06/02/17 - 23:03

"Καρφιά" Αντωνίου για τα λάθη του Παναθηναϊκού!

"Καρφιά" Αντωνίου για τα λάθη του Παναθηναϊκού!
41.174views

Ο πρώην τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού δεν... μάσησε τα λόγια του αναφορικά με τις κινήσεις του "τριφυλλιού", ενώ σχολίασε τα γενικότερα προβλήματα στο ποδόσφαιρο της χώρας μας

Στην ΕΡΑσπορ και στην εκπομπή «Η Πρώτη Σελίδα» του Δημήτρη Μαλισιώβα φιλοξενήθηκε ο πρώην τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, Κώστας Αντωνίου σχολιάζοντας την επικαιρότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τα τεκταινόμενα στις τάξεις του "τριφυλλιού".

Ο κ. Αντωνίου χαρακτήρισε λανθασμένη την επιλογή των Πρασίνων να εγκαταλείψουν το πλάνο στήριξης των Ακαδημιών και να αρχίσουν να αποκτούν μεγάλα ονόματα, ενώ υποστήριξε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι το οικονομικό.

Αναλυτικά, τα λεγόμενά του:

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο:

"Οι εποχές είναι διαφορετικές, τώρα ο καθένας σκέφτεται την ομάδα με έναν τρόπο που αυτός πιστεύει ότι είναι ιδανικός για να πετύχει τους στόχους του. Εγώ θεωρώ ότι το ποδόσφαιρο παρόλο που έχει αλλάξει σε πολύ σημαντικό βαθμό από τις παλαιότερες εποχές, το κυρίαρχο στοιχείο για να δούμε καλό ποδόσφαιρο με ποιότητα και βελτίωση στο παιχνίδι είναι να υπάρχει η οικονομική δυνατότητα από τις ομάδες. Δηλαδή να συντηρούν ένα αξιοπρεπές σύνολο, να έχουν ένα καλό μπάτζετ. Θα πρέπει να αλλάξουμε τη λογική που βλέπουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Π.χ στην Α΄ Εθνική θα μπορούν να υπάρχουν λιγότερες ομάδες αντί για 16 ή 18 που υπήρχαν παλιότερα. Στην Β΄ Εθνική θα μπορούσαν να υπάρχουν 16 ομάδες και στη Γ΄ Εθνική να υπάρχει ένας μεγάλος όμιλος με 20 ομάδες. Θα βοηθούσε πολύ την ποιότητα των ομάδων και παράλληλα θα αυξάνονταν κατά πολύ τα έσοδα. Θεωρώ ότι το πρώτο μέγεθος που καθορίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι το οικονομικό. Όταν αυτή τη στιγμή στην Α΄ Εθνική, σε μια περίοδο που η Ελλάδα βρίσκεται σε μια μεγάλη κρίση που τα έσοδα έχουν μειωθεί τόσο από τις διαφημίσεις όσο γενικά από τις πηγές εσόδων που είχε το ποδόσφαιρο, τα τηλεοπτικά, το ΠΡΟ-ΠΟ. Θεωρώ ότι όταν αυτά τα μοιράζεις σε περισσότερες ομάδες αυτόματα μειώνεις τις δυνατότητές τους. Αυτό ευνοεί βέβαια κάποιες ισχυρές ομάδες που έχουν ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες, οι οποίοι έτσι βρίσκουν γύρω τους ομάδες εξαρτημένες και πιο εύκολα χειραγωγήσιμες. Αν ήταν όμως οικονομικά ανεξάρτητες δε θα γινόταν εύκολα αυτό. Άρα λοιπόν εγώ πιστεύω ότι θέλει μια γενναιότητα, να δούμε το ποδόσφαιρο ξανά από την αρχή, με τη λογική που ταιριάζει στη σημερινή εποχή, να είναι λιγότερες οι ομάδες και να δούμε περισσότερα παιχνίδια μεταξύ ισχυρών ομάδων. Θέλει ουσιαστικά μια άλλη δομή".

Για τον Παναθηναϊκό:

Παναθηναϊκός δε θεωρώ ότι είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που ήταν τα προηγούμενα χρόνια. Μετά την πολυμετοχικότητα, ξεκίνησε σε μια λογική να ενισχύσει τους νέους παίκτες, τις ακαδημίες του κι αυτό έδινε προσμονή ,ελπίδα και όραμα στους φιλάθλους. Στην πορεία αυτή η λογική χάθηκε και αρχίσαμε να σκεφτόμαστε να φέρνουμε έμπειρους παίκτες ή μεγάλα ονόματα. Τελικά αποδείχτηκε ότι αυτό ήταν λάθος, γιατί ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να έχει ένα πολύ μέτριο ρόστερ και να διεκδικεί μια θέση ανάμεσα στην δεύτερη θέση μέχρι και την πέμπτη. Αν διαχειριστεί με το καλύτερο τρόπο τα πράγματα ενδεχομένως να βγει δεύτερος. Αν δεν τα διαχειριστεί τόσο καλά για διάφορους λόγους είτε από ατυχία, είτε από κακές διαιτησίες και από άλλους παράγοντες μπορεί να βγει τρίτος ή τέταρτος. Το πρόβλημα στο «τριφύλλι» δεν είναι το μπάτζετ. Το μπάτζετ το ορίζει η διοίκηση των ομάδων. Αυτό που είναι σημαντικό είναι οι άνθρωποι αυτοί να είναι συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι πάνω σε αυτό και να είναι διατεθειμένοι να δεχτούν κριτική και «να φάνε και ξύλο». Αυτό θέλει υπομονή, προσπάθεια και συνέπεια ώστε να φέρεις κάποια στιγμή αποτέλεσμα και βέβαια χρειάζεται χρόνος. Πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός για να βρει ένα καλό δρόμο πρέπει να κάνει μια πολύ σοβαρή δουλειά τουλάχιστον για δεκαοχτώ μήνες".

Για τον Πανιώνιο και τον ΠΑΟΚ και την αντιμετώπιση του Ολυμπιακού:

"Η προσπάθεια του Πανιωνίου με χαμηλό μπάτζετ είναι αξιοπρόσεκτη και σημαντική έχοντας αρκετά ελληνοποιημένη ομάδα, αλλά δεν είναι το ίδιο πράγμα με τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη ομάδα, όμως αυτό που έχει κάνει τα τελευταία πέντε χρόνια δεν με ευχαριστεί. Έχει ξοδέψει πάρα πολλά χρήματα και τελικά καταφέρνει να μην είναι τόσο ανταγωνιστικός για το πρωτάθλημα. Άρα δε θα έλεγα ότι με ικανοποιεί, περίμενα να δω πολύ περισσότερα για να με εντυπωσιάσει. Υπάρχει περίπτωση να γίνουν πιο ανταγωνιστικές οι μεγάλες ομάδες προς τον Ολυμπιακό, αρκεί να βρεθούν στις ομάδες άνθρωποι οι οποίοι θα δεσμευτούν σε μια στρατηγική με διάρκεια".

Για το ενδεχόμενο να επανέλθει στα δρωμενα:

"Οχι ,οχι τόκανα μια φορά το λάθος..."

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για τις κορυφαίες ομάδες και σπόρ, στο sportdog.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ