10/11/16 - 17:28

"Συνάντηση με τους πραγματικούς ιδιοκτήτες, όχι αυτούς που φαίνονται"...

"Συνάντηση με τους πραγματικούς ιδιοκτήτες, όχι αυτούς που φαίνονται"...
43.485views

Ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης σε δηλώσεις του τόνισε πως η από κοινού συνάντηση των ιδιοκτητών μεγάλων ΠΑΕ είναι η μόνη λύση για τα προβλήματα που υπάρχουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Επίσης αναφέρθηκε επίσης στην επίθεση στο σπίτι του Γιώργου Μπίκα αλλά και για αν μελετάται η λύση ξένου αρχιδιαιτητή.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά για μια πιθανή συνάντηση: «Θα πρέπει να έχουμε συνάντηση με τους ιδιοκτήτες, με τους πραγματικούς ιδιοκτήτες και όχι μόνο με αυτούς που φαίνονται. Τα λέω έξω από τα δόντια. Θα πρέπει να συναντηθούν μάλλον μαζί μου. Θα ήθελα να γίνει πριν την απόφαση έναρξης των πρωταθλημάτων για να έχουμε μια συμφωνία ότι θα συμβάλλουν θετικά με τη σιωπή τους μετά από κάθε γεγονός που προκαλεί ή κάθε διαιτησία. Ελπίζω ότι θα βρεθεί μια κατάλληλη ημερομηνία όπου θα μπορούν όλοι να συναντηθούμε».

Αναλυτικά όσο είπε ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης:

Για την επίθεση στο σπίτι του Γιώργου Μπίκα: «Είναι πολύ λυπηρό το γεγονός, πρέπει να μας προβληματίσει εξαιρετικά γιατί ήταν η πρώτη μας επιλογή για την ΚΕΔ και είχαμε προγραμματίσει μια σειρά από ενέργειες. Τώρα μπαίνουν στον πάγο αυτές οι ενέργειες, αφού πρέπει να βρεθεί νέα σύνθεση. Το να βρεθεί κάτω από τέτοιες συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολο. Γι’ αυτό θα το συζητήσουμε στην Ευρώπη».

Για τη λύση ξένου αρχιδιαιτητή στο πρωτάθλημα: «Αυτό είναι κάτι που μας προβληματίζει γιατί ένας ξένος αρχιδιαιτητής δεν θα ξέρει την ελληνική πραγματικότητα και γιατί τα όσα έγιναν με τους Μπίκα και Τσαχειλίδη έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο και δύσκολα θα δεχθεί κάποιος».

Για το αν έχει παραδώσει πίνακες διαιτητών ο Μπίκας: «Ο κ. Μπίκας έκανε κάποιες πρώτες σκέψεις, αλλά δεν έχουν αποκαλυφθεί σε κανέναν. Και απορώ πώς τις ξέρουν κάποιοι αυτές τις σκέψεις. Για να αλλάξει τους πίνακες έπρεπε πρώτα να κάνει τα αγωνιστικά τεστ».

Για τη στάση της Πολιτείας στα θέματα του ποδοσφαίρου: «Υπάρχει μια κατανόηση από την Πολιτεία για το συγκεκριμένο πρόβλημα και γενικά αυτά που υπάρχουν στο ποδόσφαιρο. Έχω τη διαβεβαίωση του κ. Βασιλειάδη ότι μας στηρίζει, ότι κι εκείνος θα αναλάβει κάποια πράγματα. Έγινε μια γνωριμία και θα δούμε πώς θα εξελιχθεί αυτή η συνεργασία».

Για τη διακοπή των πρωταθλημάτων: «Δεν είναι αυτοσκοπός να διαλύσουμε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Οι μεγάλοι θα αντέξουν στη διακοπή, οι μικρομεσαίες ομάδες είναι το πρόβλημα. Λυπούμαστε που έπρεπε να πάρουμε αυτή την απόφαση, αλλά μέσα στα επόμενα 24ωρα δεν μπορούμε να έχουμε μια σύνθεση της ΚΕΔ που να εγγυάται ορθολογιστική λειτουργία. Υπάρχουν λύσεις που έχουν προταθεί, αλλά δεν τις βλέπω εφαρμόσιμες».

Για το πότε θα ξεκινήσει πάλι το πρωτάθλημα: «Το πρωτάθλημα θέλουμε να το ξεκινήσουμε όσο πιο σύντομα γίνεται. Το ποδόσφαιρο είναι για τον κοσμάκη. Μετά όμως από ένα τέτοιο γεγονός θα έπρεπε να προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά και όχι να προσπαθούμε -όσοι είμαστε μέρος αυτού του οικοδομήματος- να το διαλύσουμε. Ανέμενα ότι η Σούπερ Λίγκα θα έπαιρνε μια κοινή στάση, ότι θα σταματήσουν οι αντιδικίες και ότι θα υπήρχε μια ηρεμία μέχρι να δούμε πώς θα πάμε μπροστά. Αντ’ αυτού, είδα και πάλι αντιπαλότητες για ένα τόσο σοβαρό γεγονός».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για τις κορυφαίες ομάδες και σπόρ, στο sportdog.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ