας για τον Σκίμπε ποια είναι;

"Είναι ένα ζήτημα που πρέπει να περιμένουμε πρώτα να τελειώσει ένας κύκλος παιχνδιών και έπετα να μιλήσουμε. Το θετικό είναι ότι οι παίκτες δείχνουν να δένουν μεταξύ τους από πλευράς σχέσεων. Χαρακτηριστική ήταν η φάση με το φάουλ του Μήτρογλου και του Σταφυλλίδη. Τελικά το εκτέλεσε ο Σταφυλλίδης και έχει ενδιαφέρον το πώς πανηγύρισε το γκολ ο Μήτρογλου".

Υπάρχει το ρεπορτάζ σήμερα για τον Ζέκα και την Εθνική ομάδα: Άναμένεται άμεσα να βγάλει διαβατήριο και να κληθεί στην Εθνική ομάδα. Πώς το βλέπετε ως εξέλιξη;

"Ο Ζέκα είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής στο ανασταλτικό κομμάτι. Πρόκειται για παίκτη ομάδας. Τρέχει πολύ, κόβει επθέσεις. Γενικά είναι πολύ χρήσιμος ποδοσφαιριστής".
 
Πιθανή κλήση του Ζέκα θα μπορούσε να σχετίζεται με το γεγονός ότι οι Μανιάτης και Τζιόλης δεν έχουν χρόνο συμμετοχής με την ομάδα τους;
 

"Και ο Γιάννης Μανιάτης και ο Αλέξανδρος Τζιόλης δεν είναι σε θέση να κρίνονται μετά από τόσα χρόνια προσφοράς. Πρόκειται για πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, που προσφέρουν πολλά. Είναι σημαντικό και μου έκανε εντύπωση, το γεγονός ότι παρόλο που ο Μανιάτης δεν προπονείται σε ρυθμό ομάδας, ανταπεξήλθε πολύ καλά. Είναι πολύ δύσκολο να απουσιάζει ένας ποδοσφαιριστής από παιχνίδια και ρυθμό προπόνησης ομάδας και να έχει τέτοια αγωνιστική συμπεριφορά. Βέβαια το καλύτερο είναι να έχουν αγωνιστικό ρυθμό από τις ομάδες τους, να παίζουν κανονικά".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags