09/01/17 - 12:15

Αυτός είναι ο ομογενής κροίσος του Παναθηναϊκού!

Διαβάστε όλα όσα θέλετε να μάθετε για τον πλουσιότερο Έλληνα το 2013, για τον οποίο φημολογείται πως θα αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο της πράσινης ΠΑΕ...

Αυτός είναι ο ομογενής κροίσος του Παναθηναϊκού!
44.306views 62shares

Ο Φιλάρετος Καλτσίδης ή Filaret Galchev, όπως είναι γνωστός στη Ρωσία, είναι ένας από τους πλουσιότερους Έλληνες του κόσμου με την περιουσία του να εκτιμάται στα 2,1 δις δολάρια, σύμφωνα με μέτρηση του Forbes στις 30-9-2016.

Η λίστα του 2016 του Forbes τον κατέταξε στην 1198η θέση με περιουσία 1,5 δις δολάρια. Τα τελευταία χρόνια βρίσκεται ανάμεσα στους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο και περιλαμβάνεται κάθε χρόνο στις λίστες του Forbes και μάλιστα το 2015 είχε αναδειχθεί ο πλουσιότερος Έλληνας στον κόσμο με 4,4 δις δολάρια περιουσία και ο 369 πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο.

To 2014 βρισκόταν στην θέση 234 με περιουσία 6 δις δολάρια. Στη Ρωσία, είναι ο 22ος πιο πλούσιος άνθρωπος.

Γεννήθηκε στις 26 Μαΐου του 1963 στο χωριό Tarson της Γεωργίας. Το 1991 αποφοίτησε ως μηχανικός εξόρυξης και οικονομολόγος από το Moscow Mining Institute και ξεκίνησε να δουλεύει στην ανθρακοβιομηχανία. Το διδακτορικό του αφορά την αγορά άνθρακα στη Ρωσία και θεωρείται ένας από τους καλύτερους σε αυτόν τον τομέα. Μάλιστα το 2011 ψηφίστηκε ως ο άνθρωπος με την μεγαλύτερη επιρροή στον κλάδο του τσιμέντου και άνθρωπος της χρονιάς από το περιοδικό CemWeek.

Ο κ. Καλτσίδης διατηρεί διπλή υπηκοότητα, την ελληνική και την ρωσική. Είναι μέλος της Mining Science Academy και της Διεθνούς Ακαδημίας Ενέργειας. Έχει συγγράψει 22 έργα και στις 20 Οκτώβρη του 2004 αναγορεύθηκε καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών και Σχεδιασμού Εξόρυξης στο Moscow State Mining University. Από το 2000 είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. της JSC Rosuglesbyt και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Krasnoyarsk Coal company.

Από το 2002 είναι Πρόεδρος της Eurocement και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ομίλου Eurocement. Η τσιμεντοβιομηχανία του, Eurocement Holding AG, είναι η μεγαλύτερη στο είδος της στη Ρωσία και έχει τη δυνατότητα να παράγει έως 38 εκατομμύρια τόνους τσιμέντου, ενώ τα μελλοντικά σχέδια της εταιρίας είναι να αγγίξουν τους 50 εκατομμύρια τόνους μέχρι το 2015.

Ο Φιλάρετος Καλτσίδης, διαμένει μόνιμα στην Ρωσία, αλλά κάθε καλοκαίρι με το υπερπολυτελές σκάφος του «ΖΑΦΥΡΑ «, μία από τις καλύτερες θαλαμηγούς στον κόσμο, μήκους 75 μέτρων επισκέπτεται τον Μεσσηνιακό κόλπο. Τα τελευταία χρόνια έχτισε μια εντυπωσιακή έπαυλη στη Μεσσηνία. Τα πάρτι του με καλεσμένους τη Ρωσική Ελίτ πάντα τραβούν την προσοχή. Αγαπά ιδιαιτέρως την Μεσσηνία και τον Ιανουάριο του 2013 προσέφερε στο Δήμο Καλαμάτας 55.000 ευρώ, για την αποκατάσταση του Θεάτρου. Είναι παντρεμένος και έχει αποκτήσει μια κόρη και έναν γιό.

Το 2015 η μοναχοκόρη του, Αλίνα, έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί και καρπό του έρωτά της, Πάτρικ Ποπράσκι. Το 2014 δεν ήταν εύκολο έτος για τον 51χρονο «βασιλιά του τσιμέντου», καθώς οι κυρώσεις στη Ρωσία από τη Δύση είχαν ως αποτέλεσμα ο πλούτος του να συρρικνωθεί στα 5 δισεκατομμύρια δολάρια από τα 6,5 δισ. που ήταν πριν, σύμφωνα με το Forbes. Ωστόσο, ο Φιλάρετος Καλτσίδης φαίνεται να κοιτάζει το 2015 με μεγαλύτερη αισιοδοξία, αφού στις 9 Ιανουαρίου κράτησε στην αγκαλιά του τον εγγονό του.

Σημειώνεται πως η Αλίνα Καλτσίδου στην Ελλάδα έγινε ευρέως γνωστή με τον γάμο απίστευτης χλιδής που έκανε στη βίλα της οικογένειας Καλτσίδη στην Κορώνη Μεσσηνίας στις 30 Αυγούστου του 2013, όταν αντάλλαξε όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης με τον εκλεκτό της καρδιάς της και δεύτερό της σύζυγο, Πάτρικ Ποπράσκι.

Ο πολιτικός γάμος της πλουσιότερης Ελληνίδας με τον 32χρονο Ελβετό επιχειρηματία είναι από τους πιο χλιδάτους γάμους που έχουν γίνει στην Ελλάδα. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως όσοι ήταν οι αστακοί που κατανάλωσαν -πάνω από μισό τόνο- άλλοι τόσοι ήταν και οι άνδρες ασφαλείας που όσο οι καλεσμένοι ξεφάντωναν μέσα σε αλόγιστη πολυτέλεια, εκείνοι έκαναν περιπολίες.

Πηγές: ellines.com/protothema.gr 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ