Facebook Pixel Κορυφαίος προπονητής στον κόσμο ο Σάντος!
| 2016-12-27 13:26:00

Κορυφαίος προπονητής στον κόσμο ο Σάντος!

Κορυφαίος προπονητής στον κόσμο ο Σάντος!

Ο Φερνάντο Σάντος είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο για το 2016 σύμφωνα με το Ινστιτούτο Παγκόσμιας Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS)

Σύμφωνα με την IFFHS, ο Σάντος συγκέντρωσε 199 βαθμούς αφήνοντας αρκετά πίσω του, στην δεύτερη θέση, τον ομοσπονδιακό προπονητή της Ισλανδίας, Λαρσ Λάγκερμπακ, με 128 βαθμούς.

Στην τρίτη θέση ήταν ο Γερμανός εκλέκτορας, Γιόακιμ Λεβ, με 62 βαθμούς και ακολούθησαν ο Κρίς Κόουλμαν, ο οποίος οδήγησε την Ουαλία μέχρι τα ημιτελικά του EURO.

H πρώτη πεντάδα «κλείνει» με τον Ντιντιέ Ντεσάμπ, ο οποίος έφτασε με την εθνική ομάδα της Γαλλίας μέχρι τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αλλά έφυγε ηττημένος από τον Σάντος.

Σε ό,τι αφορά τους προπονητές που εργάζονται σε συλλόγους, η κορυφή ανήκει στον Ντιέγο Σιμεόνε, ο οποίος κατάφερε να ξεπεράσει κατά πέντε βαθμούς τον Ζινεντίν Ζιντάν, παρά το γεγονός ότι ο τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

O Aργεντινός συγκέντρωσε 113 πόντους έναντι 108 του «Ζιζού». Τρίτος ήταν ο Κλαούντιο Ρανιέρι με 86, τέταρτος ο Πεπ Γκουαρδιόλα με 62 και πέμπτος ο Ουνάι Έμερι με 38.  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags