Facebook Pixel Πρωτοφανή πράγματα από Βούζα – Δείτε τι ετοιμάζει που θα κάνει τους οπαδούς να τρίβουν τα μάτια τους!
Ποδόσφαιρο
| 2017-03-09 13:30:00

Πρωτοφανή πράγματα από Βούζα – Δείτε τι ετοιμάζει που θα κάνει τους οπαδούς να τρίβουν τα μάτια τους!

Πρωτοφανή πράγματα από Βούζα – Δείτε τι ετοιμάζει που θα κάνει τους οπαδούς να τρίβουν τα μάτια τους!

Άλλα κόλπα από τον νέο προπονητή των πρωταθλητών εν όψει του μεγάλου αγώνα με την Μπεσίκτας. Αυτό που θα δει ο κόσμος σήμερα στο «Καραϊσκάκης», δεν θα το έχει ξαναδεί...

Όπως ήταν λογικό και σχεδόν αναμενόμενο, με τα ...μούτρα στην κατασκοπεία της Μπεσίκτας έπεσε ο Βασίλης Βούζας από νωρίς μόλις ανέλαβε καθήκοντα πρώτου προπονητή στον Ολυμπιακό, προκειμένου να προλάβει να μάθει όσα περισσότερα από τα μυστικά της αποψινής αντιπάλου των Ερυθρολεύκων στο Γιουρόπα Λιγκ.

Ο 51χρονος προπονητής βρίσκεται πολλά χρόνια στους πάγκους και γνωρίζει άριστα ότι μεγάλο κομμάτι της τακτικής και της στρατηγικής κάθε ομάδας αφορά στην όσο το δυνατόν καλύτερη κατασκοπεία του αντιπάλου, ωστόσο στη δική του περίπτωση, τη δεδομένη χρονική στιγμή, δεν υπήρχε καθόλου η πολυτέλεια του χρόνου ώστε να προλάβει να διαβάσει όλες τις πτυχές του παιχνιδιού των Τούρκων.

Γι' αυτό και ...έκαψε το dvd του, αλλά και εκείνο των εγκαταστάσεων του Ρέντη, προκειμένου να μάθει όσα περισσότερα γίνεται για την ομάδα του Σενιόλ Γκιουνές και ταυτόχρονα, να μεταφέρει όλα της τα μυστικά στους παίκτες του.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, αυτό που ξεχώρισε ο ίδιος και οι συνεργάτες του και μεταφέρθηκε στους παίκτες, είναι ότι πρόκειται για ομάδα που στηρίζεται πάρα πολύ στην ποιοτική τριάδα της μεσαίας της γραμμής (Χάτσινσον, Οζιακούπ και Ταλίσκα), καθώς και στην κατοχή της μπάλας, που ξεπερνάει στα περισσότερα ματς το 60%.

Έτσι, ο Βασίλης Βούζας ζήτησε από τους παίκτες του να περιορίσουν δραστικά τους συγκεκριμένους παίκτες και να μην τους επιτρέψουν να μεταφέρουν την μπάλα ή να την προωθήσουν σωστά στους πιο επιθετικογενείς, Κουαρέσμα, Μπάμπελ και Τοσούν, που είναι κίνδυνος-θάνατος για κάθε άμυνα.

Παράλληλα, ο τεχνικός του Ολυμπιακού έχει ζητήσει να είναι κοντά οι γραμμές των Ερυθρολεύκων και να χτυπήσουν στο κέντρο της άμυνας, καθώς οι στόπερ της Μπεσίκτας είναι βαριά κορμιά, που δεν ...στρίβουν εύκολα. Γι' αυτό και ποντάρει πάρα πολύ στην παρουσία του Καρίμ Ανσαριφάρντ, ο οποίος είναι ένας ευέλικτος και κινητικός επιθετικός, που μπορεί να προκαλέσει "ρήγματα" στο κέντρο άμυνας της Μπεσίκτας.

Παράλληλα, είναι σαφές πως περιμένει απόψε από τον Τάκη Ρέτσο (στην περίπτωση που τελικά αυτός αγωνιστεί) να κάνει μια εμφάνιση ανάλογη εκείνων στην Κ20 του Ολυμπιακού, όπου διέπρεπε ως στόπερ. Ο Βούζας εκτιμά απεριόριστα τις δυνατότητες του Ρετσου ως κεντρικού αμυντικού και γι' αυτό, όσο μείνει στον ερυθρόλευκο πάγκο, δύσκολα θα πειραματιστεί ξανά με τον 18χρονο σε άλλες θέσεις, πλην εκείνης του στόπερ!

Πάντως, αυτό που μοιάζει να είναι σαφές τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι ότι απόψε ο Ολυμπιακός θα δώσει χώρους στην Μπεσίκτας και θα παίξει πιο παθητικά απ’ ό,τι συνηθίζει στο γήπεδό του.

Πρωταρχικός σκοπός των Ερυθρολεύκων θα είναι να κλείσουν τους χώρους προς την εστία τους και στη συνέχεια, κλέβοντας την μπάλα, να ψάξουν το γκολ στην "κόντρα" επίθεση.

Σίγουρα πρόκειται για μια κατάσταση στην οποία δεν είναι συνηθισμένοι οι οπαδοί του Ολυμπιακού, όπως απόψε θα χρειαστεί να οπλιστούν και με υπομονή, καθώς η Μπεσίκτας διαθέτει μια καλοδουλεμένη μεσοεπιθετικά ομάδα, που καθόλου τυχαία, κάνει (σχεδόν) ...περίπατο στο τουρκικό πρωτάθλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Γι΄ αυτό "έσπασε" η Συμμαχία – Να τι έγινε και "πλακώθηκαν" άγρια Ιβάν και Τίγρης!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags