Facebook Pixel Η Τσέλσι είναι πάντα το φαβορί!
| 2017-01-06 14:26:00

Η Τσέλσι είναι πάντα το φαβορί!

Η Τσέλσι είναι πάντα το φαβορί!

Η τελευταία φορα που στο ρετιρέ της βαθμολογίας στην Πρέμιερ Λιγκ τις πρώτες μέρες του νέου έτους ηταν στριμωγμένες πεντε ομάδες σε τόσο λίγους βαθμούς ήταν το 2002. Και με την κούρσα του τίτλου να παραμενει ανοιχτή μετά την επικράτηση της Τότεναμ επί της Τσέλσι που τελείωσε το σερί της ομάδας του Κόντε, ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος επιχειρεί να αναλύσει τα δεδομένα!

Όταν επρόκειτο να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, εκεί τις πρώτες μέρες του Αυγούστου, είχα γράψει σε αυτήν εδώ τη γωνία πως όλα κραυγάζουν χάος! Πως δηλαδή θα είναι ένα πρωτάθλημα πολύ ανοιχτό και θα το διεκδικήσουν για πρώτη φορά στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ εξι ομάδες!

Τώρα που τελείωσε η πρώτη στροφή, μπαίνοντας πια με την πρώτη αγωνιστική στο δεύτερο γύρο, αυτή η επιτυχία της Τότεναμ να σταματήσει το τρένο που λέγεται Τσέλσι, ανοίξει ένα παράθυρο για όλους! Από την πρωτοπόρο που έχει 49 βαθμούς μέχρι τη Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ που βρίσκεται στους 39 και τρέχει ήδη ένα σερί νικών όλοι είναι μέσα στο χορό κάτι που δεν συνέβη ούτε καν το 2013-14. Τότε πριν τρία χρόνια η Άρσεναλ η Σίτι η Τσέλσι και η Λίβερπουλ ήταν κοντά στις γιορτές η μία στην άλλη και πάλεψαν μέχρι το τέλος οι τρεις αφού οι "Κανονιέρηδες" κατέρρευσαν μετά τον Φλεβάρη, ωστόσο τέτοια μάχη σαν αυτή που γίνεται φέτος είχαμε δει τελευταία φορά πριν 15 χρόνια!

Τότε, τη σεζόν 2001 – 2002, μπαίνοντας ο Γενάρης βαθμολογία ήταν μαζί στην κορυφή η Άρσεναλ με τη Νιούκαστλ απο 39 βαθμούς έπειτα από 20 ματς με τη Λιντς Γιουνάιτεντ με 38 και τη Λίβερπουλ 37 με ενα ματς λιγότερο ωστόσο, την επί τριετία πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 36 και την Τσέλσι με 33. Η πρώτη θέση άλλαζε τότε σχεδόν κάθε αγωνιστική και ιδίως μέσα στις γιορτές έως τα τέλη του Γενάρη πέρασαν από την πρώτη θέση όλοι πλην της Τσέλσι! Μετά όμως από τις αρχές Φλεβάρη η Άρσεναλ άρχισε το απίθανο σερί νικών της που ισοφάρισε τώρα η Τσέλσι, και κατάφερε να ξεπεράσει τη Λίβερπουλ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατακτώντας τον τίτλο!

Φυσικά αυτό το καταπληκτικό Siri που έκανε η Τσέλσι και που την έφερε από οκτώ βαθμούς που ήταν πίσω από τη Σίτι, μόλις στην έκτη αγωνιστική, να βρίσκεται μπροστά η ίδια με πέντε από την Λίβερπουλ αυτή τη στιγμή, της δίνει πάντα και ένα προβάδισμα σε οποιαδήποτε συζήτηση.

Έχει μία πολύ καλή ομάδα, παίκτες με προσωπικότητα και τον Αντόνιο Κόντε στο πάγκο οποίος (πολύ γρήγορα) έχει προσαρμοστεί στις ανάγκες του αγγλικού πρωταθλήματος!

Η Λίβερπουλ, που ακολουθεί πιο κοντά από όλους έχει αμέσως μόλις ανοίξει ξανά ο κύκλος του πρωταθλήματος ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αυτό στο Όλντ Τράφορντ. Με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να τρέχει σερί νικών η αναμέτρηση αυτή θα είναι ένας πρώτος τελικός και για τους δύο! Για την ομάδα του Κλοπ ακόμα και ισοπαλία δεν θα είναι κακό αποτέλεσμα ωστόσο θα την αφήσει πιθανώς πίσω ξανά εάν Τσέλσι φύγει νικήτρια από την έδρα της Λέστερ. Για την Γιουνάιτεντ όμως αν θέλει να συζητήσει πραγματικά το αν μπήκε και πάλι στη διεκδίκηση του τίτλου μόνο η νίκη υπάρχει!

Την επόμενη μέρα που θα το ματς θα ξέρουμε εάν η συζήτηση περιλαμβάνει και τους παίκτες του Μουρίνιο στο κάδρο της διεκδίκησης του πρωταθλήματος. Για την Λίβερπουλ η νίκη μέσα στην έδρα της αιώνιας αντιπάλου της θα είναι ένα μήνυμα προς όλους και επειδή είναι η μόνη ομάδα χώρος ήττα απέναντι στους οκτώ πρώτους της βαθμολογίας τέτοια ματς εξιτάρουν τους παίκτες του Κλοπ! Η Τότεναμ έδειξε για μία ακόμη φορά τα δόντια της σε αυτήν τη νίκη επί της Τσέλσι και γενικά τρέχει ένα Siri στο οποίο όχι μόνο κερδίζει αλλά παίζει καλό ποδόσφαιρο και σκοράρει πολύ!

Δεν είναι μικρή απόσταση οι επτά πόντοι αλλά ούτε και κάτι που δεν καλύπτεται φτάνει να κρατήσει την ίδια φρεσκάδα και να μην καταρρεύσει όπως πέρσι στο τέλος! Βέβαια ο πιο ρεαλιστικός στόχος είναι να είναι ξανά τετράδα, κάτι που θα της δίνει και πάλι το εισιτήριο για το Champions League και δεν θα έχει συμβεί στο παρελθόν για το σύλλογο!

Η Άρσεναλ είναι ένα μυστήριο! Στη μέρα της παίζει ένα στυλ ποδοσφαίρου να το πιεις στο ποτήρι! Στο διάστημα όταν αποφασίσει να μην... εμφανιστεί στο γήπεδο, όπως έκανε με τη Μπόρνμουθ είναι απογοήτευση! Όλη αυτή η παραφιλολογία με τα συμβόλαια του Σάντσεζ και του Οζίλ, έχω την εντύπωση πως την έχουν απορρυθμίσει! Σώζεται σε κάποια ματς από τον πιο υποτιμημένο ποδοσφαιριστή που έχει στο ρόστερ της, τον Ζιρού που προσπαθεί και παλεύει και σκύβει το κεφάλι και δεν γκρινιάζει, πραγματικό υπόδειγμα επαγγελματία! Δυστυχώς για τον Βενγκέρ, εάν και η φετινή σεζόν τελειώσει με μία ακόμα απογοήτευση τότε οι φωνές θα πληθύνουν για απομάκρυνση του! Η Άρσεναλ δείχνει κάθε χρόνο ικανή για την υπέρβαση, καταρρέει σε ένα κρίσιμο σημείο, και μετά όταν δεν υπάρχει πλέον άγχος για να διεκδικήσει κάτι κανένα σερί νικών!

Τέλος υπάρχει και η Σίτι του Πεπ! Ο οποίος παραδέχτηκε πως το αγγλικό πρωτάθλημα είναι πολύ πιο δύσκολο και πολύ πιο απαιτητικό από την Ισπανία και τη Γερμανία, το προφανές δηλαδή που δεν μπορούν να αποδεχτούν οι οπαδοί της Λα Λίγκα ή της Μπουντεσλίγκα! Δεν του είναι εύκολο να προσαρμοστεί, σε αντίθεση με τον Κόντε, η ομάδα του έχει τεράστια κενά και κάποιους παίκτες που πλέον δεν μπορούν να βοηθήσουν την κυρίως αυτό που λείπει είναι η σταθερότητα! Υπάρχουν στιγμές όπως παρακολουθεί κάποιος τη Μάντσεστερ Σίτι, που αν δεν κοιτάξει τον πάγκο θα νομίζει πως ακόμα είναι προπονητής της ο Πελεγκρίνι! Εξαρτάται πάρα πολύ από τον Αγουέρο, έχει τεράστιο πρόβλημα κάτω από τα δοκάρια αφού ο Μπράβο δεν είναι Χαρτ και με τον Τουρέ να μην έχει πια φρεσκάδα και τον Σίλβα του ύψους και του βάθους μπλοκάρεται εύκολα η δημιουργική πλευρά της!

Παρ' όλα αυτά έχει τις δυνατότητες να κάνει ένα σερί και να είναι δυνατά μέσα στη μάχη του τίτλου!

Θα είναι ένα υπέροχο πρωτάθλημα που θα πάει έτσι μέχρι το τέλος με το αλλάξουν τέσσερις ομάδες να το διεκδικούν! Ωστόσο πάντα αυτός που είναι μπροστά και ειδικά με την εμπειρία των παικτών της Τσέλσι, ελέγχει την κατάσταση. Εάν αυτή η διαφορά των πέντε βαθμών παραμείνει έτσι μέχρι τις αρχές Μαρτίου νομίζω πως δεν θα αλλάξει μετά η κατάσταση!

Ότι και να συμβεί πάντως είναι μία ξεχωριστή σεζόν όπως ακριβώς περίμενα πως θα συμβεί από την αρχή!

Πηγή: england365.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags