Facebook Pixel Με παίκτες των 100 χιλιάδων τον χρόνο δεν χτυπάς πρωτάθλημα...
| 2016-12-17 16:28:00

Με παίκτες των 100 χιλιάδων τον χρόνο δεν χτυπάς πρωτάθλημα...

Με παίκτες των 100 χιλιάδων τον χρόνο δεν χτυπάς πρωτάθλημα...

ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ τα παιχνίδια την Πέμπτη το βράδυ σε Ηράκλειο και Ριζούπολη επέλεξα κατ' αρχάς το ΟΦΗ-Ηρακλής. Πάντα σε ιντριγκάρει το περίεργο. Για να κοζάρεις δηλαδή πώς θα ξηγηθούνε και πού θα την πάνε τη δουλειά. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης

Με δεδομένου ότι αν δεν κέρδιζε το Απολλωνάκι, στο άλλο ματς με έναν πόντο έκαστος, ήντουσαν μέγκλα. Το καρπούζι όμως ήτανε μάπα. Επιφυλακτικά παίζανε και οι δύο, χωρίς όμως να προκύπτει ότι το είχανε μοντάρει για ισοπαλία.

Καθώς ο Απόλλωνας έχει κάνει το ένα-μηδέν, το γυρίζεις στη Ριζούπολη. Ο Παναθηναϊκός να μασάς και να φτύνεις, γίνεται το δύο-μηδέν, τα αλάνια της 13 φεύγουνε από το γήπεδο και η νύχτα στο Κορωπί προβλέπεται μεγάλη. Κάνει τις αλλαγές ο Ουζουνίδης, βγάζει τον Λεντέσμα που ήταν στα πρόθυρα της υπερκόπωσης από το 45λεπτο περπάτημα και βάζει τον Μπεργκ. Το έργο γυρίζει τούμπα. Γίνεται το ένα-δύο, γίνεται καπάκι το δύο-δύο. Και καθώς κάθε κατεβασιά του Παναθηναϊκού είναι και γκολ, είναι φως φανάρι ότι η ανατροπή είναι προ των πυλών.

Οι τζογαδόροι που πάντα έχουνε το ένα μάτι στην τηλεόραση και το άλλο στον υπολογιστή βλέπουνε ότι η νίκη του Παναθηναϊκού είναι στο 1,95. Σε ένα ματς που σου μιλάει πλέον ότι θα γίνει διπλό. Κι ίσα που προλαβαίνουνε να «πατήσουνε» το στοίχημα πριν σκοράρει ο Λέτο. Στη συνέχεια γίνεται το δύο-τέσσερα, αλλά βγάζεις άκρη με αυτόν τον Παναθηναϊκό; Πέναλτι και αποβολή στα καλά των καθουμένων ο Ρέις κι από «το δόξα τω Θεώ στο βόηθα Παναγιά μου». Για τους γκάμπλερς δηλαδή που ψυχομαχήσανε μέχρι το ενενήντα φεύγα, γιατί στον Παναθηναϊκό η γούνα τους έχει καεί πολλάκις. Αν αντί για δοκάρι κι έξω στο 83' στο σουτ του Κονέ, ήτανε δοκάρι και μέσα, θα είχε γίνει το τέσσερα-τέσσερα κι όλοι οι τζογαδόροι θα πέφτανε ανάσκελα.

Τέλος καλό όμως, όλα καλά. Περισσότερο όμως για τους ρεπόρτερ και αναλυτές περί του Παναθηναϊκού και λιγότερο για τον Μαρίνο Ουζουνίδη που εμφανίστηκε σφόδρα προβληματισμένος. Σύνηθες το φαινόμενο, οι αθλητικογράφοι να εμφανίζονται βασιλικώτεροι του βασιλέως. Ταυτόχρονα ένας χείμαρρος από κατάρες για τον άχρηστο Ιταλό που λίγο ακόμα αν έμενε θα είχε διαλύσει τον Παναθηναϊκό. Αλλά και για συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές που πρέπει να ξεκουμπιστούν το συντομότερο δυνατόν. Συγγνώμη κιόλας, αλλά πού είναι το παράδοξο ο Κριστιάν Λεντέσμα (φωτό) να μην μπορεί να κουνηθεί και να περπατάει; Το αναμενόμενο είναι αυτό. Το φυσιολογικό. Και στο ποδόσφαιρο ό,τι πληρώνεις παίρνεις. Είναι δυνατόν να πληρώνεις κατιμά και να έχεις την απαίτηση να σου βγει φιλέτο; Στα 120 χιλιάρικα γιούρο είναι τα εγγυημένα λεφτά στο συμβόλαιο του Λεντέσμα. Επειδή ακριβώς επρόκειτο περί παλαίμαχου.

Στα 33 του πέρυσι το καλοκαίρι έφυγε από τη Λάτσιο και πήγε στη Σάντος στη Βραζιλία. Εκανε τέσσερα ματς όλα κι όλα και τον Γενάρη τον σχολάσανε. Κι εκεί που στα 34 έχει σταματήσει την μπάλα, χτυπάει το τηλέφωνο από τον Στραματσόνι. Κάνει την ανάγκη φιλότιμο και πάει στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού για να τον δοκιμάσουνε. Κι υπογράφει για δύο χρόνια παρακαλώ. Με εγγυημένες ετήσιες αποδοχές στα 120 χιλιάρικα. Κι από κει και πέρα, πληρωνότανε με το παιχνίδι. Τι ποδοσφαιριστή δηλαδή περιμένεις να πάρεις με αυτά τα λεφτά; Με αυτά τα λεφτά κάνουνε μεταγραφές ο Κομπότης στον Λεβαδειακό και ο Λιμπάντζης στην Κέρκυρα. Ο Λεντέσμα ουδεμία ευθύνη φέρει. Δεν κοροϊδεύει. Μέχρι εκεί φτάνουνε τα κουράγια του. Τόσο μπορεί, τόσο παίζει. Αν εσύ ως Παναθηναϊκός είχες τη φιλοδοξία και την απαίτηση ότι θα χτυπήσεις πρωτάθλημα με ποδοσφαιριστές των εκατό χιλιάδων, δικό σου θέμα και πρόβλημα. Αυτά.

Φτηνό και καλό δεν υπάρχει πλέον στο ποδόσφαιρο

ΔΕΝ είναι μόνο ο Λεντέσμα για σχόλασμα. Ετοιμος για να πάρει τον πούλο είναι και ο Ιβανόφ. Αλλη μία περίπτωση τι είναι ο κάβουρας, τι είναι το ζουμί του. Στα εκατό χιλιάρικα ήταν το κόστος της μεταγραφής από τη Λοκομοτίβ Πλόβντιβ. Και τα δικά του τα λεφτά στα 170 τον χρόνο. Αν είχανε την εντύπωση στον Παναθηναϊκό ότι με αυτά τα λεφτά αγοράζεις κανονικό ποδοσφαιριστή, πάσο. Και δεν είναι τυχαίο βέβαια ότι οι Βούλγαροι τον σπρώξανε μπιρ παρά. Το παλικάρι έχει τραβήξει μεγάλες αβαρίες. Στη Βασιλεία είχε κάνει μεταγραφή όταν έπεσε πάνω στην κέντα κι έπαθε χιαστούς. Κι αυτό ήτανε το λιγότερο.

Δύο φορές σπάει το μόσχευμα και κάνει τρεις φορές την ίδια επέμβαση. Δύο χρόνια έξω και πίσω μπρος στη Βουλγαρία. Μια άλλη περίπτωση Τελάντερ που έχει κάνει δύο εγχειρήσεις στο πέλμα. Η πρώτη μεταγραφή μάλιστα που κάνανε το καλοκαίρι ήτανε ο Βούλγαρος. Από τον Ιούνιο μην τυχόν και χάσουνε το κελεπούρι. Σε τι να φταίει ο Ιβανόφ που κάνει το ένα τσαφ μετά το άλλο; Τόσο μπορεί, τόσο παίζει. Δουλειά με τα ψέματα δεν γίνεται στο ποδόσφαιρο. Φτηνό και καλό δεν υπάρχει στο ποδόσφαιρο. Με εκατό χιλιάρικα τώρα με την κρίση διαμέρισμα για να προικίσεις την κόρη σου βρίσκεις. Για ποδοσφαιριστή δεν φτάνουνε ούτε για ζήτω.

εφημερίδα Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags