Facebook Pixel "Κάρπετ": Δεν κάνουν για όλα οι ίδιοι
| 2017-03-14 18:24:00

"Κάρπετ": Δεν κάνουν για όλα οι ίδιοι

"Κάρπετ": Δεν κάνουν για όλα οι ίδιοι

Ο Αντώνης Καρπετόπουλος γράφει στο προσωπικό του blog για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος, τη νίκη της ΑΕΚ στο ντέρμπι των «Δικεφάλων» και την ανάσα που πήρε ο Ολυμπιακός

To Σάββατο έγραφα ότι ούτε ο Χιμένεθ, ούτε ο Ιβιτς μπορούν να κερδίσουν το μεταξύ τους ντέρμπι χρησιμοποιώντας τη συνταγή με την οποία αντιμετώπισαν τον Ολυμπιακό. Όταν είδα ότι ο ΠΑΟΚ κατέβηκε με την ίδια ακριβώς σύνθεση που έπαιξε μια εβδομάδα πριν κόντρα στον πρωτοπόρο δεν είχα την παραμικρή αμφιβολία για την έκβαση του ματς: απλά δεν περίμενα η ΑΕΚ να κερδίσει τόσο εύκολα. Αντίθετα από τον Ιβιτς, ο Χιμένεθ ακολούθησε μια διαφορετική στρατηγική κι είχε μια πιο χρήσιμη για το ματς ενδεκάδα. Ο Γκάλο πρόσθεσε ταχύτητα στο πλάι, ο Βάργκας ποιότητα, ο Γιόχανσον δύναμη και επικινδυνότητα: ο Ισπανός κόουτς βρήκε κι αυτή τη φορά την κατάλληλη για το ντέρμπι σύνθεση. Ο Ίβιτς καλό είναι να θυμάται πως δεν κάνουν οι ίδιοι για όλα.

Η ΑΕΚ το κέρδισε εύκολα

Το ντέρμπι άρχισε ιδανικά για την ΑΕΚ: στο 1΄ο Αραούχο βρήκε τη μπάλα στρωμένη μπροστά του στην περιοχή και έκανε το 1-0, αφού προηγουμένως ο Γιόχανσον και ο Μάνδαλος έκλεψαν δυο φορές τη μπάλα. Στο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ έχασε τον Κάμπος: ο Ίβιτς χρησιμοποίησε τον Μπίσεσβαρ – ο ΠΑΟΚ έπρεπε άλλωστε για να γυρίσει το ματς να κρατήσει μπάλα. Ο ΠΑΟΚ έκανε περίπου όσα και κόντρα στον Ολυμπιακό: είχε ένα καλό ξεκίνημα και άσκησε πίεση μόνο στο τέλος του ημιχρόνου, όταν έκανε τρεις ευκαιρίες, αλλά άλλες ομοιότητες με το ματς με τον Ολυμπιακό δεν υπάρχουν – στο β' ημίχρονο όποιος περίμενε έναν ΠΑΟΚ πιο σίγουρο και πιο δυνατό απογοητεύτηκε. Αντιθέτως η ΑΕΚ τα έκανε όλα καλά, δεν άφησε τη μπάλα στον ΠΑΟΚ και θα μπορούσε να έχει τελειώσει το ματς ήδη από το πρώτο ημίχρονο, αν ο Γλύκος δεν έκανε σπουδαίες επεμβάσεις, στον Αϊντάρεβιτς, στο Σιμόες και στο Μάνδαλο. Στο τέλος του παιγνιδιού τα γκολ του Αραούχο στο 82΄ και του Αραβίδη στις καθυστερήσεις, έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ΑΕΚ, σε ένα ματς που τελείωσε όταν στο 55΄ο Μαλεζάς αποβλήθηκε.

Η ΑΕΚ επηρεάστηκε θετικά από τα αποτελέσματα των άλλων διεκδικητών των play off: ήθελε το ματς πολύ για να μπει στην πεντάδα. H Ξάνθη έχασε στην Κέρκυρα με 1-0 επειδή έμεινε από το 44΄με δέκα παίκτες: ο Ντιόγο με ψαλίδι νίκησε τον Ζίφκοβιτς πετυχαίνοντας ένα από τα γκολ της χρονιάς. Μεγάλη και η απώλεια του ΠΑΟ, που προηγήθηκε κόντρα στον Ηρακλή με πέναλτι-γκολ του Μπεργκ, έχασε τέσσερις μεγάλες ευκαιρίες στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου και ισοφαρίστηκε στη μοναδική φάση που ο Ηρακλής έφτιαξε στα πρώτα 70 λεπτά του ματς! Ο ΠΑΟ είχε κι αυτός το μυαλό στον Ολυμπιακό – όπως η ΑΕΚ κι ο ΠΑΟΚ όταν έπαιξαν με τον Ηρακλή. Αντίθετα ο Ολυμπιακός έχει το μυαλό του στο πρωτάθλημα κι όχι απλά στον επόμενο αντίπαλο.

Ο Ολυμπιακός ανέπνευσε με ανακούφιση

Ο πρωτοπόρος έδωσε, κόντρα στον Ατρόμητο, ένα από τα πιο δύσκολα παιγνίδια του την εφετινή σεζόν: προερχόταν από τρεις ήττες, δεν είχε σκοράρει καν στα τελευταία ματς, κουβαλούσε την κούραση από το ματς με την Μπεσίκτας την Πέμπτη, δεν ήξερε το αποτέλεσμα του ΠΑΟΚ που έπαιζε αργότερα και είχε δει τον Πανιώνιο να τον πλησιάζει στους τρεις βαθμούς μετά τη νίκη του επι της ΑΕΛ το Σάββατο. Ο Βούζας στο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα έκανε εκτεταμένο rotation παρουσιάζοντας μια ομάδα με επτά διαφορετικούς παίκτες σε σχέση με το ματς κόντρα στους Τούρκους. Ο Ολυμπιακός έπαιξε με ένα πειραματικό σχήμα (χωρίς φορ και με τον Καμπιάσο μόνο του μπροστά από την άμυνα). Η διάταξη του θύμιζε το 4-6-0 της Ρόμα του Σπαλέτι. Τότι δεν υπήρχε, αλλά ευτυχώς για τον Ολυμπιακό υπήρχε Κώστας Φορτούνης: δυο δικές του εμπνεύσεις έφεραν το τελικό 2-0, έστω κι αν οι καθοριστικότεροι ήταν άλλοι, δηλαδή ο σκόρερ του 1-0 Ντα Κόστα και ο Καρίμ Ανσαριφάρντ, που προκάλεσε το αυτογκόλ του Φυντανίδη και το τελικό 2-0. Το ματς πάντως δεν ήταν καθόλου απλό για τον πρωτοπόρο και χρειάστηκε για να κερδίσει ο Ολυμπιακός να κάνουν εξαιρετική εμφάνιση ο Ντα Κόστα και ο Ρέτσος (που ο Τραϊνός Δέλλας αποθέωσε μιλώντας στη Νova) καθώς και ο Λεάλι. Για τον Ολυμπιακό ήταν πάντως σημαντικό ότι μετά από καιρό βρήκε βοήθειες από τον πάγκο του. Η χρησιμοποίηση του Καμπιάσο, του Τσόρι και του Μάριν είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν στον πάγκο παίκτες που μπόρεσαν να βοηθήσουν μπαίνοντας στο ματς: ο Καρίμ, ο Ελιονούσι κι ο Μπουχαλάκης έδωσαν ενέργεια σε μια ομάδα που αυτό κυρίως ψάχνει. Κοντά στον Ολυμπιακό έμεινε μόνο ο Πανιώνιος που επιμένει. Κόντρα στην ΑΕΛ ξεκίνησε μέτρια, υπέφερε για είκοσι λεπτά το πρέσινγκ της ομάδας του Τσιώλη, αλλά ο Μασούτ αυτή τη φορά είχε όρεξη για ποδόσφαιρο και όχι για γκρίνια κι ο Μπεν έχει αποφασίσει να θυμίσει σε όλους ότι βγήκε πρώτος σκόρερ κάποτε στο πρωτάθλημα με τη φανέλα της Βέροιας. Άνοιξε το σκορ στην τρίτη του ατομική προσπάθεια και μετά προσπάθησε να βοηθήσει τον Γεσίλ να γίνει κι αυτός σκόρερ: ο Πανιώνιος κέρδισε πολύ πιο εύκολα από όσο λέει το τελικό 1-0 παρόλο που ο πιτσιρικάς αστόχησε τέσσερις φορές από θέση βολής, αλλά το γήπεδο τον αποθέωσε κι αυτό ήταν από τις ωραίες στιγμές της αγωνιστικής.

Χτυποκάρδι στην ουρά

Μάχη έγινε και στα άλλα ματς. Ο Πλατανιάς κέρδισε 1-0 την Βέροια που σοβαρεύτηκε ξαφνικά. Ο ΠΑΣ και ο Παναιτωλικός, χάρη σε ένα χορταστικό στο πρώτο ημίχρονο και βαρετό στο δεύτερο 0-0, μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις. Το ίδιο και ο Λεβαδειακός με τον Αστέρα: η δική τους ισοπαλία είχε δυο υπέροχα γκολ, ένα από το Βασιλείου και ένα από το Μανιά. Κανείς δεν χάρηκε και οι δυο χρειάζεται να κάνουν πολλά ακόμα για να σωθούν. Πάντως από τη στιγμή που κανείς από τους τελευταίους πέντε δεν μεταμορφώνεται προς το καλύτερο για την ώρα, όλα δείχνουν πως η παραμονή θα κριθεί στα ματς που έχουν να δώσουν ο Αστέρας και ο Λεβαδειακός με τον Ηρακλή και τη Βέροια.

Πηγή: novasports.gr  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags