Facebook Pixel Ξεχάστε τις μεταγραφές που ξέρατε στην Κίνα...
| 2017-06-26 15:30:00

Ξεχάστε τις μεταγραφές που ξέρατε στην Κίνα...

Ξεχάστε τις μεταγραφές που ξέρατε στην Κίνα...

Οι ιθύνοντες της κινέζικης ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας με έναν νέο κανονισμό βάζουν "φρένο" στα αλόγιστα ποσά που δαπανούσαν οι ομάδες για παίκτες, ενόψει της νέας μεταγραφικής περιόδου. 

Οι Ασιάτες δεν σταμάτησαν να επενδύουν στο ποδόσφαιρο, αλλά αποφάσισαν να στρέψουν την επένδυση στον τομέα των υποδομών. Ετσι, έχουν συνάψει συνεργασίες με τις κορυφαίες ποδοσφαιρικές σχολές της Ευρώπης καθώς και με δεκάδες ακαδημίες ανάμεσα στις οποίες και ο Ολυμπιακός, ώστε να αποκτήσουν την κατάλληλη τεχνογνωσία που θα τους βοηθήσει να αναδείξουν ταλέντα. Παράλληλα, πήραν κι άλλο ένα πολύ σοβαρό μέτρο που περιορίζει τις μεταγραφές δεκάδων εκατομμυρίων, όπως αυτές που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία διετία.

Κάθε μεταγραφή που ξεπερνά σε κόστος τα 45εκ. γιουάν, δηλαδή τα 6.000.000 ευρώ, θα επιβαρύνεται με 100% εισφορά προς την Ομοσπονδία, η οποία θα διοχετεύει τα χρήματα αυτά στις υποδομές. Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ δύσκολο πλέον να αποκτηθεί ένας παίκτης όπως ο Οσκαρ, που στοίχισε 60εκ. ευρώ στην Σανγκάη SIPG αφού με τα τωρινά δεδομένα το ποσό θα φτάσει στα 120.000.000!

Ολα αυτά «χαλάνε» προς το παρόν και τη μετακίνηση του Παουλίνιο στη Μπαρτσελόνα. Ο Βραζιλιάνος πρώην παίκτης της Τότεναμ αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε επαφή με τους κυπελλούχους Ισπανίας, όμως ο προπονητής του στην Γκανγκζού Εβερνγκράντε, Λουίς Σκολάρι, απέκλεισε το ενδεχόμενο αυτό. «Ο παίκτης έχει 40εκ. ευρώ ρήτρα αποδέσμευσης. Με λιγότερα αποκλείεται να φύγει, αφού με τους νέους κανονισμούς είναι αδύνατο να βρούμε ισάξιο αντικαταστάτη» είπε ο «Φελιπάο». 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags