Facebook Pixel Σαν να το έχει πάρει απόφαση ο Μολίνς...
| 2017-04-19 11:10:00

Σαν να το έχει πάρει απόφαση ο Μολίνς...

Σαν να το έχει πάρει απόφαση ο Μολίνς...

Για τη μέχρι τώρα θητεία του στον Παναθηναϊκό μίλησε σε σουηδικό μέσο ο φορ του Τριφυλλιού...

Ο Γκιγέρμο Μολίνς υπογράμμισε πως ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος για μια θέση στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού και πως θα πρέπει να φτάσει σε εξαιρετική κατάσταση, για να μπορέσει να διεκδικήσει μια θέση στο βασικό σχήμα...

Αναλυτικά:

"Ήταν ένας σπουδαίος μήνας. Υπέγραψα πριν από σχεδόν δυο μήνες και όλα θεωρώ ότι πάνε σύμφωνα με το πλάνο. Είμαι πολύ χαρούμενος με τον πρώτο μου καιρό εδώ. Νοιώθω όμορφα να παίζω ξανά και κυρίως να παίζω και πάλι σημαντικά παιχνίδια. Οπότε είναι ευχάριστα», ανέφερε αρχικά στους συμπατριώτες του ο Σουηδός άσος του Παναθηναϊκού.

Για την αγωνιστική του απραξία: «Όταν με φώναξαν ήξεραν ότι είχα να κάνω προπόνηση σχεδόν τρεισήμισι μήνες. Το πρωτάθλημα στην Κίνα τελείωσε στα μέσα Οκτώβρη και από τότε δεν είχα ακουμπήσει ξανά μπάλα. Έτρεχα και πήγαινα στο γυμναστήριο και έκανα πολλές ασκήσεις αλλά δεν είχα κάποιο χώρο για να κάνω προπονήσεις ποδοσφαίρου και να διατηρηθώ σε φόρμα. Οπότε γνώριζαν ότι θα είμαι εκτός αγωνιστικής φόρμας και εκτός ποδοσφαιρικής λογικής.

Ήταν όμως ξεκάθαροι γύρω από το τι ήθελαν οπότε έπρεπε να τρέξω και να πάρω το χρόνο μου. Θεωρώ ότι ήμουν καθόλα έτοιμος εδώ και μερικές εβδομάδες αλλά κυρίως τις δυο τελευταίες εβδομάδες είμαι και νοιώθω καλά και παίζω στα παιχνίδια. Πιστεύω ότι είναι πολύ ωραίο να έχεις ένα κλαμπ που πιστεύει σε σένα».

Για την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο Παναθηναϊκός: «Ο Παναθηναϊκός είναι ένα πολύ μεγάλο κλαμπ. Είναι ένα κλαμπ το οποίο παίζει κάθε χρόνο στην Ευρώπη και παλεύει για τον τίτλο. Οπότε ακόμα και αν είχα έρθει στο 100% της φυσικής μου κατάστασης δεν θα ήταν εύκολο να πάρω μια θέση στην βασική ενδεκάδα αμέσως. Και επίσης πόσο μάλλον όταν έρχομαι από τρεισήμισι μήνες απουσίες από το ποδόσφαιρο. Οπότε πιστεύω ότι όλα πάνε ακριβώς με βάση το πλάνο και όπως είπα είναι σπουδαίο ένα κλαμπ να πιστεύει σε σένα και να στοιχηματίζει σε μένα. Όλοι γνωρίζουν το παρελθόν με τους τραυματισμούς που είχα και στα δυο γόνατα. Αλλά τώρα όλα αυτά ανήκουν στο παρελθό».

Για το ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, όπου έπαιξε βασικός: «Σε φυσική κατάσταση ποτέ δεν ήμουν καλύτερα. Ξαφνιάστηκα με τον εαυτό μου μετά το ματς πόσο καλά ένοιωθα μετά από 90 λεπτά αγώνα. Παίξαμε κόντρα στον ΠΑΟΚ που επίσης είναι μια καλή ομάδα που επίσης παίζει στην Ευρώπη. Δυστυχώς χάσαμε το παιχνίδι αλλά είμαι χαρούμενος με την προσπάθεια μου και ότι πήρα επίσης χρόνο συμμετοχής στο επόμενο ματς.

Και τώρα που μπορώ να είμαι ανταγωνιστικός ο προπονητής μπορεί να με χρησιμοποιήσει σε αρκετές θέσεις. Και στο σημείο που είμαι τώρα είναι αρκετά ωραία. Είμαι χαρούμενος και για την απόφαση μου να πάω στην Κίνα για έξι μήνες. Και μετά είχα την ευκαιρία να σπάσω το συμβόλαιο μου και πλέον έχω αρχίσει να παίζω εδώ και νοιώθω πολύ καλά».

Για τη θέση που μπορεί να προσφέρει περισσότερο: «Με πήραν κυρίως ως σέντερ φορ. Και όταν ήρθα εδώ ο προπονητής μου είπε ότι μπροστά μου υπάρχουν πέντε επιθετικοί και πρέπει να αρχίσεις να ανέβεις στην ιεραρχία. Θα πρέπει να ανέβεις σε φυσική κατάσταση και εν συνεχεία να σκαρφαλώσεις.

Και όταν έφτασα σε καλή φυσική κατάσταση παρατήρησα ότι θα μπορούσα να δουλέψω τόσο στα πλευρά όσο και πίσω από τον επιθετικό. Οπότε είμαι καλά και παλεύω για τέσσερις θέσεις. Και αυτό το διάστημα είμαι μια καλή λύση και για τις τέσσερις θέσεις. Και αυτό σημαίνει ότι μπορώ να παίξω αρκετά».

Για τον Μπεργκ: «Έχει μια εκπληκτική σεζόν εδώ. Όλοι μπορούν να δουν πόσο τον σέβονται εδώ οι αντίπαλοι. Δεν τολμούν να πάνε πάνω του. Και όταν παίζεις μαζί του, παίρνεις λίγο έξτρα χώρο επειδή οι άλλοι τον μαρκάρουν και κυρίως με περισσότερους παίκτες δίπλα του. Έχει πετύχει έως τώρα 21 γκολ και αυτό τα λέει όλα μέχρι τώρα. Έχω παίξει μαζί του και στο παρελθόν και πάντα είχα την άποψη ότι είναι καλός παίκτης, αλλά όσο καλός είναι τώρα δεν είχα ποτέ την άποψη ότι θα είναι. Επίσης είναι εδώ και ο Χουλτ ο οποίος είναι πολύ ταλαντούχος.

Μπορεί να "μυρίσει" το γκολ από κάθε ευκαιρία. Εγώ έχω κάτι ανάλογο σαν τύπος. Μου αρέσει να "μυρίζομαι" από τις ευκαιρίες. Περιμένω να βάλω το πρώτο μου γκολ και να βρω τον ρυθμό μου μετά απ' αυτό. Αλλά όπως είπα είμαι πολύ χαρούμενος με την όλη μου εξέλιξη αφότου έφυγα από την Μάλμε. Όλα έχουν πάει όπως τα ήθελα»

Για τον στόχο του: «Είμαι χαρούμενος που παίζω στην Ευρώπη ξανά, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο σε σημαντικά παιχνίδια και θα δούμε για πόσο καιρό μπορώ να το κάνω αυτό. Σκοπεύω να παίζω όσο το δυνατόν περισσότερο και μετά θα δούμε τι συμβεί.

Τώρα περιμένω για ένα συναρπαστικό τελείωμα της σεζόν με τον Παναθηναϊκό. Ο Ολυμπιακός έχει σίγουρα το προβάδισμα για το πρωτάθλημα αλλά υπάρχει και το Κύπελλο και ο Παναθηναϊκός είναι κοντά στον τελικό και παλεύει να βρει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη σεζόν.

Ο Ολυμπιακός είχε ξεφύγει με αρκετούς πόντους. Από τη στιγμή που ήρθα όμως έχει μειωθεί η διαφορά και οι ομάδες πίσω απ' αυτόν τον έχουν πλησιάσει. Τώρα παίζουμε στους ημιτελικούς του Κυπέλλου και σκοπεύουμε να κερδίσουμε το Κύπελλο. Κερδίσαμε το πρώτο ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ με 2-0. Τώρα έχουμε έναν ακόμα ημιτελικό για να πάμε στον τελικό και μετά θα έχουμε δέκα παιχνίδια play off μέχρι να τελειώσει η σεζόν και να είμαστε σε θέση να παίξουμε στην Ευρώπη τη νέα σεζόν. Οπότε πολλά γίνονται τώρα και πρέπει να δούμε που θα τερματίσουμε. Και όπως είπα είναι σημαντικό να παίζεις ποδόσφαιρο σε μια ομάδα που σε σέβονται.

Και αν είχα αμφιβολίες για την ικανότητες μου ή το σώμα μου θα έμενα στην Κίνα. Οπότε αυτό ήταν. Πήρα την ευκαιρία να σπάσω το συμβόλαιο μου και ήλπιζα να έρθει κάτι καλό και ήρθε και τώρα πρέπει να είμαι συγκεντρωμένος. Μου έδωσαν συμβόλαιο για ενάμιση χρόνο και ελπίζω ότι θα μπορούσα να το επεκτείνω. Οπότε είμαι πολύ ικανοποιημένος με την ζωή και το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Όλα πάνε όπως ακριβώς τα ήθελα».

Για το αν θα μπορέσει να δείξει την αξία του: «Ναι σίγουρα. Θεωρώ ότι για κάποιους ήμουν "νεκρός" στα μάτια τους. Τώρα είμαι εδώ. Μου πήρε 19 μήνες να επανέλθω από τον τραυματισμό μου στο γόνατο, τουλάχιστον τρεις φορές περισσότερο απ' ότι παίρνει συνήθως. Αλλά είχα κάποια προβλήματα και έπρεπε να δουλέψω αρκετά μόνος μου και από τη στιγμή που έγινε αυτό ένιωσα καλά και πήγα στην Κίνα για να παίξω μισό χρόνο και να κερδίσω καλά χρήματα. Και επειδή το σώμα μου ήταν καλά κατάλαβα ότι θα μπορούσα να επιστρέψω και να έχω άλλη μια ευκαιρία». 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags