Facebook Pixel To «ναυάγιο» με Μόρα που έκανε γερή μείωση και... η Λίβερπουλ!
| 2017-06-15 16:30:00

To «ναυάγιο» με Μόρα που έκανε γερή μείωση και... η Λίβερπουλ!

To «ναυάγιο» με Μόρα που έκανε γερή μείωση και... η Λίβερπουλ!

Κοντά στη μεγάλη επιστροφή στην ΑΕΛ βρέθηκε ο Βαγγέλης Μόρας, 16 χρόνια μετά την φυγή του από τη Λάρισα για μια πολύ σπουδαία σταδιοδρομία.

Ο 36χρονος σέντερ μπακ φέρεται να είχε συμφωνήσει προφορικά με τον Αλέξη Κούγια, όμως όσα διεμείφθησαν στην επαφή τους δεν αποτυπώθηκαν αυτούσια στο χαρτί. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το «ναυάγιο» των διαπραγματεύσεων που θα έπρεπε να είναι απολύτως εμπιστευτικές για λόγους νομιμότητας. Ούτε η πρώτη φορά ήταν που συνέβη κάτι τέτοιο, ούτε η τελευταία.

Το πρωτοφανές όμως είναι ότι την αμέσως επόμενη ημέρα (14/6) η ΠΑΕ ΑΕΛ εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση (!) με βάση την οποία η συμφωνία δεν τηρήθηκε κατόπιν επιθυμίας του προπονητή Αντρέ Πάους, ο οποίος «έκοψε» τον Μόρα. Κάτι τέτοιο αφενός δεν ισχύει, αφετέρου μπορεί να δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα τόσο στον ποδοσφαιριστή όσο και στην ΑΕΛ. Η Μπάρι με την οποία ο Μόρας δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2018, μπορεί να καταγγείλει τον έμπειρο αμυντικό ή ακόμα και την ΑΕΛ στη FIFA για παραβίαση των κανονισμών περί μεταγραφών.

Οι «βυσσινί» στην ανακοίνωσή τους υποστηρίζουν ότι συμφώνησαν προφορικά με έναν παίκτη που δεσμεύεται με συμβόλαιο, ενώ δεν επιτρέπεται καν να πλησιάσουν τον ίδιο ή τον εκπρόσωπό του σε διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών πριν από το τέλος της υπάρχουσας συνεργασίας. 

Πράγματι το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Μόρας ήταν διατεθειμένος να υποστεί γενναία μείωση αποδοχών 40% σε σχέση με το συμβόλαιό του στη Μπάρι, από την οποία αμείβεται με 250.000 ευρώ ετησίως. Άλλο οι δημοσιογραφικές πληροφορίες και άλλο η επίσημη τοποθέτηση μιας ΠΑΕ, που δημιουργεί πρόβλημα πρωτίστως στην ίδια. Μόλις πριν από λίγες ημέρες η Λίβερπουλ ζήτησε δημόσια συγνώμη από τη Σαουθάμπτον, μόνο και μόνο επειδή δημοσιοποιήθηκε το ενδιαφέρον της για τον Φίρχιλ φαν Ντάικ. Φανταστείτε να υπήρχε και ανακοίνωση... 

Η ουσία είναι πως ο Μόρας είχε «ψηθεί» προκειμένου να επιστρέψει στη Λάρισα και να αποτελέσει το κεντρικό πρόσωπο της υπέρβασης που ισχυρίζονται ότι επιδιώκουν οι διοικούντες τον σύλλογο. Το αψεγάδιαστο βιογραφικό του και οι στενοί δεσμοί που διατηρεί με την πόλη, θα αύξαναν κατακόρυφα το ενδιαφέρον του κόσμου και θα τόνωναν το λαϊκό έρεισμα. Φαίνεται, όμως, πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί υπό τις παρούσες συνθήκες και η υπέρβαση θα αργήσει...

Πηγή: Praktoreio-sport.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags