Facebook Pixel «Η Παναχαϊκή έχει τους παίκτες σαν Θεούς, όχι σαν δούλους»!
| 2017-05-31 17:33:00

«Η Παναχαϊκή έχει τους παίκτες σαν Θεούς, όχι σαν δούλους»!

«Η Παναχαϊκή έχει τους παίκτες σαν Θεούς, όχι σαν δούλους»!

Ο τεχνικός διευθυντής της Παναχαϊκής μίλησε στον "105.5 στο Κόκκινο" και εξήγησε το «θαύμα» της Παναχαϊκής, αναφέρθηκε στις πρώτες μέρες του στην ομάδα και την προσπάθεια που έγινε ώστε να μπορέσει να δώσει το «παρών» στο πρωτάθλημα.

Αποκάλυψε το πώς κατάφεραν να τον πείσουν οι άνθρωποι που αποτελούν την Παναχαϊκή Συμμαχία και ξεκαθάρισε πως «ο ποδοσφαιριστής είναι πάνω από όλα στον σύλλογο» και πως όσο ο ίδιος βρίσκεται στην ομάδα θα τηρούνται απαρέγκλιτα όλες οι υποχρεώσεις προς τους πάντες. Σημείωσε, επίσης, πως όσοι πρωτοστατούν και βρίσκονται μέσα στην ομάδα της Παναχαικής είναι πρόσωπα «καθαρά», ενώ αναφέρθηκε και στην γενικότερη απαξίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου, τονίζοντας πως «μακάρι η Παναχαϊκή να αποτελέσει πρότυπο».

«Ο σκοπός μας ήταν να φέρουμε τις οικογένειες στο γήπεδο, να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο, νομίζω πως ο κόσμος ανταποκρίθηκε και μας στήριξε και κυρίως κατάλαβε πως λέμε αλήθεια. Με σωστή οργάνωση προσπαθούμε να δείξουμε στον κόσμο πως υπάρχει υγεία στον σύλλογο και πως τους έχουμε ανάγκη.

Όλα ξεκινούν από τους 13 καταξιωμένους επιχειρηματίες που ανέλαβαν τις τύχες της ομάδας, είναι σοβαροί άνθρωποι και δεν έχουν καμία σχέση με το παραγοντιλίκι, με πλησίασαν μου ζήτησαν να ηγηθώ αυτής της προσπάθειας, να μπω μπροστά με το όνομά μου και παίζοντας στην Παναχαϊκή έξι χρόνια και παίζοντας ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στην Πάτρα.

Μίλησα με τους ανθρώπους, όλα έγιναν πολύ αργά, το πρωτάθλημα ξεκινούσε 11 Σεπτέμβρη και εμείς μαζευτήκαμε γύρω στις 7-8 Αυγούστου να χτίσουμε μια ομάδα που δεν είχε ούτε καν μπάλες, ούτε ρούχα, ούτε γήπεδο, ούτε τίποτα και αυτό είναι η πραγματική αλήθεια… Προσπαθήσαμε να δώσουμε πάλι υπόληψη σε αυτό το όνομα που λέγεται «Παναχαϊκή».

Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν βρίσκεται σε καλό επίπεδο, για να βγει από αυτό το χάος, νομίζω μόνο μεμονομένες κινήσεις μπορούν να το βγάλουν… Με έπεισαν λέγοντάς μου πως η δική μας ομάδα θα έχει υγεία, δεν θα μπλέξει πουθενά, θα πληρώνει στην ώρα της, δεν θα χρωστάει στους ποδοσφαιριστές που είναι και το πιο σημαντικό και γενικά σε όλους όσους εργάζονται για την ομάδα, δηλαδή ότι λέμε θα το κάνουμε, ότι θα είμαστε κύριοι».

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στις «κλειστές πόρτες» που βρήκαν λόγω της απαξίωσης στην οποία είχε βρεθεί η ομάδα: «Βρίσκαμε κλειστές πόρτες, μέχρι να τους πείσουμε πως είμαστε καθαροί άνθρωποι και πως ότι λέμε το κάνουμε από το να κλείσουμε ένα ξενοδοχείο για τους ποδοσφαιριστές μέχρι να βρούμε σπίτια να νοικιάσουμε ή με τον δήμο και τους φορείς της πόλης, να τους πείσουμε ότι η Παναχαϊκή δεν είναι η ίδια που ξέρανε. Ηταν δύσκολα στην αρχή αλλά τα καταφέραμε. Ολες οι υποσχέσεις έχουν μέχρι στιγμής τηρηθεί και όσο είμαι εγώ πάντα θα τηρούνται οι υποσχέσεις.

Το δικό μας μότο εδώ στην Παναχαϊκή είναι πως αν δεν έχουμε τους ποδοσφαιριστές σαν Θεούς δεν θα παίξουν και σαν Θεοί. Αν τους έχουμε σαν σκλάβους όπως οι περισσότερες ομάδες στην Ελλάδα και τους βλέπουμε σαν αντικείμενα, τότε θα κάνουν αγγαρεία και αυτοί μέσα στο γήπεδο… Προσπαθήσαμε να φτιάξουμε ένα καλό μείγμα αλλά για μένα τα περισσότερα συγχαρητήρια πηγαίνουν στον προπονητή (σ.σ Σ. Οφρυδόπουλος).

Οσον αφορά στον σεβασμό που δείχνει η νέα διοίκηση στον κόσμο, ο Κώστας Κατσουράνης είπε: «Πιστεύω πως γι αυτό δεν πάει ο κόσμος στο γήπεδο, κανένας δεν τον βλέπει με σεβασμό. Ο κόσμος είναι σημαντικό κομμάτι κάθε ομάδας και πρέπει να τον σεβόμαστε. Προσπαθούμε να κάνουμε και τα νέα παιδιά Παναχαϊκή, δεν είναι εύκολο να αλλάξεις νοοτροπία αλλά θα προσπαθήσουμε».

Πηγή: stokokkino.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags