Facebook Pixel Σπαρταριστές ατάκες για Ολυμπιακό: "Έπαιξαν κορώνα-γράμματα 30 εκατ. - Ρωτήστε τον Ζαρντίμ για να καταλάβετε - Θα είναι αποτυχία αν..."
| 2017-01-03 09:15:00

Σπαρταριστές ατάκες για Ολυμπιακό: "Έπαιξαν κορώνα-γράμματα 30 εκατ. - Ρωτήστε τον Ζαρντίμ για να καταλάβετε - Θα είναι αποτυχία αν..."

Σπαρταριστές ατάκες για Ολυμπιακό: "Έπαιξαν κορώνα-γράμματα 30 εκατ. - Ρωτήστε τον Ζαρντίμ για να καταλάβετε - Θα είναι αποτυχία αν..."

"Καυτός" απολογισμός της χρονιάς από τον "ερυθρόλευκο" ρεπόρτερ Γιώργο Νοικυκύρη! Ποια ήταν τα λάθη της διοίκησης το καλοκαίρι; Γιατί υπάρχει αμφισβήτηση για τον Μπέντο; Ποιοι πρέπει να έρθουν στο Λιμάνι και ποιοι να φύγουν;

Ο Γιώργος Νοικοκύρης μίλησε έξω από τα δόντια στο SportDog, κάνοντας τον απολογισμό της χρονιάς που έφυγε για τους "ερυθρολεύκους".

Ο έμπειρος ρεπόρτερ έκανε μια αναδρομή στα λάθη που έκανε η διοίκηση το καλοκαίρι, εξήγησε γιατί υπάρχε πίεση στον Μπέντο παρά το γεγονός ότι η ομάδα είναι μέσα σε όλους του στόχους της, ενώ επεσήμανε τι κινήσεις πρέπει να γίνουν το Γενάρη για την ενίσχυση του ρόστερ.

Παράλληλα, χαρακτήρισε "αποτυχία" αν οι Πειραιώτες δεν καταφέρουν να πάρουν την πρόκριση κόντρα στην τουρκική ομάδα στους "32" του Γιουρόπα Λιγκ.

Γιώργο, ποιο είναι το σχόλιό σου για τη φετινή αγωνιστική περίοδο και τον Ολυμπιακό;

Το 2016, αν το απομονώσουμε χρονικά δεν ήταν καλύτερο από τις προηγούμενες χρονιές για τον Ολυμπιακό. «Καθαρά» αγωνιστικά είδαμε έναν Ολυμπιακό στο δεύτερο μισό της περσινής αγωνιστικής σεζόν να ρίχνει κατά πολύ τις «στροφές» του σε αντίθεση με την εντυπωσιακή εκκίνηση που έκανε με τον Μάρκο Σίλβα και ξέχωρα από το πρωτάθλημα που είχε κατακτήσει από τον… Νοέμβριο να μένει εκτός στόχων. Στο Γιουρόπα Λιγκ απέτυχε παταγωδώς απέναντι στην Άντερλεχτ ενώ στον τελικό του Κυπέλλου, ασχέτως αν… καλοκαίριασε για να γίνει ηττήθηκε δίκαια από την ΑΕΚ. Το καλοκαίρι συνάμα συνέβησαν όλα τα λάθη που μπορούσαν να γίνουν μαζί για να έρθει η μεγάλη αποτυχία με την Μπερ Σεβά και οι σοβαροί κλυδωνισμοί που οδήγησαν στην ανοικτή αμφισβήτηση από τους αντιπάλους του. Βεβαίως το πρώτο μισό της φετινής αγωνιστικής σεζόν βάση αποτελεσμάτων κρίνεται θετικό, παρά τα όσα λάθη είχαν συμβεί. Με το +9 στο πρωτάθλημα και την γενική αίσθηση πως για να κινδυνεύσει για τον τίτλο θα πρέπει να… αυτοκτονήσει, την πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ και την εύκολη συνέχεια στο Κύπελλο είναι λογικό το πρόσημο να είναι θετικό. Επειδή όμως οι απαιτήσεις στον Ολυμπιακό είναι τεράστιες, απολύτως λογικά, είναι ξεκάθαρο πως δεν αρκούν μόνο αυτά. Ο κόσμος θέλει να βλέπει και καλή μπάλα.

Ποιο είναι το πρώτο συμπέρασμα που υπάρχει από την παρουσία του Μπέντο;

Ναι μεν αλλά. Κάπως έτσι θα μπορούσα να περιγράψω την παρουσία του Μπέντο από τις αρχές Αυγούστου που ανέλαβε τον Ολυμπιακό σε κρίση έως τώρα. Δεν είναι από τους καλύτερους προπονητές που έκατσαν στον πάγκο του, είναι όμως σίγουρα από αυτούς που διακρίνονται για τη προσωπικότητα του. Τα αποτελέσματα είναι ο «καθρέφτης» της δουλειάς του αλλά στον Ολυμπιακό είναι διαχρονικά γνωστό πως τα αποτελέσματα δεν αρκούν από μόνα τους. Ρωτήστε και τον Ζαρντίμ για να καταλάβετε…

Έχει προκύψει ζήτημα όσον αφορά τη διαχείριση που κάνει ο Πορτογάλος, σε παίκτες όπως ο Τσόρι, ο Μάριν, ακόμα και ο Φορτούνης.

Αυτό ήταν ένα από τα βασικά «θέματα» του Μπέντο που τον έφεραν δύο-τρεις φορές σε δύσκολη θέση στον «ερυθρόλευκο» πάγκο, σε συνδυασμό βεβαίως με τα λιγοστά ανεπιτυχή αποτελέσματα, όπως τις ήττες από Λάρισα, ΑΠΟΕΛ. Ο Μπέντο δείχνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως δεν αλλάζει απόψεις και αποφάσεις για κάποιους παίκτες ακόμη και αν πηγαίνει κόντρα στο «ρεύμα».

Ποια είναι τα μεγάλα λάθη που έγιναν φέτος και κάπου η ομάδα, ειδικά στην αρχή, έδειξε να χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της;

Είναι νόμος του ποδοσφαίρου. Αν πας κόντρα στην ποδοσφαιρική λογική, μπορεί μια φορά να την «σκαπουλάρεις». Όχι πάντα όμως. Ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι έπαιξε «κορώνα-γράμματα» μια υπόθεση… 30 εκατομμυρίων ευρώ και τελικά έχασε. Προφανώς και οι αιτίες της αποτυχίας είναι αρκετές αλλά και τα μερίδια των ευθυνών καταμερίζονται σε όλους όσους ασχολούνται με την ομάδα, από την κορυφή έως το τέλος. Αυτή που ευθύνεται όμως πρωτίστως για το καλοκαιρινό «χάλι» του Ολυμπιακού δεν είναι άλλη από τη διοίκηση της ομάδας. Αυτή πιστώνεται, και σωστά, ένα μεγάλο μερίδιο των επιτυχιών του Ολυμπιακού χρόνια τώρα, αυτή χρεώνεται όμως και τις μεγάλες αποτυχίες όταν δεν έχει φροντίσει να κάνει από την πλευρά της αυτά που οφείλει.

Ακόμα και με αυτά τα προβλήματα, πάντως, ο Ολυμπιακός βρίσκεται ξανά στην κορυφή και οι ανταγωνιστές του πολύ πίσω από αυτόν.

Αυτό που συνέβη και φέτος, έως τώρα, στο πρωτάθλημα είναι το λογικό. Μπορεί ο Ολυμπιακός να είχε πολλά «θέματα» να λύσει όμως έστω και στο φινάλε της καλοκαιρινής περιόδου φρόντισε να ενισχυθεί και να μην «πετάξει λευκή πετσέτα». Η διαφορά που έχει εδώ και χρόνια από τη «συμμαχία» είναι τεράστια, σε όλους τους τομείς. Και αυτή η διαφορά για να μειωθεί χρειάζεται σοβαρή δουλειά και οργάνωση από την αντίπερα όχθη, κάτι που δεν συνέβη ούτε αυτή την φορά. Έτσι απολύτως λογικά είδαμε ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ να «καταρρέουν» με το… καλημέρα την ώρα που ο Ολυμπιακός έβρισκε λύσεις στα προβλήματα του βάση της ποιότητας που έχει στο ρόστερ του, σε αντίθεση με τους αντιπάλους του.

Το κομμάτι αμυντική γραμμή τού Ολυμπιακού, κυρίως το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, χρειάζεται μία ξεχωριστή αναφορά.

Το κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού εδώ και δύο χρόνια είναι μια πονεμένη ιστορία την οποία μπορεί να «λήξει» μόνο ο ίδιος ο Ολυμπιακός. Πως; Με το αυτονόητο, επιλέγοντας έναν ηγέτη για την άμυνα, όπως είχε παλιά. Είναι βεβαίως άδικο να επιρρίπτουμε όλα τα κακά της μοίρας στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο όταν ο τρόπος με τον οποίο έχει επιλέξει ο Μπέντο να παίζει ο Ολυμπιακός φέρνει πολύ μεγάλο ρίσκο στα μετόπισθεν.

Μεταγραφές; Ποιοι περιμένεις να έρθουν (σε ποιες θέσεις κ.λπ.) και ποιους βλέπεις να φεύγουν;

Το ζητούμενο στις μεταγραφές είναι να μπορείς να φέρνεις καλύτερους από αυτούς που έχεις. Το ρόστερ άλλωστε είναι γεμάτο, μεταγραφές για τις μεταγραφές δεν χρειάζονται. Δεν ανακαλύπτουμε την Αμερική αν πούμε πως χρειάζεται άμεσα ένας στόπερ πρωτοκλασάτος, ένα εξτρέμ που μπορεί να παίξει στο ένας με ένα με επιτυχία, να μπορεί να βοηθάει απέναντι στις κλειστές άμυνες που βρίσκει μονίμως απέναντι του ο Ολυμπιακός και έναν ακόμη σέντερ φορ, όπως την περίπτωση του Ανσαριφάρντ. Το θέμα όμως είναι πως Γενάρη μήνα για να πετύχεις καλή μεταγραφή θέλεις πρωτίστως πολύ καλή προεργασία αλλά και τύχη. Όσον αφορά τις αποχωρήσεις ο Μπέντο έχει δείξει σε όλο το πρώτο μισό της σεζόν πως δεν υπολογίζει σε συγκεκριμένους παίκτες που ήδη έφυγαν (Σιόβας) ή θα ήθελε να φύγουν καθώς δεν τους υπολογίζει όπως ο Μάριν.
Ο Ολυμπιακός έχει και την ευρωπαϊκή πρόκληση μπροστά του, καθώς κληρώθηκε με μία ομάδα που είναι στα μέτρα του.

Τα ματς με την Οσμανλισπορ είναι πολύ μακριά ακόμη. Προέχει ο Γενάρης που θα κρίνει αν ο Ολυμπιακός θα τελειώσει και τυπικά το πρωτάθλημα με το καλημέρα του 2017 ή θα έχει δρόμο μπροστά του. Σίγουρα στο άκουσμα της Τουρκικής ομάδας δεν… σκιάζετε κανείς. Αντίθετα. Όμως καλό είναι να βλέπουμε και την πορεία μιας ομάδας διαχρονικά. Τα νοκ-αουτ δεν είναι το φόρτε του Ολυμπιακού. Μπορεί να μπαίνει ως φαβορί στις αναμετρήσεις με τους Τούρκους όμως πρέπει να αλλάξει πολλά από όσα κάνει (αλλά και έχει κάνει σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν) για να πετύχει. Η πρόκριση αν έρθει δεν θα είναι κάποια τεράστια επιτυχία, ο αποκλεισμός θα είναι αποτυχία. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags