Facebook Pixel «Βόμβες» Καρύδα για τον Άρη! "Όχι, δεν έχουν καλή φυσική κατάσταση οι παίκτες"!
| 2017-03-13 16:16:00

«Βόμβες» Καρύδα για τον Άρη! "Όχι, δεν έχουν καλή φυσική κατάσταση οι παίκτες"!

«Βόμβες» Καρύδα για τον Άρη! "Όχι, δεν έχουν καλή φυσική κατάσταση οι παίκτες"!

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης παραχώρησε ο άμεσος συνεργάτης του Νίκου Κωστένογλου, Νίκος Καρύδας. 

Ο γυμναστής του Άρη έκανε λόγο για λάθος προπόνηση όλο το προηγούμενο διάστημα και παράλληλα ισχυρίστηκε πως οι παίκτες έχουν κακή φυσική κατάσταση, αν και οι ίδιοι το είχαν συζητήσει με τον πρώην προπονητή, Νίκο Αναστόπουλο.

Αναλυτικά όσα είπε στο Αθλητικό Μετρόπολις:

Για τις δηλώσεις του εργοφυσιολόγου Θανάση Μουρτζιάπη που συνεργάστηκε με τον Άρη επί Αναστόπουλου: «Με όλο τον σεβασμό στον κ. Μουρτζιάπη, τα εργομετρικά που έκανε τον περασμένο Νοέμβριο είναι άχρηστα. Λέει ότι τα εργομετρικά ήταν καλά. Δεν θέλω να μπω στη διαδικασία αν ήταν ή όχι. Το μόνο που θα πω είναι ότι εμφανίζει μια πτυχή φυσικής κατάστασης που είναι για άλλο άθλημα και όχι για ποδόσφαιρο».

Για το αν γίνονταν λάθος προπόνηση το προηγούμενο διάστημα: «Έχουμε πάρει πρωτόκολλα προπονήσεων που έγιναν από την αρχή του καλοκαιριού. Αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι δημιουργήθηκε φράγμα στην κίνηση των ποδοσφαιριστών λόγω της προπόνησης με ελλιπή στοιχεία ποδοσφαιρικά τα οποία παίζουν ρόλο στη διάρκεια του παιχνιδιού. Ήταν μια λάθος προπόνηση και αυτή τη στιγμή προσπαθούμε με “ενέσεις” να επαναφέρουμε ρογανισμό παικτών σε καλά επίπεδα».

Για την φυσική κατάσταση των παικτών του Άρη: «Όχι, δεν έχουν καλή φυσική κατάσταση και δεν έχουν ευθύνη οι παίκτες γι’ αυτό. Το λέω ξεκάθαρα και με όλη την ευθύνη του λόγου μου. Και οι ίδιοι οι παίκτες είχαν προβληματισμό και δημιουργούσαν θέματα σε ό,τι αφορά την προπόνηση. Η απάντηση που δέχονταν ήταν “ξέρουμε πώς βαδίζουμε”. Αυτό, όμως, αν ισχύει φαίνεται στο γήπεδο. Δεν είναι ντροπή να λέμε πως ένα προπονητικό πρόγραμμα μπορεί να βγει λάθος. Γίνεται στην προπονητική αυτό. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν πως δεν παρακολουθούνταν η προπόνηση σωστά καθημερινά. Σήμερα γίνεται ένας σχεδιασμός, τον οποίο επιβλέπει ο Κωστένογλου και δίνει το OK. Υπολογίζουμε και το ένα λεπτό επιβάρυνση. Να μην ανησυχεί ο κόσμος. Βαδίζουμε σωστά».

Για το αν προλαβαίνει να βελτιωθεί η φυσική κατάσταση των παικτών: «Υπάρχει σχεδιασμός για τα συνεχόμενα ματς που έρχονται. Τόσο μετά το ματς με τον Κισσαμικό, όσο και χθες οι εκτός αποστολής παίκτες και αυτοί που αγωνίστηκαν ελάχιστα έκαναν πρόγραμμα για να προετοιμαζόμαστε για τα επόμενα παιχνίδια. Υπάρχει σχεδιασμός και με βάση αυτόν δουλεύουμε».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags