Facebook Pixel "Φεύγω χωρίς να με έχουν ειδοποιήσει"!
| 2016-11-02 17:06:00

"Φεύγω χωρίς να με έχουν ειδοποιήσει"!

"Φεύγω χωρίς να με έχουν ειδοποιήσει"!

Ο Άγγελος Αναστασιάδης στην πρώτη του συνέντευξη μετά την απομάκρυνσή του από την τεχνική ηγεσία της ΑΕΛ, μίλησε στη NOVA για όλους και για όλα. Τι συνέβη με την περίπτωση Ντεγκρά, τι αναφέρει για τον σχεδιασμό της ομάδας, το παράπονο με το οποίο αφήνει τους βυσινί είναι μόνο μερικά από τα θέματα στα οποία αναφέρεται.

Ο μέχρι πρότινος προπονητής της ΑΕΛ υποστήριξε πως δεν έχει κάποια εξήγηση να δώσει στο γιατί απολύθηκε. Μίλησε για το θέμα που δημιουργήθηκε με τον Ντεγκρά ενώ δεν παρέλειψε να ευχηθεί καλή επιτυχία στον Σάκη Τσιώλη για τον οποίο δήλωσε ότι κακώς είχε απολυθεί.

Τέλος αναφέρθηκε και στη σχέση του με τον κόσμο της ΑΕΛ λέγοντας ότι όσο καιρό ήταν στην Λάρισα δεν ένιωσε ευγνωμοσύνη και αγάπη.

Θα μας εξηγήσετε τι έχει γίνει; Είστε απολυμένος ή όχι κανονικά και με το νόμο;

"Όχι κανονικά. Καταρχήν να σας ευχαριστήσω εγώ που μου δίνετε το δικαίωμα να μιλήσω. Εκείνο που έχει σημασία είναι πως μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε τώρα, έχω μιλήσει με τους παίκτες, έχω αποχαιρετήσει τα παιδιά στα αποδυτήρια. Καταρχήν το έμαθα από τους δημοσιογράφους, με πήρε τηλέφωνο ένας καλός συνάδελφος σας από την Αθήνα για να με ρωτήσει τι έγινε κόουτς και σε έδιωξαν; Του λέω ποιος με έδιωξε; Και μετά ο άνθρωπος με πήρε το βράδυ για να μου ζητήσει συγνώμη γιατί μου έφερε το κακό μαντάτο.

Μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε, τώρα το απόγευμα, ετοιμαζόμαστε να φύγουμε, έχω χαιρετήσει τα παιδιά, κανένας δεν με πήρε τηλέφωνο από τη διοίκηση. Ούτε εμένα, ούτε τους συνεργάτες μου για να μας ανακοινώσει το οτιδήποτε. Εγώ ήρθα σήμερα το πρωί, ήμουν στην Λάρισα και πήρα τηλέφωνο τον Σωτήρη Μάρκου, όχι εγώ ο συνεργάτης μου ο Λεωνίδας Δημητρακόπουλος, τον πήρε τηλέφωνο για να του πει ότι εμείς δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση από τη διοίκηση για να μας πει ότι έχουμε απολυθεί. Και θα θέλαμε ένα επίσημο χαρτί για να γνωρίζουμε τι γίνεται. Κανονικά δεν είμαστε απολυμένοι. Μου λέει θα ενημερώσω τον μεγαλομέτοχο και θα σας πω. Τον ενημέρωσε και μας είπε δεν χρειάζεται το χαρτί αυτό, δεν το δίνει ο μεγαλομέτοχος, αρκούν οι δηλώσεις που έχει βγάλει και η ανακοίνωση που έχει βγάλει η ΠΑΕ. Αυτή είναι η μόνη επαφή που είχαμε με έναν διοικούντα της ΠΑΕ.

Ουδείς από τον πρόεδρο μέχρι τον τελευταίο σύμβουλο δεν πήρε ένα τηλέφωνο για να πει το οτιδήποτε. Αυτή είναι η όλη η κατάσταση γιατί με ρωτήσατε αν είμαι απολυμένος η όχι. Θα αναγκάσουν εμένα και τους συνεργάτες μου να λειτουργήσουμε διαφορετικά. Κάτι το οποίο δεν θα θέλαμε. Θα θέλαμε να φύγουμε φιλικά, έτσι όπως ήρθαμε, με αγάπη να φύγουμε το ίδιο. Αλλά δυστυχώς δεν βαίνουν τα πράγματα έτσι όπως τα περιμέναμε.

Όμως εγώ πρέπει να πω δυο πραγματάκια. Πρέπει να ευχαριστήσω όλους αυτούς οι οποίοι με έφεραν εδώ γιατί γνώρισα μια πόλη ποδοσφαιρομάνα. Ήθελα να κάνω πράγματα αλλά έτσι ήθελε η Παναγιά να φτάσουμε μέχρι εδώ. Αφήνω μια ομάδα η οποία μπορεί να κερδίσει τον οποιονδήποτε. Έχει κάνει τεράστια βήματα από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα και θα φανεί στον δρόμο. Και να ευχηθώ, εάν είναι ο κ. Τσιώλης όπως ακούγεται, είναι φίλος μου να του ευχηθώ καλή επιτυχία, είναι καλός προπονητής. Ήταν άδικο που διώχθηκε άλλωστε το έχω πει από την πρώτη μέρα που ήρθα. Να ευχαριστήσω και τον κόσμο για την συμπαράσταση που έδειξε στην ομάδα μέχρι και την τελευταία μέρα στο ματς με τον Πανιώνιο".

Μπορείτε να δώσετε μια εξήγηση για την απόλυση;

"Όχι δεν μπορώ να δώσω και δεν θέλω να δώσω κιόλας".

Στη συνέντευξη Τύπου μετά τον Πανιώνιο είχατε πει ότι είχατε έτοιμη την βαλίτσα σας, φαντάζομαι κάτι είχαν πιάσει οι κεραίες σας για να το πείτε αυτό. Σημαίνει ότι είχατε καταλάβει κάποια πράγματα από πριν, είχατε κάποια δείγματα;

"Να μην μιλάμε με λόγια. Αποδείχθηκε ότι είχα δίκιο. Είναι απλά τα πράγματα".

Θεωρείτε ότι καθώς μαζί με εσάς απολύθηκε και ο Θωμάς Κυπαρίσσης σας χρεώνει ο κ. Κούγιας τον σχεδιασμό της ομάδας;

"Ο σχεδιασμός μιας ομάδας γίνεται ανάλογα με το τι προσφέρει η ομάδα. Και εμείς κάναμε τον καλύτερο σχεδιασμό ανάλογα με τα χρήματα που είχε η ομάδα να προσφέρει".

Ακούγεται και θα ήθελα την άποψη σας για αυτό ότι η σχέση σας με τον κ. Κούγια δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές μετά το επεισόδιο με τον Ντεγκρά. Ισχύει κάτι τέτοιο;

"Όχι δεν ήταν θέμα σχέσεων ήταν θέμα φιλοσοφίας. Αυτά είναι πρωτόγνωρα πράγματα για μένα. Εντελώς διαφορετικός τρόπος συμπεριφοράς και αντιμετώπισης πραγμάτων. Εκεί όντως υπήρχε μεγάλη διαφορά. Ήμασταν απέναντι σε αυτά τα θέματα. Εγώ δεν προπηλάκισα ποτέ κανέναν, ούτε έβρισα ποτέ κανέναν, ούτε συμμετείχα σε ακραίες καταστάσεις".

Για αυτό και δεν βγήκατε να μιλήσετε τότε που ήταν όλο αυτό στο φόρτε του;

"Δεν το συζητώ. Σε αυτές τις στιγμές το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι αυτό που λέει ο σοφός λαός "η σιωπή είναι χρυσός".

Είστε ένας άνθρωπος ο οποίος δεν μασάει τα λόγια του, δεν κρύβεται, με τον Άγγελο Αναστασιάδη για αυτό που έγινε, αυτό που κάνατε αυτούς τους μήνες στην ΑΕΛ είστε ικανοποιημένος;

"Με αυτά που είχαμε και με τον τρόπο τον οποίο λειτουργούσε αυτή η ομάδα είμαι πολύ ευχαριστημένος και πρέπει για να τελειώνουμε και αυτή τη συνέντευξη γιατί είμαι και πολύ κουρασμένος μπορώ να πω. Ψυχικά πιο πολύ και φορτωμένος με όλα αυτά που συνέβησαν πρέπει να ευχαριστήσω αυτά τα παιδιά, τους ποδοσφαιριστές. Είπα ότι έχω πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στην Παναγιά και τα παιδιά. Το ότι φεύγω είναι καλό για μένα δεν το συζητώ, εύχομαι να είναι καλό και για τα παιδιά και την ομάδα. Η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο των παιδιών ήταν μεγάλη, σε όλο το φάσμα, σε όλους τους ποδοσφαιριστές, άσχετα αν υπήρχαν κάποιες διαφωνίες, διαπληκτισμοί κ.τ.λ που όμως συμβαίνουν σε κάθε ομάδα. Και όλα αυτά συμβαίνουν για να γίνουμε καλύτεροι όλοι. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα παιδιά, από τον τρόπο τον οποίο αντέδρασαν στην όλη αυτή συμπεριφορά τη δική μου και να τους ζητήσω και δημόσια συγνώμη αν κάποιο πίκρανα, το έχω πει και κατ' ιδίαν πως αν κάποιον στεναχώρησα παραπάνω, πιστεύω το έκανα για το καλό του".

Είπε σε δηλώσεις του ο κ. Κούγιας ότι θέλει να φέρει έναν προπονητή που θα ενώνει και αυτό έγινε γιατί ο κόσμος της Λάρισας πολλές φορές έχει πει ότι δεν ήθελε τον Αναστασιάδη λόγω του παρελθόντος σας ως παίκτη του ΠΑΟΚ και προπονητή του ΠΑΟΚ. Εσείς νιώσατε ποτέ ότι ο κόσμος της Λάρισας δεν σας αποδέχτηκε;

"Αντίθετα. Ξέρετε δούλεψα πάρα πολύ για αυτή την ομάδα. Έχω το δικό μου το παιδί τον Κώστα Νεμπεγλέρα που έχει καφετέρια και με κάλεσε 100 φορές και δεν πήγα. Αν θα περάσω από την Λάρισα του υπόσχομαι ότι θα πάω. Δούλεψα πάρα πολύ για αυτή την ομάδα και όσες φορές βγήκα για να περπατήσω στον δρόμο, στις λίγες αποστάσεις, εισέπραττα και ευγνωμοσύνη καμιά φορά που ήμουν εδώ. Από τα περισσότερα χείλη άκουγα ότι είναι τιμή μας που είσαι εδώ, εγώ ανταπέδιδα και έλεγα η τιμή είναι δική μου γιατί ήρθα σε μια μεγάλη ομάδα. Δεν άκουσα έναν να έχει μια διαφορετική άποψη, ούτε στο γήπεδο, ούτε εκτός γηπέδων. Εύχομαι να είναι ο κόσμος πολύ καλύτερα απ' ότι ήταν με μένα αν εγώ ήμουν αυτός που δημιουργούσα το πρόβλημα". 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags