Facebook Pixel Βαζέχα: «Δεν πάω στο γήπεδο - Να τι φταίει στον φετινό Παναθηναϊκό...»
| 2016-12-09 21:13:00

Βαζέχα: «Δεν πάω στο γήπεδο - Να τι φταίει στον φετινό Παναθηναϊκό...»

Βαζέχα: «Δεν πάω στο γήπεδο - Να τι φταίει στον φετινό Παναθηναϊκό...»

Ο παλαίμαχος άσος του Τριφυλλιού μίλησε για την αποτυχία στην Ευρώπη, για τα λάθη που έχουν γίνει, αλλά και για την έλευση του Μαρίνου Ουζουνίδη.

«Καρφιά» από τον σπουδαίο Κριστόφ Βαζέχα για τον φετινό Παναθηναϊκό και τη νοοτροπία που υπάρχει στις τάξεις της ομάδας. «Καθένας παίζει για τον εαυτό του», τόνισε για τους παίκτες ενώ κριτική άσκησε και στις επιλογές της διοίκησης για τον μεταγραφικό σχεδιασμό.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Κριστόφ Βαζέχα στον ΣΠΟΡ FM και τους Ντέμη Νικολαϊδη και Αλέξη Σπυρόπουλο:

Για το γεγονός πως ο Ντέμης Νικολαΐδης προσπαθούσε να τον… αντιγράψει: «Αν είναι έτσι τότε ήταν πολύ καλός… στην αντιγραφή. Είναι ευχάριστο αυτό που λες αλλά ο καθένας έχει το δικό του στυλ. Είχαμε περίπου το ίδιο ύψος και παίζαμε με πλάτη στο τέρμα. Ήμασταν από τους καλύτερους φορ στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ήταν μεγάλη χαρά για τον κόσμο να μας βλέπει. Το «αλάτι» του ποδοσφαίρου είναι το γκολ και το είχαμε και οι δύο».

Για το αν λείπουν οι καλοί σέντερ φορ από το ελληνικό πρωτάθλημα: «Περισσότερο λείπουν Έλληνες. Στον Παναθηναϊκό υπάρχει ο Μπεργκ και ξεχωρίζει. Από τη στιγμή που έφυγε ο Μήτρογλου από τον Ολυμπιακό δεν υπάρχει Έλληνας φορ που να κάνει τη διαφορά

Για το αν στον Παναθηναϊκό συζήταγαν περισσότερο για το μαρκάρισμα του Ντέμη πριν τα παιχνίδια: «Πάντα συζητάγαμε περισσότερο για τον Ντέμη και λέγαμε στους αμυντικούς να τον προσέχουν περισσότερο. Κολιτσιδάκης και Καλιτζάκης ήταν πολύ καλοί στόπερ και ήταν δύσκολοι για κάθε επιθετικό. Του Καλιτζάκη δεν του άρεσε η προπόνηση, αλλά στο γήπεδο έδινε το καλύτερο για την ομάδα».

Για το ποιος ήταν ο πιο σκληρός αμυντικός που αντιμετώπισε με την ΑΕΚ: «Ο Βάιος Καραγιάννης ήταν αρκετά σκληρός».

Για την πολύ καλή σχέση που είχε με τον Κυριάκο Καραταϊδη: «Είμαστε αρκετά χρόνια φίλοι. Πάντα έτρωγα… αρκετό ξύλο από αυτόν, αλλά πάντα ήταν κύριος. Υπήρχαν αμυντικοί που πήγαιναν να σου κάνουν κακό, ο Κυριάκος ήταν από αυτούς που απλά προσπαθούσαν να σου πάρουν τη μπάλα. Αυτό το καταλαβαίνει ένας επιθετικός. Όταν παίζεται ο αγώνας είναι δύσκολο να το σκεφτείς, αλλά μετά είναι εύκολο».

Για το ότι παρακολουθεί συχνά αγώνες του Πανιωνίου λόγω του Βλάνταν Μιλόγεβιτς: «Πέρυσι ήμασταν στην Ομόνοια, κάναμε μαζί μαθήματα προπονητικής και γι’ αυτό πηγαίνω αρκετά στον Πανιώνιο για να δω πως παίζει».

Για το αν πηγαίνει στο γήπεδο για να παρακολουθήσει τον Παναθηναϊκό: «Τον βλέπω στην τηλεόραση, αλλά στο γήπεδο δεν πάω. Πιστεύω πως κάποια στιγμή θα πάω».

Για το αν οι «πράσινοι» έχουν πρόβλημα φυσικής κατάστασης: «Έτσι φαίνεται. Όταν βλέπουμε τον Παναθηναϊκό να έχει τόσους τραυματισμούς και όσο περνάει η ώρα στο παιχνίδι να μην έχει φρεσκάδα να αντέξει για 90 λεπτά. Είναι δύσκολο όμως όταν είσαι μακριά να καταλάβεις 100%. Κάνουμε υποθέσεις πως κάτι δεν πάει καλά. Χθες που έβλεπα τον αγώνα με τη Θέλτα, δεν είδα ομάδα ''δεμένη'' μέσα στο γήπεδο. Ο καθένας παίζει για τον εαυτό του. Ήταν ένας όμιλος που ο παλιός καλός Παναθηναϊκός μπορούσε να τα καταφέρει. Και πήρε μόλις ένα βαθμό, πετυχαίνοντας μόλις τρία γκολ».

Για τις τελευταίες κακές πορείες του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη: «Κατά τη γνώμη μου οι αλλαγές ποδοσφαιριστών κάθε χρόνο δε βοηθούν. Όχι μόνο τον Παναθηναϊκό αλλά όλες τις ομάδες. Άλλες ευρωπαϊκές ομάδες κάνουν ελάχιστες αλλαγές, εμείς αλλάζουμε 8-9 παίκτες στην ενδεκάδα. Πώς να υπάρξει χημεία μεταξύ τους; Το παν για κάθε ομάδα είναι τα αποδυτήρια. Αν εκεί υπάρχει καλό κλίμα βγαίνει και στο γήπεδο. Αν υπάρχει μουρμούρα και ο καθένας νοιάζεται για το αν παίζει, είναι δύσκολο να έχεις καλή εικόνα στο χορτάρι».

Για την προετοιμασία που έγινε για να προκριθεί η ομάδα στους ομίλους: «Δεν ξέρω τι προετοιμασία έκανε, αλλά φαίνεται πως κάτι δεν πήγε καλά. Η απόδοση στον αγωνιστικό χώρο δεν είναι αυτή που πρέπει, οι τραυματισμοί είναι πολλοί και ο προηγούμενος προπονητής ήταν κάτι που έπρεπε αυτό να το προσέξει.

Για τον Μαρίνο Ουζουνίδη: «Χάρηκα που πήγε Έλληνας προπονητής σε μία μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα. Εμείς παίρνουμε ξένους προπονητές, μας κοροϊδεύουν για να το πω ξεκάθαρα και μετά φεύγουν και δε τους νοιάζει τίποτα. Εμείς που ζούμε εδώ τόσα χρόνια, έχουμε άγχος, αγωνία να μη πάει κάτι στραβά και ακούσει από τον κόσμο παράπονα. Τους ξένους δεν τους νοιάζει. Παίρνουν τα λεφτά και φεύγουν. Τον ξέρω σαν ποδοσφαιριστή τον Μαρίνο, πιστεύω θα είναι το ίδιο καλός και ως προπονητής. Πρέπει να του δώσουμε λίγο χρόνο, γιατί είναι δύσκολο να αλλάξει πολλά πράγματα στην ομάδα τόσο γρήγορα».

Για το ότι η Πολωνία δεν βγάζει προπονητές όπως παλαιότερα: «Έχει κάποιους καλούς. Όπως αυτός της Λέγκια Βαρσοβίας που προκρίθηκε στο Γιουρόπα Λιγκ με τη νίκη απέναντι στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Είναι όμως άλλες εποχές τώρα σε σχέση με το παρελθόν για το πολωνικό ποδόσφαιρο».

Για το ότι οι Έλληνες οπαδοί σέβονται περισσότερο τους ξένους προπονητές: «Έτσι είναι. Αλλά ξαναλέω, οι περισσότεροι ξένοι μας… κοροϊδεύουν. Υπάρχουν πολλοί Έλληνες που δουλεύουν πολύ καλύτερα. Το ίδιο όμως ισχύει και για τους παίκτες. Δεν είναι δυνατόν ο Παναθηναϊκός να έχει βασικό μόνο έναν Έλληνα τον Κουτρουμπή. Είναι κακό και γι’ αυτόν και για την Εθνική ομάδα. Η πίεση για το αποτέλεσμα αγχώνει τους προπονητές με αποτέλεσμα να μη δίνουν ευκαιρίες στους Έλληνες. Θα πρέπει κάτι να αλλάξει. Ελπίζω να το κάνει η νέα ΕΠΟ που θα βγει σε λίγες ημέρες. Δε γίνεται να βλέπουμε μόνο ξένους παίκτες. Αν συνεχιστεί αυτό, εγώ ρωτάω το εξής: Γιατί να υπάρχουν Ακαδημίες;».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags