Facebook Pixel "Κάρπετ": Τα φώτα στον Βλάνταν Ιβιτς
| 2016-12-03 12:13:00

"Κάρπετ": Τα φώτα στον Βλάνταν Ιβιτς

"Κάρπετ": Τα φώτα στον Βλάνταν Ιβιτς

Ο Αντώνης Καρπετόπουλος επικεντρώνεται μέσα από το blog του στις ιδιαιτερότητες που «κουβαλούν» Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ στο οριακό ντέρμπι της Λεωφόρου την Κυριακή.

Στην 13η αγωνιστική, που για κάποιους μοιραία θα αποδειχτεί γρουσούζα, τα μάτια όλων είναι στο μεγάλο ματς Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ που την Κυριακή το βράδυ θα δούμε στη NOVA. Οι δυο αντίπαλοι φτάνουν σε αυτό αφού έχουν περάσει μια ταραγμένη εβδομάδα. Η διοίκηση του Παναθηναϊκού αποφάσισε να ολοκληρώσει την συνεργασία της με τον προπονητή Αντρέα Στραματσόνι και να δώσει τα κλειδιά στον Μαρίνο Ουζουνίδη – όλα αυτά μετά την ήττα του ΠΑΟ στο κύπελλο από τον ΟΦΗ.

Η διοίκηση του ΠΑΟΚ αποφάσισε αντιθέτως μετά την επεισοδιακή ήττα της ομάδας από τον Ατρόμητο τη Δευτέρα να στηρίξει εμπράκτως τον προπονητή Βλάνταν Ιβιτς δεχόμενη τις καταγγελίες του για μειωμένη απόδοση του Γιώργου Τζαβέλα τον οποίο έθεσε και εκτός ομάδας. Την Κυριακή το βράδυ θα γνωρίζουμε ποιος έκανε καλύτερη διαχείριση της κρίσης – τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με το άμεσο αποτέλεσμα.

Πρεμιέρα δύσκολη

Ο Ουζουνίδης κάνει πρεμιέρα στον ΠΑΟ χωρίς καλά καλά να έχει κάνει δυο προπονήσεις με την ομάδα. Το ίδιο ακριβώς έκανε πέρυσι και ο Γουστάβο Πογέτ, που κάθισε στον πάγκο της ΑΕΚ σε ένα ντέρμπι με τον ΠΑΟ κυριακάτικα, ενώ είχε κάνει μια προπόνηση στην ομάδα μετά τη συμφωνία του με την διοίκησή της Πέμπτη βράδυ. Τότε ο Πογέτ πήρε από τον Παναθηναϊκό του Αναστασίου μια ισοπαλία, που έφερε και την απόλυση του Eλληνα τεχνικού.

Ωστόσο η σύγκριση Ουζουνίδη και Πογέτ σταματά σε αυτό: αντίθετα από τον πρώην τεχνικό της ΑΕΚ, ο Ουζουνίδης γνωρίζει τον ΠΑΟ και σίγουρα έχει ξεκάθαρες σκέψεις για το δυναμικό του και την ενδεκάδα του, αλλά και για το παιγνίδι που στη δεδομένη στιγμή στην ομάδα ταιριάζει – να είσαστε βέβαιοι ότι η φροντίδα της άμυνας θα είναι μεγάλη και ότι σύντομα θα βγουν από τη ναφθαλίνη παίκτες που ο Ουζουνίδης γνωρίζει και εκτιμά όπως ο Μπουμάλ πχ, αλλά και ο Χουχούμης που ήθελε στον Πανιώνιο. Κακά τα ψέμματα πάντως: ο Ουζουνίδης κάνει ντεμπούτο και χρειάζεται κι αυτός το χρόνο του – τα φώτα την Κυριακή είναι πάνω στον ΠΑΟΚ.

Ο πονοκέφαλος Μπεργκ

Ο Ιβιτς, παρά την ήττα από τον Ατρόμητο και την ισοπαλία στο κύπελλο με τα Τρίκαλα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των οπαδών του ΠΑΟΚ (ειδικά μεταξύ εκείνων που λάτρευαν τον Αγγελο Αναστασιάδη τον οποίο ο κακός Τζαβέλας υποτίθεται πως έδιωξε κάποτε από την ομάδα). Ομως ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και οι μεγάλες ομάδες έχουν και λογιών λογιών οπαδούς: μια ήττα του ΠΑΟΚ από ένα Παναθηναϊκό, που στη Θεσσαλονίκη περιγράφεται ως σχεδόν διαλυμένος και που έχει μόνο μια νίκη στα δέκα τελευταία επίσημα ματς, μπορεί να δημιουργήσει και στον Ιβιτς σκοτούρες τεράστιες κι ας ανακοίνωσαν την στήριξή τους στο πρόσωπό του και ο Ιβάν και ο Γιώργος Σαββίδης.

Ας μην ξεχνάμε πως ο Ιβιτς στις γνωστές δηλώσεις του μετά το ματς με τον Ατρόμητο, (δηλώσεις που ορθώς προσπάθησε να ανασκευάσει), δεν μίλησε μόνο για ένα παίκτη που του έχει δημιουργήσει προβλήματα, αλλά για παίκτες γενικότερα. Στα πανίσχυρα ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης εκτός από το όνομα του Τζαβέλα ακούστηκαν πολύ και τα ονόματα του Γλύκου, του Πέλκα και του Αθανασιάδη – όλοι τους κατηγορούνται ανοιχτά ως εχθροί του προπονητή και η στοχοποίηση αυτή είναι τουλάχιστον επικίνδυνη. Αν ο ΠΑΟΚ χάσει από τον ΠΑΟ μην αποκλείεται να έχουμε στη Θεσσαλονίκη λαϊκά δικαστήρια κατά των παικτών. Για να κάνει αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ χρειάζεται δυο πράγματα: το πρώτο να μπορέσει να κάνει ένα ματς σωστών αντεπιθέσων, όπως αυτό που έκανε στο Καραϊσκάκη, αλλά και στη Φλωρεντία, όπου η υπό τον Ροντρίγκεζ καθοδηγούμενη καλή του επίθεση φρόντισε να μην στοιχίσουν ακριβά τα λάθη της άμυνας.

Το δεύτερο, που προσωπικά βρίσκω δυσκολότερο, είναι να σταματήσει η άμυνα του ΠΑΟΚ τον Μπεργκ που στον ΠΑΟΚ σκοράρει σχεδόν πάντα. Αν η άμυνα του ΠΑΟΚ, έστω και απόντος του Τζαβέλα, αντιμετωπίσει τον Σουηδό όπως τον Ανσαριφάρντ στη Νέα Σμύρνη και τον Λε Ταλέκ στην Τούμπα την περασμένη Δευτέρα, ο ΠΑΟΚ βαθμό στη Λεωφόρο, έστω και κόντρα σε αυτό τον ΠΑΟ που θα χει στον πάγκο ένα προπονητή που δεν έχει προλάβει να γνωριστεί με όλους, δύσκολα θα κάνει αποτέλεσμα.

Ενδιαφέρον παντού

Εχει ενδιαφέροντα ματς η αγωνιστική. Η ΑΕΚ δοκιμάζεται στην Κέρκυρα, όπου όμως έχει καλή παράδοση: δεν έχει χάσει ποτέ. Ο ΠΑΣ πάει στο Καυτατζόγλειο για να αποδείξει πως δεν είναι τυχαία δεύτερος. Ο Τσιώλης θα πάρει πολλά χειροκροτήματα στο ΑΕL FC Arina: όλοι τον περίμεναν στον πάγκο της ΑΕΛ. Η Ξάνθη πρέπει ν αποδείξει ότι μπορεί να κερδίσει κι εντός έδρας. Το ματς Πλατανιάς – Πανιώνιος μοιάζει πολύ ισορροπιμένο, ενώ η Βέροια κόντρα στον Παναιτωλικό μοιάζει να παίζει νωρίς νωρίς τα ρέστα της. Και τέλος το ματς Ολυμπιακός – Λεβαδειακός έχει ενδιαφέρον και για τις επιλογές του Μπέντο, αλλά και για να δούμε την απόδοση κάποιων παικτών που στο κύπελλο ξεκουράστηκαν. Κυρίως θα δούμε αν η ισοπαλία με την Κέρκυρα ήταν αποτέλεσμα υποτίμησης του αντιπάλου ή αν όντως ο Ολυμπιακός έχει πρόβλημα με τις κλειστές άμυνες… 

Πηγή: novasports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags