Facebook Pixel Μεγάλες ατάκες Καρνέζη για Παναθηναϊκό, Εθνική και... Γιάννη Πετράκη!
| 2017-07-06 08:59:00

Μεγάλες ατάκες Καρνέζη για Παναθηναϊκό, Εθνική και... Γιάννη Πετράκη!

Μεγάλες ατάκες Καρνέζη για Παναθηναϊκό, Εθνική και... Γιάννη Πετράκη!

Ο Έλληνας τερματοφύλακας μιλάει σπάνια, αλλά όταν το κάνει έχει να πει πολλά!

Αναλυτικά όσα είπε στο Sport24 Radio 103.3:

"Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα για έναν ξένο τερματοφύλακα να

μπορέσει να καθιερωθεί και να στεριώσει στην Ιταλία. Δεν είναι εύκολο να έχει συνέχεια, διότι αντιμετωπίζεται με μεγάλη καχυποψία, όντας μη Ιταλός. Οι Ιταλοί είναι πολύ σκληροί κριτές. Εγώ ήμουν πολύ σίγουρος και αποφασισμένος να πετύχω όταν έφυγα από την Ελλάδα. Ήξερα ότι θα συναντήσω μεγάλες δυσκολίες, αλλά και προκλήσεις. Δούλεψα πάρα πολύ, ήμουν πάρα πολύ συγκεντρωμένος ούτως ώστε να καταλάβω το πρωτάθλημα, τις συνθήκες και τους παίκτες. Να καταλάβω τι χρειάζεται για να πετύχω. Πλέον είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από όλα όσα έχω πετύχει σε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Οι Ιταλοί γνωρίζουν πολύ καλά την τακτική και ιδιαίτερα τη θέση του τερματοφύλακα. Ξέρουν το πότε ένας παίκτης είναι έτοιμος και πότε όχι και τι χρειάζεται να βελτιώσει. Όταν ήρθα στην ομάδα υπήρχαν δύο τρεις νεαροί και ταλαντούχοι τερματοφύλακες. Η διοίκηση έκρινε ότι δεν ήταν έτοιμοι κι ότι εγώ ήμουν. Απέδειξα στην προετοιμασία ότι μπορούσα να σταθώ σε υψηλό επίπεδο και οι πρώτες δύο χρονιές μου ήταν ονειρικές, όταν και ο κόσμος με ψήφισε πολυτιμότερο παίκτη. Άρα και αυτοί δικαιώθηκαν που με εμπιστεύτηκαν και εγώ, αφού πλέον έχω φτάσει τις 120 συμμετοχές με τη φανέλα της Ουντινέζε".

Για την επόμενη σεζόν: "Θα δείξει, διότι ακόμα δεν έχω ολοκληρωμένη εικόνα. Κατά πάσα πιθανότητα είναι ένα καλό τάιμινγκ προκειμένου κι εγώ να μπορέσω να κάνω κάτι καλύτερο και η ομάδα να επωφεληθεί. Της Ουντινέζε της αρέσει να επενδύει. Ζει από αυτό, καθώς αγοράζει φθηνά, δίνει αξία σε παίκτες και τους πουλάει ακριβότερα. Αυτό κάνει. Αυτό είναι το πλάνο της. Αυτό γίνεται και με εμένα, αφού είχαμε μία συζήτηση στην οποία είπαμε ότι ίσως είναι η κατάλληλα στιγμή να αλλάξω περιβάλλον. Είναι η καλύτερη λύση και για τις δύο πλευρές, να επωφεληθεί η ομάδα και να κάνω κι εγώ το βήμα παραπάνω".

Για το αν θα πάει σε κάποιο άλλο πρωτάθλημα: "Μπορεί να συνεχίσω στην Ιταλία, μπορεί να αλλάξω περιβάλλον. Θα δούμε. Εξαρτάται από τις προτάσεις. Αυτό που θέλουμε είναι να είμαστε όλοι ικανοποιημένοι".

Για το τι του έχει μείνει από την παρουσία του στην Ουντινέζε: "Η εμπειρία, οι αναμνήσεις όλων των αγώνων κόντρα σε πολύ σπουδαίες ομάδες σε εξαιρετικά γήπεδα και με παίκτες παγκόσμιου επιπέδου. Στην Ιταλία οι πρώτες επτά, οκτώ ομάδες είναι μεγάλες, έχουν τη δική τους ιστορία στην χώρα και κάνουν καλές πορείες στην Ευρώπη. Το ωραιότερο συναίσθημα για εμένα ήταν αυτό που ένιωθα μετά τους αγώνες, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Ένιωθα γεμάτος και ευχαριστημένος και αυτό μου έλειπε στην Ελλάδα. Τα καλά λόγια των Ιταλών είναι το μεγαλύτερο… μετάλλιο για μένα. Είναι σα να λες σε έναν Ιταλό να του φτιάξεις μακαρόνια για να φάει. Για να σου πει μία καλή κουβέντα πρέπει να τα φτιάξεις καλά. Έτσι πλέον μου δείχνουν εμπιστοσύνη και αυτό με γεμίζει χαρά".

Για την εθνική ομάδα: "Το πιο σημαντικό, το μεγαλύτερο βήμα είναι ότι αφήσαμε πίσω μία πολύ δύσκολο περίοδο. Μία μεταβατική περίοδο θα έλεγα. Σε όλα τα επαγγέλματα για να περάσεις στην επόμενη φάση, θες χρόνο. Και στο ποδόσφαιρο ισχύει αυτό. Έτσι έπειτα από το Μουντιάλ στο οποίο κάναμε κατάθεση ψυχής, ήρθαν αλλαγές. Σε αυτό το επίπεδο δεν υπάρχει πίστωση χρόνου για να γίνουν οι αλλαγές σταδιακά. Αυτό το πληρώσαμε, ήρθαν σερί αρνητικά αποτελέσματα, χάλασε η ψυχολογία και η ομοιογένειά μας και χάσαμε την αυτοπεποίθησή μας. Το βασικό ήταν ότι καταλάβαμε τι λάθη είχαμε κάνει όλοι μας και ξαναδεθήκαμε ως ομάδα. Επίσης έχουμε έναν αρκετά έξυπνο προπονητή που κατάλαβε τι χρειαζόταν η εθνική για να προχωρήσει και πήρε αποφάσεις που ο χρόνος έδειξε ότι είναι σωστές. Τα βρήκαμε, γίναμε ομάδα και διεκδικούμε κάτι καλό. Μακάρι τα επόμενα ματς να είναι καλά και νικηφόρα και στο τέλος να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί μία πρόκριση σε ένα Μουντιάλ".

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο: "Στο πρωτάθλημα λείπει το πλάνο, λείπει αυτό που θα δώσει το κάτι παραπάνω σε μία ομάδα. Έχουμε την τάση να κοιτάμε εφήμερα πράγματα και δε σκεφτόμαστε το μέλλον. Αυτό το πληρώνουμε σε βάθος χρόνου. Για πολλά χρόνια φέρναμε με ευκολία αμφιβόλου αξίας και ποιότητας παίκτες με μεγάλα συμβόλαια. Φάνηκαν η έλλειψη προγραμματισμού και οι λάθος κινήσεις. Η Ουντινέζε ξέρει ότι τα έσοδα της είναι συγκεκριμένα και πρέπει να κάνει άλλες ενέργειες, όπως οι αγοραπωλησίες, για να έχει μέλλον. Αν ένας ιδιοκτήτης δεν κάτσει να σκεφτεί τι πρέπει να κάνει για να υπάρχει μία ομάδα, κι όχι όπως τα αναλύουν οι εφημερίδες και στα καφενεία, αυτή η ομάδα δε θα έχει μέλλον. Λυπάμαι που τα πράγματα είναι έτσι. Είναι μία καλή ευκαιρία να δούμε το πρόβλημα σε βάθος και ίσως κάποια στιγμή να ακολουθήσουμε κι εμείς τα ευρωπαϊκά πρότυπα".

Για την κατάσταση στην πρώην ομάδα του, τον Παναθηναϊκό: "Με στεναχωρεί. Είναι δύσκολο να γίνεις ανταγωνιστικός με περιορισμένο μπάτζετ. Και ο κόσμος είναι απογοητευμένος. Αλλά και πάλι ερχόμαστε στην ίδια συζήτηση. Είναι καταδικαστική η έλλειψη πλάνου".

Για τον τερματοφύλακα της Μίλαν, Τζίτζι Ντοναρούμα: "Είναι ένα πολύ μεγάλο ταλέντο. Φάνηκε από το πρώτο του ματς. Βασικά φάνηκε πριν ακόμα παίξει, αφού για να σε εμπιστευτεί η Μίλαν στα 16 σου σε επίσημο ματς, όλοι καταλαβαίνουν περί τίνος πρόκειται. Έχει αθλητικά προσόντα και το μεγαλύτερο προσόν του είναι η ηρεμία που έχει μέσα στο παιχνίδι. Είναι σα να παίζει χρόνια. Έχει τεράστια ωριμότητα και αποτελεί κεφάλαιο για τη Μίλαν. Το έχουν καταλάβει και οι Ιταλοί και για αυτό του έχουν κάνει μία πολύ μεγάλη προσφορά. Εύχομαι και ελπίζω τα καλύτερα για το παιδί, διότι θα είναι το τερματοφύλακας της Ιταλίας για τα επόμενα χρόνια. Μπορεί να εξελιχθεί πάρα πολύ".

Για το αν υπάρχει κάποιος νέος Ορέστης Καρνέζης: "Δεν είναι σωστό να προβαίνουμε σε συγκρίσεις. Υπάρχουν νέα παιδιά που ασχολούνται με αυτή τη θέση, έχουν ταλέντο και είναι καθαρά στο χέρι τους να αγαπούν αυτό που κάνουν, να δουλέψουν και να εξελιχθούν. Βέβαια παίζουν ρόλο και οι συνθήκες που θα βρεθεί ένας παίκτης. Οπότε είναι συνδυασμός πραγμάτων για να φτάσει κάποιος ψηλά. Χρειάζεται πάθος και θέληση από την πλευρά σου, όπως επίσης και το ποιους ανθρώπους θα συναντήσεις και το ποιοι προπονητές θα σου μάθουν τα κατάλληλα πράγματα. Σημαντικός είναι και ο περίγυρος, διότι πρέπει τα νέα παιδιά να μην πετούν στα σύννεφα. Υπάρχει πολλή δημοσιότητα με τους δημοσιογράφους και τα social media και είναι πολύ δύσκολο για ένα παιδί να μείνει προσγειωμένο και συγκεντρωμένο σε αυτό που κάνει".

Για το ποιους ανθρώπους θα ευχαριστούσε: "Είναι πολλοί. Βασικός είναι ο Γιάννης Πετράκης που με πήρε από την Κέρκυρα και με πήγε στον ΟΦΗ. Μου έδωσε το πρώτο έναυσμα για να μπορέσω να κοιτάξω στα μάτια το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, δηλαδή να μπω σε μία επαγγελματική ομάδα, όπως ο ΟΦΗ και κάνω κάτι καλύτερο. Και οι Πεσέιρο και Φερέιρα στον Παναθηναϊκό με βοήθησαν και ο Σάντος στην εθνική. Όπως και ο Αλεσάντρο Νίστα, που είναι πλέον προπονητής τερματοφυλάκων στη Νάπολι και με τον Αντρέα Στραματσόνι στην Ουντινέζε είχα πολύ καλή συνεργασία. Αν έπρεπε να αναφερθώ μόνο σε έναν θα ήταν ο Γιάννης Πετράκης".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags