Facebook Pixel Ο "εγκέφαλος" Ρομαό και οι ορεξάτοι Έλληνες!
| 2017-06-26 20:49:00

Ο "εγκέφαλος" Ρομαό και οι ορεξάτοι Έλληνες!

Ο "εγκέφαλος" Ρομαό και οι ορεξάτοι Έλληνες!

Με τον Τογκολέζο να είναι ο κορυφαίος του γηπέδου, τον Φορτούνη να σκοράρει και τους Ανδρούτσο-Σιώπη να δείχνουν πολύ καλό πρόσωπο, ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την σαφώς πιο έτοιμη Λουντογκόρετς.

Με Φορτούνη-Μάριν μαζί και Σεμπά κορυφή

Ο Μπέσνικ Χάσι κατέβασε τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-2-3-1. Ο Καπίνο κάθισε κάτω από τα γκολπόστ, με τους Σισέ-Μποτία στο κέντρο της άμυνας, τον Φιγκέιρας δεξιά στα μπακ και τον Κούτρη αριστερά. Στον άξονα έπαιξαν οι Ρομαό και Σιώπης, έχοντας μπροστά τους τον Φορτούνη ως «δεκάρι», τον Ανδρούτσο δεξιά και τον Μάριν αριστερά. Στην κορυφή της επίθεσης κινήθηκε ο Σεμπά.

Το ματς

Παρά το γεγονός ότι το παιχνίδι ήταν φιλικό, είχαμε ουκ ολίγα σκληρά μαρκαρίσματα που οδήγησαν σε νεύρα και αψιμαχίες. Ειδικά ο Μάριν δέχθηκε δυο δυνατά και αχρείαστα φάουλ από τον Μαρσελίνιο, τα οποία άναψαν τα αίματα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ολυμπιακός έδειξε αρκετά καλά στοιχεία κυρίως όσον αφορά στην κυκλοφορίας της μπάλας. Μάλιστα έβγαλε ορισμένους δουλεμένους αυτοματισμούς και συνδυασμούς, αντιπροσωπευτικούς της βαρύτητας που δίνει ο Χάσι στον συγκεκριμένο τομέα.

Το σκορ για τους Πειραιώτες άνοιξε ο Φορτούνης στο 34’. Ο Ρομαό έκλεψε την μπάλα και έβγαλε δεξιά για τον Ανδρούτσο, αυτός γύρισε παράλληλα και ο Φορτούνης σκόραρε μα κοντινό αριστερό πλασέ στην κίνηση. Η Λουντογκόρετς ισοφάρισε στο 44’ με «άπιαστο» σουτ του Μαρσελίνιο στο «παραθυράκι» της εστίας του Καπίνο.

Στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 57’ ο Σεμπά έχασε μια τεράστια ευκαιρία πλασάροντας άουτ όντας ολομόναχος από το ύψος της μικρής περιοχής. Στο 56’ ο Σισέ είχε έναν ελαφρύ τραυματισμό και τη θέση του πήρε ο Νικολάου, ενώ στο 60’ ο Χάσι πραγματοποίησε έξι μαζεμένες αλλαγές, βάζοντας τους Ρισβάνη, Μάρτινς, Ντε λα Μπέγια, Ζντιέλαρ, Βέργο και Γιαννιώτα και βγάζοντας Μποτία, Σιώπη, Κούτρη, Φορτούνη, Ανδρούτσο και Μάριν.

Οι πολλές αλλαγές αποσυντόνισαν τον Ολυμπιακό, ο οποίος άρχισε να μην κυκλοφορεί καλά την μπάλα, ενώ η σαφώς πιο έτοιμη Λουντογκόρετς πήρε τα ηνία της αναμέτρησης. Με εξαίρεση δυο σημαντικές ευκαιρίες των Βούλγαρων που δεν κατέληξαν σε γκολ, δεν είχαμε κάτι το αξιοσημείωτο μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Οι διακριθέντες

Ο Ρομαό ήταν συνολικά ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού αποτελώντας την ήρεμη δύναμη στον χώρο του κέντρου και κυκλοφορώντας πολύ σωστά την μπάλα. Καλό «βαθμό» σε αυτόν τομέα πήρε και ο παρτενέρ του στη μεσαία γραμμή, Μανώλης Σιώπης. Ιδιαίτερα δραστήριος και με συμμετοχή σε αρκετούς αυτοματισμούς ήταν ο Θανάσης Ανδρούτσος που έβγαλε την ασίστ για το γκολ στον σκόρερ Κώστα Φορτούνη, που επίσης ήταν ορεξάτος.

Ο Κούτρης έδειξε καλό πρόσωπο, όπως και ο Σισέ που δεν αντιμετώπισε προβλήματα στο κέντρο της άμυνας μέχρι να αντικατασταθεί. Καλή η παρουσία και του Ζντιέλαρ, που κυκλοφόρησε ήρεμα και σίγουρα την μπάλα στον άξονα

 Ημιτελείς οι περισσότερες ενέργειες του Μάριν, ο Σεμπά χάθηκε σε ρόλο σέντερ φορ, αλλά δεν φάνηκε ούτε όταν μεταφέρθηκε στα άκρα. Δεν βρήκε ρυθμό αυτή τη φορά ο Βέργος, ο οποίος όμως έδειξε διάθεση να τρέξει και να πιέσει τα αντίπαλα στόπερ, όπως και ο Μανθάτης Δεν φάνηκαν οι Γιαννιώτας, Κασάμι.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags