Facebook Pixel Ο πολιτικός του λόγος συντάραξε καρδιές...
| 2016-11-04 17:28:00

Ο πολιτικός του λόγος συντάραξε καρδιές...

Ο πολιτικός του λόγος συντάραξε καρδιές...

ΑΣΤΡΑΨΕ και βρόντηξε από του βήματος της Βουλής ο Χαράλαμπος Σταύρος Κοντονής: «Η παράγκα δεν κατέθετε τα όπλα... Σήμερα βάζουμε τέλος σ' ένα σύστημα απόλυτης διαφθοράς και σήψης που υπήρχε στο ελληνικό ποδόσφαιρο... Γράφει ο Κώστας Καίσαρης

Ευχαριστώ τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη ο οποίος λειτούργησε με βάση το πατριωτικό καθήκον, ως Ελληνας». Παρά το γεγονός ότι ο ακάματος υπουργός ξέχασε να ευχαριστήσει και το μωράκι που ανακουφίζει, ξεκουράζει και εμπνέει τον κουμπάρο Κουτσοκούμνη, ο πολιτικός του λόγος συντάραξε καρδιές, έσπασε κόκκαλα και ράγισε τα μάρμαρα της αίθουσας του κοινοβουλίου. Η αποφασιστικότητα κι η μαχητικότητά του μόνο μ' αυτήν του Κώστα Χατζηχρήστου, στην ταινία «ο ταυρομάχος προχωρεί», μπορούν να συγκριθούν. Γελάει ο κόσμος. Κι αυτό σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με τον δαιμόνιο Ζακυνθινό.

Ο Κοντονής είναι αυτός που είναι. Ούτε η πρώτη φορά είναι όπου φαντασιώνεται δημόσια ούτε η τελευταία. Γελάει ο κόσμος με τη Νέα Δημοκρατία και την Αννούλα την Καραμανλή. Από προχθές το βράδυ έχει σκάσει το θέμα ότι η αποκαλούμενη Επιτροπή Εξομάλυνσης είναι ανυπόστατη. Δεν υπάρχει. Δεν υφίσταται. Τα μέλη της δεν έχουν δικαίωμα υπογραφής. Σε ό,τι έχει να κάνει δηλαδή με τον «έξω κόσμο» (τράπεζες, δικαστήρια, κ.λπ.), η Επιτροπή δεν υπάρχει. Γι' αυτό κι ο πρόεδρός της, ο καθηγητής Ιωάννης Δρόσος, της μεγάλης συνομοταξίας των πρώην Πασόκων και νυν Συριζαίων, δεν είχε τολμήσει να βάλει την υπογραφή του ούτε σε χαρτοπετσέτα. Είχε γίνει επίσης γνωστό, από την Τετάρτη, ότι ο Σιορ Σταύρος ετοίμαζε τροπολογία για να μπαλώσει την κατάσταση. Και πράγματι, χθες το πρωί η τροπολογία κατατέθηκε. Σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Οπως έχει πει, άλλωστε, ο Βλάντιμιρ Ιλιτς Ουλιάνοφ, γνωστός και ως Λένιν (φωτό), που εμπνέει και καθοδηγεί τον σύντροφο Σταύρο, «μικρό μεγάλο παστρεύει». Η τροπολογία, απ' ό,τι γράφτηκε, ψηφίστηκε και τέλος καλό, όλα καλά.

Σε όλη αυτήν την ιστορία άκουσε πουθενά κανείς τη Νέα Δημοκρατία; Πού είναι ο λόγος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σε όλη αυτήν τη γελοιότητα; Να γράφει παραμύθι φούρναρης στην εισηγητική έκθεση ο Σιορ Σταύρος, ότι αν δεν ψηφιστεί η τροπολογία, θα αποκλειστούν οι ελληνικές ομάδες από τις διεθνείς διοργανώσεις. Κι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ πώς παίξανε χθες στο Γιουρόπα; Και δεν ανέφερα τυχαία την Αννα Καραμανλή. Που δεν είναι μόνο βουλευτίνα. Και σιγά το δύσκολο. Αμα σε λένε Καραμανλή κι άμα σε ξέρουνε από την τηλεόραση, δεν χρειάζεται να διαθέτεις άλλο προσόν για να εκλεγείς. Αυτά φτάνουνε. Και περισσεύουνε. Ας λέγανε τον Γιώργο Μίνο Γιώργο Καραμανλή και θα σας έλεγα εγώ πού θα ήτανε σήμερα. Η Αννούλα λοιπόν είναι ταυτόχρονα και υπεύθυνη του Τομέα Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας. Είναι δηλαδή η εν δυνάμει επόμενη υφυπουργός Αθλητισμού. Οταν οσονούπω έρθει στα πράματα η Νέα Δημοκρατία.

Εχει ειδίκευση άλλωστε. Χρόνια ολόκληρα διάβαζε συλλαβίζοντας στην «Αθλητική Κυριακή» και τη βαθμολογία της Α' Εθνικής και τη βαθμολογία της Β' Εθνικής. Πού ήτανε λοιπόν όλες αυτές τις μέρες η υπεύθυνη του Τομέα Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας; Στο κομμωτήριο; Για μανικιούρ πεντικιούρ; Για χαλάουα; Στη δουλειά της πάντως δεν ήτανε. Μην έχει λοιπόν την εντύπωση κανείς ότι φεύγοντας ο Κοντονής ξεμπλέξαμε. Τα ακόμα χειρότερα είναι μπροστά. Με το που κερδίζει τις εκλογές η Νέα Δημοκρατία, η Αννούλα εγκαθίσταται στο Υφυπουργείο Αθλητισμού. Είναι δεδομένο, άλλωστε, εδώ και τριάντα χρονια σ' αυτό το Υπουργείο: Πάντα ο επόμενος είναι χειρότερος από τον προηγούμενο. Αυτά.

Δεν έφτανε ο ένας. Ενεφανίσθη και ο Αλέξης Σπυρόπουλος Νο2. Ο Θαναηλάκης που διόρθωσε την Αστάνα σε Αστανά. 

εφημερίδα "Goal"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags