Την πρώτη μεταγραφή του καλοκαιριού ανακοίνωσε η ΑΕΚ την Τετάρτη (21/6/2017). Η Ένωση επισημοποίησε την απόκτηση του Έλντερ Λόπες, ο οποίος θα αγωνίζεται με την κιτρινόμαυρη φανέλα για τα επόμενα δύο χρόνια. Μάλιστα ο Πορτογάλος αριστερός μπακ στις δηλώσεις του επεσήμανε το γεγονός, ότι νιώθει άνετα στα κίτρινα, αφού έχει σημαδέψει τις μέχρι τώρα επιλογές του.

Η αλήθεια είναι, ότι ο 28χρονος αμυντικός μίλησε με μεγάλη οικειότητα για την ΑΕΚ, λες και έχει καιρό στην ομάδα. Ξέρετε γιατί συνέβη αυτό; Γιατί ο Λόπες είχε βρεθεί στο στόχαστρο της Ένωσης και στο παρελθόν. Το καλοκαίρι του 2015, ο Δικέφαλος είχε προσηλωθεί στον σχεδιασμό της ομάδας, αφού τη σεζόν που ερχόταν θα επέστρεφε στη Σούπερ Λιγκ. Γι'αυτό ψαχνόταν για την ενίσχυση στο αριστερό άκρο της άμυνας, αφού ο Άρης Σοϊλέδης υπολογιζόταν ως δεύτερη λύση.

Τότε ακούστηκε το όνομα του Πορτογάλου για πρώτη φορά στο «κιτρινόμαυρο» ρεπορτάζ. Αν θυμάστε εκείνη την περίοδο, τεχνικός διευθυντής στην Ένωση ήταν ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς που διατηρούσε άριστες σχέσεις με τη Λας Πάλμας, στην οποία άλλωστε εργάζεται και σήμερα. Ο Λόπες μάλιστα ήταν ενήμερος για το ενδιαφέρον της ΑΕΚ και μιλώντας σε ελληνικό Μέσο είχε παραδεχτεί, ότι είχε λάβει τις καλύτερες συστάσεις για την ελληνική ομάδα από τον Ροντρίγκο Γκάλο. Όπως καταλαβαίνετε, ο Βραζιλιάνος δεξιός οπισθοφύλακας έδωσε και εκείνος την άποψή του στη διοίκηση του συλλόγου για τον Λόπες.

Η ΑΕΚ λοιπόν ψάχτηκε πριν από δύο χρόνια για τον Λόπες, αλλά κατέληξε στον Ντίντακ Βιλά. Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι, ότι το 2017 ο Πορτογάλος ντύθηκε στα κιτρινόμαυρα και δεν αποκλείεται να αντικαταστήσει τον Ισπανό, ο οποίος θέλει να φύγει από την Ελλάδα.