Facebook Pixel Ένας οραματιστής Κώστας Κατσουράνης!
| 2016-10-21 20:05:00

Ένας οραματιστής Κώστας Κατσουράνης!

Ένας οραματιστής Κώστας Κατσουράνης!

Ο Απόστολος Αναστασόπουλος μπαίνει στο μυαλό του Κώστα Κατσουράνη και παρουσιάζει το πραγματικό κίνητρο του Τεχνικού Διευθυντή της Παναχαϊκής και τον λόγο για τον οποίο αποφάσισε να ασχοληθεί με την πατρινή ομάδα.

Πριν από τρεις μήνες προκάλεσε αίσθηση σε όλη την χώρα η είδηση πως ο Κώστας Κατσουράνης επιστρέφει στην Πάτρα για να βοηθήσει την ομάδα που τον ανέδειξε να επιστρέψει στα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου από τα αλώνια της τρίτης Εθνικής κατηγορίας.

Ο «Κατσούρ», ο οποίος σαν ποδοσφαιριστής ήταν ένας από τους πιο «εγκεφαλικούς» Έλληνες μέσους της ιστορίας, είναι δεδομένο πως προτού πάρει την απόφαση να ασχοληθεί με τα διοικητικά της Παναχαϊκής ζύγισε τα πράγματα και προσπάθησε να βρει το κατάλληλο κίνητρο για να δώσει όλο του τον εαυτό σε αυτό το «πατρινό» εγχείρημα. Και το βρήκε!

Την τελευταία 15ετία, η Παναχαϊκή έχει περιέλθει σε περίοδο παρακμής. Τόσο αγωνιστικά, όσο και από την άποψη «γέννησης νέων φιλάθλων». Η Πάτρα, η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, υστερεί κατά πολύ από τη Λάρισα, τα Γιάννενα ή το Ηράκλειο στο τοπικιστικό στοιχείο. Πλέον, αν βγει κανείς μια βόλτα στο κέντρο της πόλης και ρωτήσει δέκα νέους «τι ομάδα είναι;» είναι ζήτημα αν θα ακούσει μία φορά το όνομα της Παναχαϊκής.

Επιπλέον, δεν μπορεί να συγκριθεί και ο όγκος των οργανωμένων φιλάθλων της Παναχαϊκής με αυτόν της Λάρισας ή του ΠΑΣ. Οι Nortenos, που αποτελούν το νέο αίμα στους οργανωμένους φιλάθλους της Παναχαϊκής παίρνοντας την σκυτάλη από τους γηραιότερους Αχαιούς, ενώ έχουν συνεχείς δράσεις με σκοπό την προσέλκυση νέων φιλάθλων, δεν είχαν όλα αυτά τα χρόνια ως σύμμαχο την καλή αγωνιστική κατάσταση της ομάδας ή την αγαστή συνεργασία με τις διοικήσεις της ΠΑΕ.

Είναι αλήθεια πως η «παραγωγή» φιλάθλων της Παναχαϊκής σταμάτησε τη δεκαετία του ’00. Αυτό συνέβη διότι τα νέα παιδιά έπαψαν να βλέπουν ποδοσφαιριστές-πρότυπα να αγωνίζονται με τα κοκκινόμαυρα, όπου η Παναχαϊκή αποτέλεσε για αυτούς το πρώτο βήμα για μεγάλη καριέρα. Ενώ στο παρελθόν είχαν φορέσει και διαπρέψει με την φανέλα της ομάδας ποδοσφαιριστές όπως Δαβουρλής, Σπυρόπουλος, Ανδρούτσος, Χαρδαλιάς, Μύρτσος, Γεωργάτος (πήγαν στον Ολυμπιακό), Γεωργακόπουλος, Μητσέας, Κουρμπανάς (πήγαν στον Παναθηναϊκό), Ψαρράς, Γεωργόπουλος, Σπανοσωτηρόπουλος (πήγαν στον ΠΑΟΚ), Βασιλόπουλος, Κατσουράνης (πήγαν στην ΑΕΚ) και άλλοι. Παράλληλα, σταμάτησε απότομα και έλευση στην Πάτρα ποιοτικών ξένων ποδοσφαιριστών όπως ο Επαλέ, Ότιτζι, Καλά. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τα νεαρά Πατρινόπουλα να στρέψουν το βλέμμα τους στις μεγάλες ομάδες τις χώρας.

Εκεί ακριβώς ο Κώστας Κατσουράνης βρήκε το κίνητρο που έψαχνε για να ασχοληθεί με την Παναχαϊκή. Έχοντας αγωνιστεί σε ΑΕΚ, Μπενφίκα, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, ομάδες με τεράστιο όγκο φιλάθλων, γνωρίζει ποια είναι η δύναμη τους και η δυναμική που μπορούν να δώσουν σε μία ομάδα. Έτσι, από την πρώτη μέρα της ενασχόλησης του με την ομάδα, έθεσε σαν στόχο, όχι μόνο την επιστροφή στο γήπεδο των παλιών ρομαντικών φιλάθλων της Παναχαϊκής, αλλά και τη δημιουργία νέων φιλάθλων.

Έτσι, έχει ξεκινήσει την προσέγγιση του σε νεαρούς φιλάθλους με σκοπό να τους φέρει στο γήπεδο. Από την ημέρα που άνοιξαν τα σχολεία, ο ίδιος έχει επισκεφθεί αυτοπροσώπως δεκάδες συγκροτήματα και παράλληλα σε συνεννόηση με το Πανεπιστήμιο Πατρών, που αριθμεί πάνω από 40.000 φοιτητές, βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την Πρύτανη με σκοπό να προσελκύσει όσο περισσότερους νέους στο γήπεδο.

Ο Κώστας Κατσουράνης, λοιπόν, δεν έχει στο μυαλό του μόνο την αγωνιστική επανάκαμψη της Παναχαϊκής αλλά είναι σίγουρο πως σκοπεύει να μείνει στην ιστορία της ομάδας σαν τον άνθρωπο που ξύπνησε το αίσθημα «παναχαϊκοφροσύνης» στους φιλάθλους της πόλης. Η προσέλκυση νέου κόσμου στο γήπεδο αποτελεί για αυτόν πηγή έμπνευσης για την υλοποίηση του οράματος της Μεγάλης Παναχαϊκής. Ένα όραμα που απαιτεί τεράστια αποθέματα υπομονής, αλλά μέχρις ώρας δείχνει να βασίζεται σε στέρεες βάσεις και να βαδίζει στο σωστό δρόμο… 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags