Facebook Pixel Δημοσίευμα βόμβα βάζει φωτιά στο Μουντιάλ του Κατάρ!
| 2017-06-27 13:27:00

Δημοσίευμα βόμβα βάζει φωτιά στο Μουντιάλ του Κατάρ!

Δημοσίευμα βόμβα βάζει φωτιά στο Μουντιάλ του Κατάρ!

Μεγάλες διαστάσεις αποκτούν πλέον οι ισχυρισμοί περί υποτιθέμενης διαφθοράς στην ανάθεση του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ, έπειτα από σχετικές αναφορές-αποκαλύψεις που άρχισαν σήμερα στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Η γερμανική εφημερίδα Bild, αποκάλυψε ότι έχει στη διάθεσή της, «μυστική» έκθεση του 2014, την οποία συνέταξε ο πρώην ερευνητής της ηθικής της FIFA Μάικλ Γκαρσία. Η έκθεση της Bild περιλαμβάνει λεπτομέρειες σχετικά με ένα ποσό ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων που φέρεται ότι καταβλήθηκε στην ...10χρονη (!) κόρη ενός στελέχους της FIFA. Ο Γκαρσία εγκατέλειψε την θέση του, τον Δεκέμβριο του 2014 σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον χειρισμό της αναφοράς του στη διαδικασία υποβολής των υποψηφίων πόλεων.

Ο Αμερικανός δικηγόρος σημείωσε «έλλειψη ηγεσίας», καθώς εγκατέλειπε τη FIFA, μετά την ομόφωνη απόφαση των στελεχών της να δημοσιεύσουν μια «νομικά κατάλληλη εκδοχή» της έκθεσής του.

Αυτή η έκδοση 42 σελίδων απελευθέρωσε το Κατάρ από τους ισχυρισμούς περί διαφθοράς. Η Bild αναφέρει ότι θα δημοσιεύσει όλες τις λεπτομέρειες της έκθεσης 403 σελίδων του Γκαρσία, αρχίζοντας από σήμερα. Η εφημερίδα ισχυρίζεται, ότι τρία μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA μεταφέρθηκαν στο Ρίο με ιδιωτικό αεροσκάφος που ανήκε στην ομοσπονδία του Κατάρ πριν από την ψηφοφορία για τα Μουντιάλ 2018 και 2022.

Σε μια δημοσίευση στο Facebook, ο Πίτερ Ρόσμπεργκ, ο δημοσιογράφος που ισχυρίζεται ότι έλαβε την έκθεση, δήλωσε ότι αυτή «δεν παρέχει την απόδειξη ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 ή του 2022 αγοράστηκε», αλλά την περιέγραψε «σαν ένα παζλ που έχει νόημα μόνο όταν όλα τα κομμάτια είναι μαζί».

Η έρευνα της FIFA εξέτασε και τις εννέα υποψήφιες που προσπαθούσαν να κερδίσουν το Μουντιάλ 2022 ή του 2018, που απονεμήθηκε στη Ρωσία στην ίδια τελετή το 2010.

Ο βρετανός βουλευτής Νταμιάν Κόλινς τόνισε σχετικά: «Οι ισχυρισμοί για δωροδοκία και σοβαρές αδικίες παραμένουν αναπάντητες». Οι Γάλλοι εισαγγελείς διερευνούν επίσης τη διαδικασία υποβολής προτάσεων για τα Παγκόσμια Κύπελλα του 2018 και του 2022 και τον Απρίλιο εξέτασαν τον πρώην πρόεδρο της FIFA Ζεπ Μπλάτερ «ως μάρτυρα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags