Facebook Pixel Στήριξε Ίβιτς ο Σάντος
| 2016-12-23 11:19:00

Στήριξε Ίβιτς ο Σάντος

Στήριξε Ίβιτς ο Σάντος

Ο προπονητής της εθνικής Πορτογαλίας παραχώρησε συνέντευξη στο πλαίσιο της πρόσφατης βράβευσής του από τον ΠΣΑΤ, μιλώντας τόσο για το ελληνικό πρωτάθλημα, όσο και το καλοκαιρινό επίτευγμα των Ιβήρων, όπως φυσικά και τον Κριστιάνο Ρονάλντο. 

Ο Σάντος έσταξε... μέλι για τον CR7, τον οποίο μάλιστα χαρακτήρισε μεγαλύτερο ποδοσφαιριστή από τον Εουσέμπιο, τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να στηρίξει τον Βλάνταν Ίβιτς, ενώ επισήμανε πως και φέτος ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα στη Σούπερ Λιγκ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πορτογάλου τεχνικού στο «ritorno2015.com»:

«Δικαιότατα ο Κριστιάνο Ρονάλντο πήρε την “Χρυσή Μπάλα”. Αυτή τη στιγμή είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον κόσμο και πρέπει να το αποδεχθούν όλοι. Είδατε τι πέτυχε τη φετινή σεζόν. Οδήγησε την Ρεάλ Μαδρίτης στην κατάκτηση του 11ου Τσάμπιονς Λιγκ νικώντας στον τελικό την Ατλέτικο. Μετά, συνέβαλε τα μέγιστα να φτάσει για πρώτη φορά στην ιστορία της η εθνική Πορτογαλίας, στην κορυφή της Ευρώπης. Μοναδικό επίτευγμα.

Όπως το είχε σημειώσει και η εθνική Ελλάδος το 2004 μέσα στα γήπεδα της Πορτογαλίας. Έτσι κι εμείς φέτος πήραμε το μεγαλύτερό μας έπαθλο μέσα στην Γαλλία υπερισχύοντας της οικοδέσποινας με 1-0. Και φυσικά πήρε έπειτα και το Παγκόσμιο κύπελλο Συλλόγων που έγινε στην Ιαπωνία… Τι άλλο μπορεί να ζητήσει κανείς από έναν κορυφαίο ποδοσφαιριστή».

Κύριε Σάντος, τώρα που ο Κριστιάνο Ρονάλντο πέτυχε τη μεγαλύτερη επιτυχία της έως τώρα σταδιοδρομίας του, βλέπετε ότι θα υπερισχύσει στις 9 Ιανουαρίου και στα βραβεία της FIFA στη Ζυρίχη;
«Φυσικά! Το αξίζει άλλωστε. Νομίζω πως δεν μπορεί κάποιος να αμφισβητήσει τις μεγάλες επιτυχίες μέσα στο 2016. Δεν είναι μόνο το πόσα γκολ σημείωσε ο ίδιος, αλλά πόσο βοήθησε να πετύχουν τους υψηλούς στόχους τους και οι δύο ομάδες του (εθνική Πορτογαλίας, Ρεάλ Μαδρίτης)».

Είδαμε ότι πίσω από τον Κριστιάνο στο ετήσιο δημοψήφισμα του κορυφαίου αθλητικού περιοδικού στον κόσμο του γαλλικού France Football δεν ήταν ο Γκριεζμάν ή ο Μπέιλ, αλλά ο Μέσι. Συμφωνείτε ότι ο Αργεντινός θα έπρεπε να είναι φέτος, τόσο ψηλά; Ασχέτως αν η απόστασή τους σε ψήφους ήταν διπλάσια και πιο πάνω…

«Νομίζω ότι ο Γκριεζμάν είχε μία καλύτερη αγωνιστική παρουσία. Έπαιξε με την Ατλέτικο Μαδρίτης σε τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, δεν έχει σημασία που έχασε. Όπως επίσης έφτασε και με την εθνική Γαλλίας στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, όπου κι εκεί έφυγε ηττημένος από την Πορτογαλία. Όμως σημασία είχε ότι οι δύο αυτές διοργανώσεις, είναι πιο υψηλού επιπέδου από την La Liga, οπότε ο Γάλλος θα έπρεπε να ήταν πιο ψηλά…»

Αν θέλουμε να μιλήσουμε γενικά για τον κορυφαίο Πορτογάλο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών, ποιος θα τον τοποθετούσατε πρώτο; Τον Κριστιάνο ή τον Εουσέμπιο;
«Τον Κριστιάνο Ρονάλντο ανεπιφύλακτα. Εδώ και 10 χρόνια είναι σε κορυφαίο επίπεδο, ενώ ο σπουδαίος Εουσέμπιο είχε 2-3 χρόνια σε υψηλότατο επίπεδο. Κι αυτό που πέτυχε ο Κριστιάνο είναι ακόμη πιο δύσκολο, τόσα χρόνια στην κορυφή».

Ελληνικό πρωτάθλημα σίγουρα θα παρακολουθείτε…
«Μία από τα ίδια. Ο Ολυμπιακός θα κατακτήσει ξανά το πρωτάθλημα. Έχει πιο ισχυρή ομάδα. Οι άλλες θέλουν δουλειά ακόμη…».

Για τον ΠΑΟΚ και τα διάφορα γεγονότα που μεσολάβησαν τελευταία, τι μπορείτε να πείτε;
«Το θέμα είναι πως για μένα ο Βλάνταν Ίβιτς είναι ένας σοβαρός άνθρωπος και πολύ καλός προπονητής. Η διοίκηση θα πρέπει λοιπόν να τον στηρίξει ώστε να μπορέσει η ομάδα να πάει ακόμη καλύτερα…»

Στο Europa League δύο ελληνικές ομάδες συνεχίζουν στις 32 καλύτερες… Τι γνωρίζετε για την Οσμάνλισπορ που έχει κι έναν συμπατριώτη σας, και θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, αλλά και για την Σάλκε που θα αγωνισθεί κόντρα στον ΠΑΟΚ;
«Η Οσμάνλισπορ είναι μία αρκετά δυνατή ομάδα και θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός ο Ολυμπιακός και στα δύο παιχνίδια. Παίζει ο Πορτογάλος, Τιάγκο Πίντο, στη θέση του αριστερού μπακ και είναι μία σκληρή ομάδα που δεν επηρεάζεται από έδρα. Δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα για τον Πάουλο Μπέντο και την ομάδα του. Όσο για τον ΠΑΟΚ όλοι μας γνωρίζουμε την Σάλκε, που έχει ένα σπουδαίο φορ τον Ολλανδό, Χούντελααρ, αλλά πιστεύω ότι μπορεί η ομάδα του Ίβιτς να πάει καλά».

Φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ, βλέπετε καμία αλλαγή των φαβορί, ή οι «συνήθεις ύποπτες» (Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, Ρεάλ Μαδρίτης) θα έχουν τον πρώτο λόγο ξανά;
«Πιστεύω ότι δύσκολα θα μπορέσει κάποια άλλη ομάδα να καταφέρει να ξεπεράσει αυτές τις ομάδες. Παραμένουν για μία ακόμη φορά τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ». 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags