Facebook Pixel Θα πάνε στα άκρα Παναθηναϊκός και Πλατανιάς για Κουλιμπαλί;
| 2017-02-15 13:23:00

Θα πάνε στα άκρα Παναθηναϊκός και Πλατανιάς για Κουλιμπαλί;

Θα πάνε στα άκρα Παναθηναϊκός και Πλατανιάς για Κουλιμπαλί;

Τι συμβαίνει με το χρέος των "πρασίνων" στους Χανιώτες για τον δεξί μπακ από το Μάλι; Πόσο μακριά θα φτάσει η κρητική ομάδα;

Ως γνωστόν, η εκδίκαση της προσφυγής που ήταν προγραμματισμένη για χτες αναβλήθηκε...

Τι μέλλει γενέσθαι λοιπόν;

Όπως γράφει η εφημερίδα "Goal", Ο Παναθηναϊκός και ο Πλατανιάς είχαν συμφωνήσει στις 31 του περασμένου Αυγούστου, την τελευταία μέρα των καλοκαιρινών μεταγραφών για την παραχώρηση του 27χρονου μπακ, αντί ενός ποσού ύψους 165.000 ευρώ.

Η συμφωνία περιελάμβανε την καταβολή των μισών χρημάτων «μπροστά» (82.500 ευρώ) ως προκαταβολή και τα υπόλοιπα σε άλλη μία δόση. Στις αρχές Οκτωβρίου οι «πράσινοι» πλήρωσαν άλλες 20.000 ευρώ, όμως έμεινε ένα «υπόλοιπο» 63.000 ευρώ, το οποίο δεν εξοφλήθηκε μέσα στο προβλεπόμενο χρονικό όριο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι Χανιώτες να κινηθούν δικαστικώς, κάνοντας προσφυγή στην ΕΠΟ, η οποία κατατέθηκε λίγα 24ωρα μετά τον αγώνα των δύο ομάδων στη Λεωφόρο (19/1), όπου υπήρχαν έντονες αντεγκλήσεις ανάμεσα σε ανθρώπους των δύο ομάδων.

Η διαφορά, ωστόσο, είναι πως το συνολικό ύψος των χρημάτων που διεκδικεί ο Πλατανιάς εμφανίζεται αρκετά μεγαλύτερο και φτάνει τις 153.000 ευρώ, καθώς βάσει συμφωνητικού που υπεγράφη ανάμεσα στους δύο συλλόγους τον Αύγουστο, για κάθε μία μέρα καθυστέρησης της αποπληρωμής της μεταγραφής, οι «πράσινοι» θα έπρεπε να καταβάλλουν «ρήτρα» 1.000 ευρώ. Το συνολικό ποσό της ρήτρας είχε φτάσει την ημέρα της κατάθεσης της προσφυγής τις 90.000 ευρώ και ο Παναθηναϊκός είχε ακόμη ένα σημαντικό «αγκάθι» στην πλάτη του, το οποίο όφειλε να διευθετήσει εν όψει και της τακτοποίησης του φακέλου της αδειοδότησης!

Το τελευταίο δεκαήμερο υπήρξαν διαβουλεύσεις ανάμεσα στα δύο κλαμπ, με το «τριφύλλι» να καταθέτει εκπρόθεσμα άλλες 41.000 ευρώ προς την ομάδα της Κρήτης για τη δόση που χρωστούσε, ρίχνοντας τη συνολική οφειλή της στις 22.000 συν την ποινική ρήτρα. Για να φτάσουμε στη χθεσινή ημέρα, όπου οι δικηγόροι του Παναθηναϊκού ζήτησαν και πήραν απ’ το Διαιτητικό Δικαστήριο αναβολή για δύο εβδομάδες. Κίνηση που επί της ουσίας «φωτογραφίζει» τη διαδικασία συζητήσεων για εξωδικαστικό συμβιβασμό που έχει ξεκινήσει απ’ τους δικηγόρους των δύο πλευρών και είναι σε πλήρη εξέλιξη, με θετική διάθεση για να πέσουν οι τόνοι και να υπάρξει λύση εκτός Διαιτητικού.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags