Facebook Pixel Τα δυο Τσάμπιονς Λιγκ, ο Μουρίνιο και οι… απίθανες ομάδες!
| 2016-10-18 19:25:00

Τα δυο Τσάμπιονς Λιγκ, ο Μουρίνιο και οι… απίθανες ομάδες!

Τα δυο Τσάμπιονς Λιγκ, ο Μουρίνιο και οι… απίθανες ομάδες!

Διαβάστε για το βιογραφικό του Ζοσέ Μοράις. Η γεμάτη τροπαιοθήκη του στο πλευρό του Ζοσέ Μουρίνιο, η γνωριμία του με τον "Special One" και η περιήγησή του εκτός Ευρώπης…

OΖοσέ Μοράις έρχεται στην ΑΕΚ έχοντας περάσει από αρκετές ομάδες ως πρώτος προπονητής, αλλά με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του να έχουν έρθει ως βοηθός στο επιτελείο του Ζοσέ Μουρίνιο, με τον οποίο γνωρίζονται από τότε που ο Μοράις δούλευε στην ομάδα Νέων της Μπενφίκα.

Συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος έχει θητεύσει σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις στο πλευρό του διάσημου συμπατριώτη του και μαζί έχουν κατακτήσει σπουδαίους τίτλους. Ο 51χρονος μετράει δυο Τσάμπιονς Λιγκ, ένα με την Πόρτο το 2003-04 και το δεύτερο με την Ίντερ (2009-10), σε μια σεζόν που η ομάδα κατέκτησε επίσης το νταμπλ στην Ιταλία φτάνοντας σε ένα ανεπανάληπτο τρεμπλ!

Κατά τα άλλα, έχει στην τροπαιοθήκη του το πρωτάθλημα (2011-12) και το Κύπελλο Ισπανίας (2010-11) με τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και το πρωτάθλημα Αγγλίας με την Τσέλσι (2014-15)! Η μοναδική θητεία του που απέβη «άκαρπη» δίπλα στον Μουρίνιο ήταν ξανά στην Τσέλσι τη σεζόν 2013-14.

Κατά τα άλλα, ο Μοράις έχει εργαστεί σε αρκετές ομάδες ως πρώτος προπονητής χωρίς, όμως, ιδιαίτερη επιτυχία. Ο μοναδικός του τίτλος είναι το Σούπερ Καπ Σαουδικής Αραβίας με την Αλ Σαμπάμπ το 2014.

Κατά τα άλλα, έχει εργαστεί ως πρώτο προπονητής σε αρκετές άγνωστες ομάδας σε διάφορες χώρες. Συγκεκριμένα, έχει περάσει από Πορτογαλία (Σάντα Κλάρα), Γερμανία (Βεστφάλια Χέρνε, Ντρέσντνερ), Σουηδία (Ασιρίσκα Φορένινγκεν), Σαουδική Αραβία (Αλ Χαζμ, Αλ Σαμπάμπ), Τυνησία (Σταντ Τουνισιέν, Εσπεράνσε), Τουρκία (Αντάλιασπορ), αλλά και από την εθνική ομάδα της Υεμένης!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags