Facebook Pixel Τα "χώνει" στην προσωρινή διοίκηση της ΕΠΟ ο Βίκτωρας
| 2016-12-07 14:04:00

Τα "χώνει" στην προσωρινή διοίκηση της ΕΠΟ ο Βίκτωρας

Τα "χώνει" στην προσωρινή διοίκηση της ΕΠΟ ο Βίκτωρας

Aιχμές για τον τρόπο λειτουργίας της προσωρινής διοίκησης της ΕΠΟ άφησε με γραπτή του δήλωση ο Βίκτορας Μητρόπουλος που καταφέρθηκε κι εναντίον του Κωστάκη Κουτσοκούμνη

Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωσή του:

«Όσοι αγαπάμε το ποδόσφαιρο, με λύπη αλλά και οργή καθημερινά διαπιστώνουμε ότι η ιστορική φράση "ποιος θα μας φυλάξει από τους φύλακες" αποτυπώνει με ακρίβεια τη σημερινή κατάσταση.

Μετά από αγώνες δέκα περίπου ετών οι γνωστοί πρόεδροι Βασ. Γκαγκάτσης, Σοφ. Πιλάβιος, Γ. Γκιρτζίκης εμπλεκόμενοι σε σοβαρά ποινικά αδικήματα μας άδειασαν τη γωνιά.

Στη συνέχεια με παρότρυνση της κυβέρνησης διά του κ. Στ. Κοντονή, η FIFA με τη δεσμευτική παρέμβαση της UEFA (Θ. Θεοδωρίδης) εγκατέστησε στην Ελλάδα ως επιβήτορα τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη, που μετά από 16 χρόνια προεδρίας στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Κύπρου, ως πετυχημένος παράγοντας, αφού το κυπριακό ποδόσφαιρο κατέχει επαξίως την πρώτη θέση στον πίνακα διαφθοράς της UEFA, επελέγη για να εξυγιάνει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο κ. K. Κουτσοκούμνης στελέχωσε την Επιτροπή Εξομάλυνσης με –υποτίθεται– άξιους νομικούς, όπως οι κ.κ. Δρόσος, Γέροντας και Μπάρτζης, οι οποίοι προφανώς κρινόμενοι από τις μέχρι σήμερα ενέργειές τους μπορούν να χαρακτηριστούν είτε άσχετοι με τα νομικά είτε –το χειρότερο– ως "καθοδηγούμενοι".

Ας πάμε όμως στο ανακύψαν θέμα.

Ο Ανδρέας Μαλάτος έθεσε με την προσφυγή του στα πολιτικά δικαστήρια θέμα νομιμότητας της Επιτροπής Εξομάλυνσης. Ανεξάρτητα από τη βασιμότητα της προσφυγής του, που την ουσία της υπόθεσης θα έκρινε τακτικός δικαστής, το ερώτημα που τίθεται είναι εάν ο Ανδρέας Μαλάτος είχε το δικαίωμα να προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια, ή δεν είχε το δικαίωμα αυτό, σύμφωνα με το Καταστατικό της ΕΠΟ.

Η απάντηση είναι πως το δικαίωμα προσφυγής στα πολιτικά δικαστήρια δόθηκε με τη δημοσίευση του Νόμου 4326/2015 του Σταύρου Κοντονή τον Μάιο του 2015. Ο νόμος με σαφήνεια προσδιορίζει ότι οι διατάξεις του Καταστατικού της ΕΠΟ ισχύουν μόνο αν εμπίπτουν στις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας.

Η ισχύουσα νομοθεσία για διαφορές μεταξύ σωματείων –όπως είναι η ΕΠΟ– και μελών σωματείων ορίζεται με τον Αστικό Κώδικα περί Σωματείων που προβλέπει προσφυγή στον φυσικό δικαστή (Μονομελές Πρωτοδικείο).

Αντί λοιπόν οι νομικοί "εγκέφαλοι" της ΕΠΟ να σεβαστούν τον ισχύοντα νόμο, να προσέλθουν ενώπιον του Πρωτοδικείου Αθηνών και να υποστηρίξουν την απόφασή τους περί της νομιμότητας της Επιτροπής Εξομάλυνσης, με εκβιαστικές μεθόδους –για τις οποίες σύντομα θα κληθούν ενώπιον της Ποινικής Δικαιοσύνης– επέβαλαν στο Σωματείο Ηράκλειο να διαγράψει τον Ανδρέα Μαλάτο από μέλος του και την ΕΠΣ Αθηνών να μην επιτρέψει στο σωματείο να συμμετάσχει στο οικείο πρωτάθλημα, την προηγούμενη Κυριακή 4/12.

Η ενέργεια αυτή της Επιτροπής Εξομάλυνσης, με προφανείς πρωτεργάτες τους ορισθέντες νομικούς της Επιτροπής, να ματαιώσει την εκδίκαση της προσφυγής εκβιάζοντας το σωματείο, τα μέλη του και την ΕΠΣ Αθηνών ώστε να μην ασκήσει το νόμιμο δικαίωμά του ο Ανδρέας Μαλάτος, δείχνει το ποιόν και τις προθέσεις της εν λόγω Επιτροπής.

Ένα δείγμα γραφής της Επιτροπής Εξομάλυνσης αποτελεί και η υπόθεση με την Κάρτα Υγείας. Ακόμη και τη σωστή απόφασή τους να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση της Κάρτας Υγείας (που αντικείμενο έχει την απώλεια 10.000.000 ευρώ από το ταμείο της ΕΠΟ), και με παραπεμπόμενους στο 3μελές Εφετείο Κακουργημάτων τους διατελέσαντες προέδρους της Ομοσπονδίας, φρόντισαν να την υποσκάψουν προσλαμβάνοντας και με την ψήφο τους τον παραπεμπόμενο Βασίλη Γκαγκάτση ως διευθύνοντα σύμβουλο της Super League, κατόπιν βέτο του κ. Κουτσοκούμνη!!!

Στην εφημερίδα που εκδίδω με αρκετά ρεπορτάζ έχω δημοσιοποιήσει τις παρανομίες της Επιτροπής Εξομάλυνσης, στο μικρό διάστημα της θητείας της.

Ερωτώ και πάλι:

1) Είναι σύννομες οι εκλογές της 19ης Δεκεμβρίου 2016 για την ανάδειξη εκπροσώπου στην Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή;

2) Παραβιάστηκε ή όχι το άρθρο 131 του ν. 2725 που δεν επιτρέπει τροποποίηση των Κανονισμών μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου με την απόφαση της Επιτροπής Εξομάλυνσης που τροποποίησε τον Κανονισμό Διαιτησίας τον μήνα Νοέμβριο;

Τελειώνοντας, διά της παρούσης προκαλώ οποιονδήποτε νομικό, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, τους νομικούς του υπουργείου Αθλητισμού, τους νομικούς του υπουργείου Δικαιοσύνης, και ατομικά ως νομικούς τους υπουργούς κ.κ. Σταύρο Κοντονή και Γεώργιο Βασιλειάδη να τοποθετηθούν για τη νομιμότητα ή μη της ενέργειας του Ανδρέα Μαλάτου να προσφύγει στον φυσικό του δικαστή.

Βεβαίως, δεν περιμένω απάντηση. Αλλά και η σιωπή, όταν είναι εκκωφαντική, είναι η πιο ηχηρή απάντηση…».  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags