Facebook Pixel Άνοιξε τα χαρτιά του ο Μυροφορίδης
| 2017-07-05 15:34:00

Άνοιξε τα χαρτιά του ο Μυροφορίδης

Άνοιξε τα χαρτιά του ο Μυροφορίδης

Κατά την παρουσίαση του, ο νέος τεχνικός διευθυντής του Άρη αναφέρθηκε στον κοινό στόχο με τον Θόδωρο Καρυπίδη, την προσπάθεια να εμπνεύσει τους φίλους της ομάδας, καθώς επίσης και ότι οι «κίτρινοι» δεν θα πρέπει να ψάχνουν για δικαιολογία.

Αναλυτικά:

«Έπρεπε να μπορώ να μεταφέρω έστω μια μικρή πρόοδο. Θεωρώ ότι ξέρω τι συμβαίνει τα τελευταία χρόνια και που έχω έρθει αλλά και ότι έχω βρει τον τρόπο για το πώς πρέπει να πορευτεί η ομάδα. Ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας οργανισμός και μια ομάδα η οποία τα τέσσερα τελευταία χρόνια ταλαιπωρείται είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει. Τόσα χρόνια ακούω, αλλά εμείς πρέπει να βρούμε την ουσία της πράξης. Θα μιλήσω ξεκάθαρα για τον στόχο και την ουσία του. Το ότι έγιναν λάθη στα προηγούμενα χρόνια είναι κάτι που στο τέλος φάνηκε. Όλοι ήθελαν να πετύχουμε, αλλά δεν τα κατάφεραν. Είναι δεδομένο ότι υπάρχει αμφισβήτηση, όπως και ότι δεν πρέπει κανείς από εμάς να μείνει σ’ αυτή. Μαγικά δεν υπάρχουν, πρέπει να φύγει η κατάσταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή όπως και οι τρόποι για να τα καταφέρεις», είπε αρχικά και συμπλήρωσε.

Σχετικά με τον αριθμό των συμβολαίων που υπάρχουν: «Υπάρχει μια ομάδα που ήδη έχει 22 συμβόλαια είναι αυτό που έχουμε στο τραπέζι. Ότι μπορεί να αναρωτιούνται όλοι σε ποια κατηγορία θα παίξει η ομάδα, εγώ θέλω να βλέπω αυτό που έχω μπροστά μου. Θα υπάρξουν αλλαγές σε πολλά μέτωπα. Αυτό που ετοιμάζεται από εδώ και πέρα είναι ότι πρέπει να χτίσουμε σε βάση και όχι σε άμμο. Δεν θέλω να χτίσουμε κάτι που επιφανειακά θα είναι καλό και όχι στην ουσία. Εγώ αυτό δεν μπορώ να το κάνω γιατί ξέρω που ήρθα, τι σημαίνει να μην είναι ο Άρης εκεί που πρέπει και να μην παίζει γι’ αυτό που πρέπει. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι οι περσινοί ποδοσφαιριστές δεν μπορούν να τα καταφέρουν. Θέλω να βγάλουν συναίσθημα, διεκδικώντας κάθε μπάλα χωρίς να υπάρχει αύριο».

Για τις εγκαταστάσεις του Ρυσίου: «Στο μυαλό μου έχω απλά πράγματα. Δεν θέλω να φτάσω στο φεγγάρι ονειροπολώντας αλλά να πατάνε τα πόδια μου στη γη και να μπορώ να λύνω κάθε μέρα ένα πρόβλημα. Θεωρώ αδιανόητο αυτό που είδα στο Ρύσιο, να μην μπορεί να αλλάξει, ο Άρης να μην εκμεταλλεύεται αυτό που μπορεί από τη στιγμή που είναι δικό του αθλητικό κέντρο. Κι αυτό θα γίνει. Υπάρχει έγκριση της διοίκησης να προχωρήσουμε να κάνουμε αυτό που θέλουμε. Μπορεί σε κάποιους να ακούγονται περίεργο και αβανταδόρικο να πω μια καλή κουβέντα για τον Καρυπίδη, αλλά εγώ δεν κάνω αβάντες. Αν έχω ένα πρόβλημα και μπορεί να μου το λύσει ο Καρυπίδης, θα του το ζητήσω. Δεν θα είμαι υπερβολικός στα θέλω μου. Μέχρι στιγμής αυτά που πρέπει να γίνονται, γίνονται.

Συγκρίνοντας των τωρινό Άρη με αυτόν προ εξαετίας, είπε: «Δεν είμαι ο άνθρωπος που θα ζητήσει τη στήριξη, αλλά θέλω να την κερδίσει η ομάδα μέσα από τα αποτελέσματά της. Το να βγούμε να πούμε για 5-10 ονόματα δεν είναι η ουσία. Για μένα η ουσία είναι ότι όσοι θα απαρτίσουν τον φετινό Άρη πρέπει να δουν πραγματικά την ευκαιρία. Γιατί στον προ εξαετίας Άρη δεν θα είχαν θέση. Κανείς από εμάς δεν θα μπορούσε να περάσει ούτε ως θεατής από δω. Ερχόμενος στην ομάδα ακούω κάθε μέρα διάφορα, το σημαντικότερο είναι ότι αυτά που ακούω δεν είναι τεκμηριωμένα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να πει ότι θέλει, αλλά όχι να αμφισβητεί μια προσπάθεια δίχως επιχειρήματα. Λάθη θα γίνουν. Μόνο οι πεθαμένοι δεν κάνουν. Το ζητούμενο είναι να κάνεις λάθος λόγω δουλειάς και όχι από δόλο. Επικοινωνιακά εξυπηρετεί το να λέμε ονόματα παικτών αλλά εμένα δεν μου αρέσει. Είναι κακό για τη δική μου δουλειά να χάνω την ουσία».

Για τους φιλάθλους της ομάδας: «Για μένα υπάρχει μόνο η επόμενη μέρα και είναι μία. Πέρα από την επάνοδο της ομάδας στη Σούπερλιγκα είναι να εμπνεύσουμε τους πάντες. Να κάνουμε μια ομάδα που θα βγάζει στο γήπεδο το συναίσθημα που έχασε αυτή η ομάδα. Κι αυτό θα γίνει μέσα από την προσπάθεια. Είναι η ξεκάθαρη γραμμή μας. Ό,τι κερδίσουμε πρέπει να κερδισθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να το νιώσουν όλοι. Ο κόσμος έχει αποτραβηχτεί γιατί σ’ αυτό το γήπεδο έχει ζήσει μεγάλες στιγμές. Γι’ αυτόν τον λόγο επαναλαμβάνω ότι πέρα από τους αγωνιστικούς στόχους είναι να είναι στις κερκίδες 15.000 κόσμος, να κοιτιούνται μεταξύ τους και η ομάδα να συμβαδίσει με τη δίψα του κόσμου».

Σε ερώτηση για τα κριτήρια των επιλογών των ποδοσφαιριστών κι αν παραμένει στο πίσω μέρος του μυαλού το ενδεχόμενο ανόδου στη Σούπερλιγκα: «Η ομάδα θα σχεδιαστεί για να ανταποκριθεί σε κάθε πρόκληση. Μακάρι να έχω απόφαση αύριο. Θα φτιαχτεί μια ομάδα που θα μπορεί να

Για τη μεθοδολογία που θα ακολουθήσει για να δώσει στους παίκτες να καταλάβουν που έχουν έρθει: «Μπορείς να πάρεις ένα βίντεο και να δεις τι έχει κάνει ο Άρης για να καταλάβουν οι παίκτες που έχουν έρθει. Αν δεν το κάνεις σημαίνει ότι δεν μπορείς να μεταδώσεις στους παίκτες αυτό που πρέπει. Οφείλουμε να δείξουμε σε όλους να καταλάβουν που έχουν έρθει. Θεωρώ ότι 20 δευτερόλεπτα αρκούν».

Για την επιλογή του επόμενου προπονητή: «Έπρεπε να φτάσουμε στη λήψη της απόφασης. Αν πλατιάσει εμείς πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Δεν είναι ίδιο να φέρεις έναν προπονητή και τον βουτήξεις στη θάλασσα για να επιβιώσει από το να του έχεις μια βάση».

Για την αδυναμία του Άρη στο παρασκήνιο την περσινή χρονιά: «Πρώτα απ’ όλα πρέπει εσύ να δώσεις το δικαίωμα . Αν εσύ δεν δώσεις το δικαίωμα δεν θα σε αδικήσει κανείς. Θα σε αδικήσει μία, δύο, αλλά μετά δεν μπορεί να συνεχιστεί. Εσύ λοιπόν δίνεις το δικαίωμα. Αν η ομάδα είναι αυτή που πρέπει, κανείς δεν μπορεί να σου κάνει ζημιά. Τυφλά και με τη βοήθεια από τον Θεό δεν θα περιμένουμε να πάμε».

Σε ερώτηση για το τι έφταιξε πέρσι στον Άρη. «Ήταν ρόστερ επιπέδου Σούπερλιγκα. Σαν αντίπαλος του Άρη κι ενώ θεωρούσα ότι είχε το καλύτερο ρόστερ, δεν μου έβγαλε φόβο. Για μένα το σημαντικότερο είναι η πίστη του αντιπάλου. Αν καταφέρεις να τον τρομάξεις ή όχι. Πέρυσι οι αντίπαλοι του Άρη έβλεπαν τους αγώνες ως ευκαιρία να διακριθούν. Αυτό θα συμβεί και φέτος αλλά είναι στο χέρι σου να τους κόψεις τη δίψα. Δεν μπορείς να κερδίσεις λόγω ονόματος αλλά να αναγκάσεις τον αντίπαλο να σε νιώσει».

Για τις εγγυήσεις που έλαβε από τον Θόδωρο Καρυπίδη: «Έδειξε πόσο πολύ θέλει να συνεργαστούμε και δεν στάθηκε στα λόγια. Οι εγγυήσεις που πήρα είναι για το καλό της επόμενης μέρας. Δεν θα ερχόμουν σε μια ομάδα αν ήξερα ότι κάθε μέρα θα έχω κι ένα μεγάλο πρόβλημα. Βλέπω ότι ο Καρυπίδης λύνει το πρόβλημα, μόλις αυτό εμφανίζεται. Οι εγγυήσεις ήταν επί τούτου. Κυρίως όμως βλέπω έναν άνθρωπο που θέλει να πετύχει. Τώρα, το ότι δεν πέτυχε έχει πολλές παραμέτρους. Ίσως μέσα στο μυαλό του καλλιεργήθηκε η σκέψη ότι επειδή με λένε Άρη θα ανέβω. Πιστέψτε όμως η Β’ Εθνική δεν είναι έτσι. Από τον κύριο Καρυπίδη εισπράττω ότι είναι ένας άνθρωπος ο οποίος θα είναι δίπλα μου και να ξέρετε ότι τους βάζω… ασκήσεις.

Για τον κανόνα του στο χτίσιμο ομάδας: «Με 25 διαφορετικούς χαρακτήρες δεν γίνεται να απαιτήσεις να γίνουν οικογένεια, μια παρέα. Γι’ αυτό πάντα απαιτώ να υπάρχει ένας κοινός στόχος. Από εκεί και πέρα, έχουμε πολλά ανοιχτά μέτωπα. Δεν θέλω να μας πιστέψει κανείς χωρίς να δει».

Για το μπάτζετ της νέας χρονιάς: «Θα υπάρχει μείωση και πρέπει να ξέρουμε τι θέλουμε και τι ζητάμε. Θέλω να δίνω κίνητρο στις ομάδες. Δεν θέλω να δημιουργήσω κοπρίτες. Εδώ ήρθα να πετύχω και όχι να κάνω δημόσιες σχέσεις. Το πώς θα πετύχω, θα βρω τον τρόπο. Χωρίς ψέματα, μόνο με την αλήθεια. Μόνο με την αλήθεια προχωράς. Με το ψέμα επιβιώνεις για λίγο».

Για το αν πέρσι ο Άρης δέχθηκε χτυπήματα (παρασκηνιακά) κάτω από τη μέση: «Όλα παίζουν ρόλο, αλλά όταν εγώ πήγα να παίξω στην Καλλονή και κέρδισα 1-4 βλέποντας την Καλλονή έλεγα ότι είναι μια αδύναμη ομάδα. Εγώ είδα μια ομάδα με πολλά παιδάκια, το πώς θα είναι όμως απέναντι στον Άρη, το βγάζει ο Άρης. Ο Άρης δεν βγήκε κατηγορία όχι για 1-2 σφυρίγματα. Αυτό μικραίνει τον Άρη και δεν πρέπει να το κάνουμε. Οι αντίπαλοι οι δικοί μου είναι μέσα στο γήπεδο κι αν έχουν το μυαλό τους ότι είναι κάπου αλλού θα τους εκπλήξει το γήπεδο. Θα κάνουμε κακό στον εαυτό μας αν ψάχνουμε αντίπαλο εκεί που δεν υπάρχει. Όλα τα άλλα είναι σχετικά.

Επί του ζητήματος του προπονητή κι αν υπάρχει διάσταση απόψεων με τον Θόδωρο Καρυπίδη: «Διαφωνία με τον Καρυπίδη δεν υπάρχει. Πρέπει να διαφωνούμε σε κάποια πράγματα γιατί αυτό είναι υγεία. Κανένας προπονητής δεν έχει προβάδισμα. Αφήνουμε να περάσει και το σαββατοκύριακο. Δεν υπάρχει καμία αψιμαχία, μόνο σκέψη για το καλό της ομάδας».

Για το ενδεχόμενο πώλησης του Σωκράτη Διούδη και τις αποδεσμεύσεις: «Πέρσι ο Σωκράτης ήταν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της ομάδας κι όταν ο τερματοφύλακας είναι ο καλύτερος, τότε υπάρχει πρόβλημα. Η περίπτωση του Διούδη είναι ξεκάθαρη. Αν έρθει μια πρόταση και ικανοποιηθεί η ομάδα, οκ.. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι δεδομένο. Θα υπάρξουν αποχωρήσεις, θα βαδίσουμε σ’ ένα πλάνο όπου θα προσφέρουμε περισσότερα κίνητρα στα παιδιά».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags