Facebook Pixel Το κόλπο του Πανιώνιου, που πρέπει να «δει» ο Ολυμπιακός!
| 2016-10-15 13:54:00

Το κόλπο του Πανιώνιου, που πρέπει να «δει» ο Ολυμπιακός!

Το κόλπο του Πανιώνιου, που πρέπει να «δει» ο Ολυμπιακός!

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του ενόψει του αποψινού αγώνα με τον Ολυμπιακό, για τον τρόπο με τον οποίο ο Πανιώνιος «αποκτάει πλεονέκτημα».

Με πολύ δύσκολο παιχνίδι ξεκινάει η οκταήμερη καυτή τριάδα αγώνων του Ολυμπιακού (Πανιώνιος, Αστάνα, ΠΑΟΚ).

Ο Πανιώνιος είναι μία ομάδα που έχει διατηρήσει το καλό πλάνο της, έχει λιγοστές αλλαγές στην ενδεκάδα του σε σχέση με πέρσι και παίζει καλά την κόντρα επίθεση. Ο δε Μιλόγεβιτς βλέπω ότι προσπαθεί να βάλει κι άλλα στοιχεία στο παιχνίδι του. Π.χ. όταν κάνει επίθεση από τα δεξιά, ο Φούντας μένει αρκετές φορές στην γραμμή αριστερά (και δεν συγκλίνει σαν κρυφός φορ, όπως ζητάνε συνήθως οι προπονητές). Τι γίνεται έτσι: όταν πάρει την μπάλα στα πόδια του, έχει βρεθεί στο ένας μ΄ ένα με τον αντίπαλο δεξιό μπακ. Κι αν τον περάσει, θα είναι φάτσα με τον γκολκίπερ. Κάτι που είχε κάνει επανειλημμένως η Αρόουκα παίζοντας στο Καραϊσκάκη.

Αν έχω προσέξει καλά, το κόλπο που κάνει ο Πανιώνιος είναι να μπαίνει στο 110% στα πρώτα λεπτά των αγώνων του κι έτσι να αποκτάει προβάδισμα και να κάνει τη διαφορά: στην Ξάνθη προηγήθηκε 2-0 στο 15’, με τον Αστέρα προηγήθηκε 1-0 στο 24’ κι αφού νωρίτερα είχε χάσει πέναλτι και στον Ηρακλή προηγήθηκε 1-0 στο 34’ κι αφού προηγουμένως είχε κι άλλες ευκαιρίες. Και στα τρία αυτά παιχνίδια ο Πανιώνιος πήρε τρίποντο με αυτό τον τρόπο. Αντίθετα, όταν η Βέροια τον μπλόκαρε από την αρχή, οι κυανέρυθροι τα βρήκαν σκούρα κι όταν δέχθηκαν και το πρώτο γκολ δεν μπόρεσαν να αποφύγουν την ήττα.

Να υπενθυμίσω ότι στο περσινό πρωτάθλημα, μαζί και τα πλέϊ οφς, ο Πανιώνιος κόντρα στους μεγάλους έχασε μόνο όταν δέχθηκε πρώτος γκολ! Όταν προηγήθηκε ο ίδιος, κέρδισε τον Παναθηναϊκό 1-0, τον ΠΑΟΚ 3-1 και την ΑΕΚ 1-0, ενώ έφερε κι 1-1 με την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό (όλα αυτά τα παιχνίδια στη Ν. Σμύρνη, όπου έφερε κι 1-1 με τον ΠΑΟΚ, ισοφαρίζοντας τον στο Κύπελλο). Ο Ολυμπιακός είχε προηγηθεί στο σκορ κι έτσι έγινε η μοναδική ομάδα από τους μεγάλους που κέρδισε στη Ν. Σμύρνη, έστω με μεγάλη δυσκολία, αφού ο Πανιώνιος ισοφάρισε και το 1-1 έμενε ως το 73’.

Άρα νομίζω ότι ο Ολυμπιακός ξέρει τι πρέπει να κάνει απόψε! Αν ο Πανιώνιος πάρει νωρίς το πάνω χέρι στο ματς, θα δούμε άλλο ένα θρίλερ από τα πολλά που έχουν παιχτεί σε αυτό το γήπεδο τα τελευταία χρόνια στα παιχνίδια των δύο ομάδων. Πρόπερσι, ο Πανιώνιος είχε προηγηθεί 2-0 κι ο Ολυμπιακός είχε ισοφαρίσει με δύο γκολ μέσα σε τρία λεπτά (66’-68’) με Μήτρογλου και Τσόρι-ο Αργεντίνος είχε σκοράρει και πέρσι στο ίδιο γήπεδο…Το 2013 πάλι ο Πανιώνιος είχε προηγηθεί (1-0) κι ο Ολυμπιακός ήταν τυχερός που το γύρισε, με ένα αυτογκόλ (του μετέπειτα παίκτη του ΠΑΟ Σπυρόπουλου) και ένα γκολ στο 82’…Το 2011 ο Πανιώνιος είχε κλέψει ισοπαλία 1-1…Κλπ, κλπ.

Ο Ολυμπιακός για να βγάλει φάσεις στον Πανιώνιο πρέπει να λειτουργήσει με ένταση και ταχύτητα. Να τον στριμώξει, να κερδίσει στημένες φάσεις και να τις εκτελέσει καλά και να προσπαθήσει να βγάλει καλές επιθέσεις από την πλευρά του Αντωνιάδη (σκληρός αμυντικά-παίζοντας και με τις τάπες-αλλά ίσως πιο καλός επιθετικά) και να κοιτάξει να εκμεταλλευθεί την απουσία του Ρισβάνη στην καρδιά της άμυνας. Και βέβαια να προσέξει τους Ιρανούς (ο Μασούντ βγαίνει συνέχεια σαν 2ος φορ από πίσω) και τις κινήσεις των δύο εξτρέμ. Ο Μασούρας από δεξιά συγκλίνει συνεχώς στον άξονα για να σουτάρει με το αριστερό η, να πάει για την κάθετη πάσα κι ο Φούντας είναι απρόβλεπτος σουτέρ με το δεξί από τα αριστερά.

Σίγουρα δε, θέλει προσοχή κι ο Ενγκόνγκ, μπαίνοντας σαν αλλαγή, αφού είναι έμπειρο παιδί, που αν τον αφήσεις να τελειώσει φάση με το κεφάλι η, το πόδι, μπορεί να σου την κάνει.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags