Facebook Pixel Οι επόπτες στα ματς του Ολυμπιακού, ψάρι δεν τρώνε;
| 2016-10-14 15:20:00

Οι επόπτες στα ματς του Ολυμπιακού, ψάρι δεν τρώνε;

Οι επόπτες στα ματς του Ολυμπιακού, ψάρι δεν τρώνε;

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει με τη βοήθεια του βίντεο μέσα από το blog το τα όσα δεν βλέπουν φέτος οι επόπτες στα παιχνίδια του Ολυμπιακού.

Ότι επιχειρείται κάθε εβδομάδα επηρεασμός κάθε διαιτητή που παίζει τον Ολυμπιακό, το βλέπει και τυφλός. Δεν συνιστά είδηση…

Από εκεί και πέρα το να ισχυριστεί κάποιος ότι σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν ο Ολυμπιακός «υποστηρίζεται» από τη διαιτησία, μπορεί να το κάνει μόνο για λόγους προπαγάνδας. Δεν τον βοήθησε η διαιτησία να κερδίσει την ΑΕΚ, τον Ηρακλή και τη Βέροια. Αντίθετα, είχε μία κόντρα διαιτησία στην ήττα του στη Λάρισα, από ένα Μακεδόνα διαιτητή, τον Παπαδόπουλο, που με το συμπάθιο κιόλας φαινόταν να τα είχε κάνει πάνω του εκείνο το βράδυ, προφανώς φοβούμενος μην είχε «ιστορίες» άμα γύριζε πίσω στον οικείο χώρο του, έχοντας παίξει κάτι λιγότερο από 40-60 εις βάρος του Ολυμπιακού…

Αλλά αν θέλει κάποιος να κάνει μία ρεαλιστική (κι όχι προπαγανδιστική) προσέγγιση της αντιμετώπισης που τυγχάνει φέτος ο Ολυμπιακός από τη διαιτησία, πρέπει να αναλύσει περισσότερο τις υποδείξεις των εποπτών των αγώνων του Ολυμπιακού. Κι εκεί, μεταξύ σοβαρού κι αστείου, θα αντιληφθεί ότι οι λεγόμενοι παλιότερα λάϊνσμαν μάλλον τρώνε φρέσκο ψάρι κι έτσι βλέπουν καλύτερα, μόνο όποτε θέλουν!

Και να το εξηγήσω τι εννοώ. Με βίντεο κι όχι με παραμυθάκι.

Πάμε στο Ηρακλής-Ολυμπιακός 1-2. Στο 44’ με το σκορ 1-0 ο επόπτης Βλάσσης (από το Λασίθι, παίζει αύριο Πανιώνιος-Ολυμπιακός) αφήνει να εξελιχθεί πολύ επικίνδυνη επίθεση του Ηρακλή από θέση οφσάϊντ. Θα μπορούσε να γινει το 2-0, αλλά ο Βιάνα έκανε σωτήριο τάκλιν προ του Λάμπρου. Στο 77’ με το σκορ 1-2 ο άλλος επόπτης, ο Καλφάκης (Χανίων), αφήνει να εξελιχθεί άλλη πολύ επικίνδυνη επίθεση του Ηρακλή από θέση οφσάϊντ, κι όχι οριακή, αλλά κραυγαλέα. Θα μπορούσε εδώ να γίνει το 2-2. Το βίντεο είναι εδώ (http://www.skai.gr/player/TV/?mmid=279053). Η πρώτη φάση είναι στο 16.06 κι η δεύτερη στο 17.10.

Πάμε στο Λάρισα-Ολυμπιακός 1-0. Στο 57’ υπάρχει κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια του επόπτη Μερκενίδη μία καταφανή περίπτωση φάουλ υπέρ του Καρντόσο στο όριο της γραμμής της περιοχής. Ένα πέναλτι θα ήταν αυστηρό. Αλλά το φάουλ είναι πεντακάθαρο και σε πολύ πλεονεκτική θέση. Το αποτέλεσμα ήταν εκείνη την στιγμή 0-0. Ας υποθέσουμε ότι ο διαιτητής Παπαδόπουλος δεν το είδε, όπως δεν έβλεπε άλλωστε πολλά φάουλ, από τη μία μεριά, εκείνη την ημέρα. Αλλά ο επόπτης Μερκενίδης, επίσης Μακεδόνας, ήταν δυνατόν να μην το είδε, αφού η φάση ήταν μπροστά του; Προφανώς ήταν…απρόσεκτος. Αντίθετα, ο άλλος επόπτης, ο επίσης Μακεδόνας Νικολαίδης, ήταν προσεκτικός στην ακύρωση του γκολ του Ελιονούσι από οριακή θέση οφσάϊντ. Το βίντεο είναι εδώ (http://www.skai.gr/player/TV/?mmid=279354). Η δεύτερη φάση στο 06.40 κι η πρώτη στο 08.07.

Πάμε και στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ 3-0. Στο 17’ ο επόπτης Λάζαρος Δημητριάδης (επίσης Μακεδονίας) αφήνει να εξελιχθεί επίθεση της ΑΕΚ από καθαρή θέση οφσάϊντ του Πατίτο. Το σκορ είναι 1-0. Στο 57’ ο άλλος επόπτης, ο Ευθυμιάδης (Κατερίνης), δεν κάνει υπόδειξη στο Σιδηρόπουλο για να αποβάλλει τον Πατίτο για την γροθιά στο Φιγκέϊρας, ενώ εξελίχθηκε η φάση στο χώρο ευθύνης του. Το σκορ ήταν 1-0. Το βίντεο είναι εδώ (http://www.skai.gr/player/TV/?mmid=279618).Η πρώτη φάση στο 20.20 και η δεύτερη στο 21.24.

Ας προσέξουμε ότι από τους έξι επόπτες που είχαν, ας το πούμε έτσι διακριτικά, αβλεψίες, όλες εις βάρος του Ολυμπιακού, οι τρεις ήταν από το σύνδεσμο Μακεδονίας κι ο τέταρτος από την Κατερίνη.

Με το ερώτημα να είναι το ίδιο, όμως: οι επόπτες φέτος στα παιχνίδια του Ολυμπιακού γιατί δεν βλέπουν καλά και δη φάσεις υπέρ του Ολυμπιακού;…

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags