Facebook Pixel "Πλήρωσα τη μεταφορά της δύναμης από το Βαρδινογιανισμό στον Κοκκαλισμό"
| 2016-10-14 12:48:00

"Πλήρωσα τη μεταφορά της δύναμης από το Βαρδινογιανισμό στον Κοκκαλισμό"

"Πλήρωσα τη μεταφορά της δύναμης από το Βαρδινογιανισμό στον Κοκκαλισμό"

Ο πρωταγωνιστής του αλησμόνητου πέναλτι στο Πανιώνιος-Παναθηναϊκός, Γιώργος Σπανέας, μίλησε για το περιβόητο περιστατικό αλλά και για τα όσα έγιναν στα γραφεία της ΕΠΟ, το μεσημέρι της Τετάρτης μεταξύ των εκπροσώπων της ΟΔΠΕ και των ανθρώπων της Ομοσπονδίας

Ο Γιώργος Σπανέας, διέψευσε όσα του χρεώνουν οι άνθρωποι της ΕΠΟ, τονίζοντας ότι δεν είχαν τα μέλη της ΟΔΠΕ τη διάθεση δημιουργήσουν προβλήματα, ενώ κατηγόρησε «φουσκωτό» σεκιούριτι που φαίνεται να είπε στον ίδιο και τη συνοδεία του, ότι θα τους θάψουν.

Παράλληλα, μιλώντας στον Βασίλη Βέργη και τον Σάββα Λιβάνιο, σχολίασε το περιβόητο λάθος του σε ένα ματς Πανιώνιος – Παναθηναϊκός το 1996 και το πέναλτι που έδωσε στον Παναθηναϊκό και έγινε αντικείμενο διαμάχης μεταξύ των «πρασίνων» και της ΑΕΛ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Σπανέας στον ΣΠΟΡ FM 94,6

Για το περιστατικό στην ΕΠΟ: «Μπήκαμε από ανοικτές πόρτες, από εκεί που μπήκε και ο έκπτωτος πρόεδρος Γιώργος Γκιρτζίκης. Από εκεί που μπήκε εκείνος μπήκαμε και εμείς. Κανείς από εμάς δεν μίλησε απρεπώς, αντίθετα κάποιος κύριος που ήταν εκεί διατυμπάνιζε διαρκώς ότι είναι ο επικεφαλής, ο σεκιούριτι και μάλιστα απείλησε τον κύριο Καρκοβύρη, ότι θα τον χώσει στη γη. Ο κύριος Καρκοβύρης μάλιστα έχει γραφείο τελετών, έπεσε στην περίπτωση και κάπου εκεί διανθίστηκε το θέμα. Γιατί να απειλήσουμε εμείς; Κάποια στιγμή κάποιος κύριος εκεί μας είπε να μιλήσουμε με κάποιον Παυσανία της ΕΠΟ (σ.σ. Παπανικολάου). Εμείς δεν είχαμε καμία δουλειά να μιλήσουμε με κανέναν υπάλληλο της ΕΠΟ, από τη στιγμή που υπάρχει κενό εξουσίας, άρα λήγει και η θητεία του κυρίου Παυσανία. Τι να πω εγώ ο εκλεγμένος από τους συνδέσμους με τον κύριο Παυσανία; Εγώ ήθελα να μιλήσω με τον κύριο Σαραϊδάρη που εκπροσωπεί τις ομάδες και ουσιαστικά τους επενδυτές»

Για τους ορισμούς των διαιτητών: «Οι ορισμοί των διαιτητών είναι παράνομοι. Δεν θα κάνουμε εμείς τίποτα, από τη στιγμή που δεν πειράζει αυτή η κατάσταση τους επενδυτές. Τη Δευτέρα πάντως κάποιος από αυτούς να εξανίσταται και να θεωρεί ότι κάποιος διαιτητής τον κατακρεούργησε και του δημιούργησε πρόβλημα. Εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να το κάνουμε. Κάποιοι πήραν θέση υπέρ των ανθρώπων που αντικατέστησαν τον διαιτητή, ενώ μέχρι χθες του έβριζαν και έλεγαν ότι έφεραν το ποδόσφαιρο εδώ με τις κακές διαιτησίες. Ενημερώσαμε τον υπουργό για την άρνηση. Μιλήσαμε με τους συνεργάτες του, τους ενημερώσαμε. Είναι πρωτοφανές να θεωρούνται θεσμικά όργανα οι Σωμαρακάκηδες και οι Γκρούτσιδες και να μην θεωρείται η ΟΔΠΕ που είναι αιρετή και δεν είναι σε κανένα άρμα. Δηλαδή δεν μπορώ να μπω εγώ στην ΕΠΟ, αλλά μπορεί ο Γκιρτζίκης με τη συνοδεία του».

Για την στάση και τις κατηγορίες του Αλέξη Κούγια: «Καλώς γυρνάμε 20 χρόνια πίσω, για να προσέχουν οι διαιτητές να μην κάνουν τα λάθη που έκανα εγώ ή άλλοι συνάδελφοι. Αν έγινε αντιπαράθεση μεταξύ Λάρισας και Παναθηναϊκού, είναι ένα παιχνίδι που παίζουν όλοι. Με τον Κούγια είμαστε γνωστοί. Δεν μποούσα να πιστέψω ότι κάποιος από την ΑΕΛ θα έκανε κάτι τέτοιο. Τον κάλεσα στο τηλέφωνο και αρνήθηκε ότι η δήλωση ήταν δικιά του. Τον ρώτησα γιατί μιλάει για φαντάσματα του παρελθόντος και στηρίζεις τα ζόμπι του παρόντος. Η απάντηση του ήταν γιατί συμμετέχω στις εκπομπές του κυρίου Θωμαΐδη. Απόρησα ξανά γιατί συχνά γιατί είναι παρών και στο πάνελ και στις εκπομπές του κυρίου Θωμαΐδη»

Για το πέναλτι στο Πανιώνιος – Παναθηναϊκός το 1996: «Εγώ εγκατέλειψα άμεσα τη διαιτησία, βλέποντας το ίδιο βράδυ στην τηλεόραση το λάθος μου. Αυτό που έκανα ήταν λάθος που δημιούργησε προβλήματα σε μια ομάδα. Σίγουρα δεν πήγα καλά διαιτητικά. Το λάθος ήταν δικό μου, αλλά αποχώρησα από την ενεργό δράση. Είμαι ο μοναδικός διαιτητής που έφυγε αναγνωρίζοντας λάθος του. Μπορώ να γυρίσω πίσω 20 χρόνια και να κάνω κάτι;».

Για το αν μπορεί να ασκήσει διοίκηση: «Σημαίνει ότι όποιος έκανε λάθος δεν είναι καλός διαιτητικός; Πλήρωσα τη μεταφορά της δύναμης από το Βαρδινογιανισμό στον Κοκκαλισμό. Έπρεπε κάποιος να πληρώσει το λάθος, υπέρ συγκεκριμένης ομάδας. Πόσοι διαιτητές τιμωρήθηκαν από τότε. Να σας πω εγώ όμως πόσοι από τότε πήραν το σήμα του διεθνούς διαιτητή και έγιναν πλανόδιοι διεθνείς και εξαφανίστηκαν. Αν ήμουν πράσινος τότε θα γινόμουν εγώ διεθνής. Εκείνη τη χρονιά έγιναν ο Βασάρας με τον Φασόλη. Εγώ δεν είχα άκρες. Αντίθετα πλήρωσα το λάθος μου. Γκρέμισα μόνος μου τον εαυτό μου. Ήρθε ο Κόκκαλης, η δυναμική ήταν υπέρ του και δεν γινόταν να χτίσω ξανά τίποτα».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags