Facebook Pixel Χαμός στη Ρόντα του Αναστασίου με Ανελκά!
| 2017-02-05 12:44:00

Χαμός στη Ρόντα του Αναστασίου με Ανελκά!

Χαμός στη Ρόντα του Αναστασίου με Ανελκά!

Η πρόσληψη του παλαίμαχου Γάλλου άσου στην ομάδα του Γιάννη Αναστασίου ως συμβούλου στις ακαδημίες ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών!

Συγκεκριμένα, η εβραϊκή κοινότητα στη χώρα έχει εκφράσει τη δυσαρέσκειά της για την απόφαση του νέου ιδιοκτήτη του συλλόγου, Αλεξέι Κοροτάεφ, να προσλάβει τον Ανελκά και αιτία είναι ένας αντισημιτικός πανηγυρισμός που είχε κάνει ο Γάλλος το 2013 όταν σκόραρε σε παιχνίδι της Γουέστ Μπρομ με τη Γουέστ Χαμ για την Πρέμιερ Λιγκ!

Τότε, ο Ανελκά είχε τοποθετήσει την παλάμη του αριστερού του χεριού κάθετα στο τεντωμένο δεξί του χέρι, κίνηση που στη Γαλλία ονομάζεται «Λα Κενέλ» και θεωρείται αντισημιτική.

Σύμφωνα με εβραϊκές ενώσεις ο χαιρετισμός αυτός αντιμετωπίζεται ως «ναζιστικός χαιρετισμός από την ανάποδη». Τον χαιρετισμό «εφηύρε» ο γάλλος κωμικός και φίλος του Ανελκά, Ντιουτόν και ο ποδοσφαιριστής είχε τιμωρηθεί τότε με πέντε αγωνιστικές και πρόστιμο 80.000 λιρών.

«Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι η Ρόντα προσέλαβε αυτόν τον άνθρωπο. Θα θέλαμε να πούμε στον κύριο Ανελκά πόσο σοκαριστική ήταν η ενέργειά του για τους Εβραίους» ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος της εβραϊκής κοινότητας στην Ολλανδία, Ρον φαν ντερ Βίκεν.

«Δεν έχω κάτι εναντίον των Εβραίων. Είναι κάτι που συνέβη πριν από χρόνια. Πήγα στο δικαστήριο και ξεμπέρδεψα με αυτό το θέμα. Δεν είμαι ένοχος. Το θέμα έχει τελειώσει» ήταν η απάντηση του Ανελκά.  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags