Facebook Pixel Ο ΠΑΟΚ νίκησε όπως... έχασε από τον Ολυμπιακό
| 2016-10-31 16:58:00

Ο ΠΑΟΚ νίκησε όπως... έχασε από τον Ολυμπιακό

Ο ΠΑΟΚ νίκησε όπως... έχασε από τον Ολυμπιακό

Το ντέρμπι των Δικεφάλων κρίθηκε με... buzzer beater του Μάτος, αλλά αν υπήρχε δικαιοσύνη στο ποδόσφαιρο, θα έπρεπε να τελειώσει ισόπαλο. Γράφει ο Ευάγγελος Μίχος.

Γιατί κανονικά (με βάση τακτική, στρατηγική, προσέγγιση, ευκαιρίες εκατέρωθεν) ήταν «Χ» από... εγχειρίδιο (by the book, που λένε και στην... Εύβοια).

Στην πραγματικότητα βέβαια κρίθηκε :

1ον) από τη σαστιμάρα της άμυνας της ΑΕΚ στην τελευταία φάση της αναμέτρησης. Τότε και εκεί δηλαδή όπου κανονικά θα έπρεπε οι «κιτρινόμαυροι» να... τρώνε σίδερα, πρώτα ο Μαλεζάς που παίρνει την κεφαλιά στη μεγάλη περιοχή και μετά ο Μάτος που κάνει την προβολή?γκολ μέσα από τη μικρή περιοχή τούς... έστειλαν για βρούβες!

και 2ον) από την «πιστολιά» του βοηθού Ευθυμιάδη στο 93', που μπροστά στα μάτια του άουτ τουλάχιστον ένα μέτρο το «μετέτρεψε» σε κόρνερ, από όπου ξεκίνησε η φάση του...1-0! Κι ασφαλώς δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία πως δεν βρισκόταν στην ίδια ευθεία, αφού ήταν πολύ κοντά, ενώ ο Ντίντακ, στον οποίο βρήκε η μπάλα, βρισκόταν πάνω στη γραμμή!

Για την οικονομία της συζήτησης να δεχθώ πως ήταν ανθρώπινο λάθος, αλλά κάνουν τέτοια και οι κορυφαίοι (από τη στιγμή που ο Σιδηρόπουλος θεωρείται ο κορυφαίος Ελληνας ρέφερι μαζί με το τιμ του); «Προφανώς» είναι η απάντηση... «Αρκεί να μην είναι σε αγώνες του Ολυμπιακού» θα συμπλήρωνα... Και κάτι ακόμη: αν το ίδιο ανθρώπινο λάθος γινόταν στο «Καραϊσκάκης», σε βάρος του ΠΑΟΚ, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, θα γινόταν της... κακομοίρας. Δεν θα υπήρχε καμία δικαιολογία, θα χρησιμοποιούνταν ως μια ακόμη απόδειξη πως η διαπλοκή στο ελληνικό ποδόσφαιρο συνεχίζει να... ζει και να βασιλεύει, έχοντας πάντα τον ίδιο... χρωματισμό. Κάποια στιγμή όμως η επικοινωνία και η προπαγάνδα της αντίθετης πλευράς πρέπει να σταματάει, γιατί διαφορετικά γίνεται το ίδιο επικίνδυνη με τη «διαπλοκή».

Για να επανέλθω στα αγωνιστικά, ο ΠΑΟΚ πήρε το ντέρμπι με την ΑΕΚ ουσιαστικά όπως ακριβώς είχε χάσει αυτό της προηγούμενης αγωνιστικής από τον Ολυμπιακό. Δηλαδή με γκολ στο τέλος, στην εξέλιξη μιας στημένης φάσης, από παίκτη που δεν περίμενες (Μάτος ? Μιλιβόγεβιτς). Με τον ΠΑΟΚ να φωνάζει για τη διαιτησία και τις συνθήκες του αγώνα στο «Καραϊσκάκης» (λόγω των καπνογόνων και των σερί διακοπών), αλλά μια εβδομάδα μετά, σε ένα άλλο ντέρμπι, να βρίσκεται ο ίδιος στη θέση απ' όπου κατηγορούσε τον Ολυμπιακό, με «θύμα» του την ΑΕΚ. Μόνο που χθες ο Βλάνταν Ιβιτς και οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ δεν αποδείχθηκαν το ίδιο... ευαίσθητοι.

Είναι αλήθεια πως στην Τούμπα περίμενα ένα καλό παιχνίδι, αλλά για 70' (και ειδικά στο πρώτο 45λεπτο) ήταν (πολύ) «μάπα το καρπούζι». Ο Βλάνταν Ιβιτς αποδείχθηκε πολύ προβλέψιμος αφού κι αυτήν τη φορά επέλεξε μια μεσαία γραμμή με τρεις all around χαφ, δηλαδή τον Σακχόφ αντί του Μπίσεσβαρ ή τον Φακούντο Περέιρα.

Ο Ζοσέ Μοράις μπορεί να είχε δηλώσει πως θέλει μια ΑΕΚ πιο επιθετική, αλλά δεν τόλμησε να βάλει στην αρχική ενδεκάδα και Πατίτο και Λάζαρο. Φοβήθηκε μήπως άνοιγε το ματς, κάτι που ενδεχομένως να του κόστιζε. Η στρατηγική του ΠΑΟΚ ήταν να πάει σε μια νίκη με... μισό μηδέν και της ΑΕΚ να μην επιτρέψει στον αντίπαλό της να της βγάλει πολλές φάσεις, ξεκινώντας με στόχο την ισοπαλία. Ετσι είχαμε την απόλυτη αλληλοεξουδετέρωση μέχρι να φτάσει η ώρα των αλλαγών και του... ρίσκου. Μετά το 70΄ανέβηκαν και οι δύο ομάδες, κυνήγησαν τη νίκη, αλλά αυτός που φάνηκε να τη θέλει ένα κλικ περισσότερο ήταν ο ΠΑΟΚ. Τον βοήθησαν περισσότερο και οι 3 αλλαγές του (Μπίσεσβαρ, Περέιρα, Μυστακίδης), ενώ του Περέιρα βγήκε μόνο η πρώτη, του Λάζαρου, αντί του (κάκιστου τακτικά) Πατίτο. Αν ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ, αντί για δοκάρι, είχε βρει δίχτυα στο 73΄ -θα ήταν η γκολάρα της σεζόν?, πιθανότατα η ΑΕΚ να είχε αποδράσει με το τρίποντο. Είπαμε, ήταν ένα ντέρμπι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, μία από αυτές ήταν το δοκάρι του Χριστοδουλόπουλου και η άλλη το λάθος του βοηθού Ευθυμιάδη!

Με 7 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό, χωρίς νίκη σε 2 ματς πρωταθλήματος με τον νέο προπονητή στον πάγκο, έχοντας σκοράρει μόλις σε μία απο τις πέντε τελευταίες αγωνιστικές και με τεράστιο πρόβλημα στο εύκολο γκολ λόγω της αφλογιστίας του Αλμέιδα (εξακολουθεί να δείχνει πολύ βαρύς), η ΑΕΚ κινδυνεύει πλέον σοβαρότατα να βγει νοκ άουτ από τη διεκδίκηση του τίτλου από Νοέμβρη μήνα! Πληρώνοντας τα τραγικά λάθη που έγιναν στον προγραμματισμό της όσον αφορά τις επιλογές προπονητών, παικτών και συγκρότησης του ρόστερ.

...Μην ξεχάσει ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, να ξαναδώσει συγχαρητήρια στον Σιδηρόπουλο, όπως έκανε μετά το αντίστοιχο ματς της περσινής σεζόν στην Τούμπα. Πέρσι την Ενωση... πιστόλιασε ο ίδιος ο διεθνής διαιτητής (της αρνήθηκε πέναλτι-μαρς στο 1-1 και δεν είδε το επιθετικό φάουλ που προηγήθηκε στο γκολ της ήττας της), χθες βράδυ τη... σκυτάλη πήρε ο ένας βοηθός του.

...Να υποθέσω πως η συγκεκριμένη εμφάνιση (ροζ ? φούξια φανέλα, με το άσπρο σορτς) που φόρεσε η ΑΕΚ στην Τούμπα αποτέλεσε τη... συμμετοχή της στο Halloween και δεν θα ξαναχρησιμοποιηθεί!

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags