Έχει χιλιοειπωθεί και έχει καταντήσει τετριμμένο. Με 7 προσθήκες στην καλοκαιρινή περίοδο η ΑΕΚ έχει κλείσει όλες τις τρύπες που υπήρχαν από την περσινή χρονιά και πλέον μπορεί απερίσκεπτη, να περιμένει την έκβαση της υπόθεσης Αραούχο, την οποία παρακολουθεί διακριτικά.

Δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά, αφού τα πάντα θα κριθούν από τη στάση της Λας Πάλμας. Είναι δεδομένο όμως, ότι στην Ένωση δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια.

Υπάρχει αναζήτηση επιθετικής λύσης, αφού η υπόθεση του Αργεντινού επιθετικού μπορεί να ναυαγήσει και οι άνθρωποι που τρέχουν τον σχεδιασμό της ομάδας δεν επιθυμούν, να βρεθούν προ απροόπτου. Τα δεδομένα δείχνουν, ότι θα υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση στην αιχμή του δόρατος. Και ας υπάρχουν αυτήν την στιγμή στο έμψυχο δυναμικό τρεις επιθετικοί.

Ο Χιμένεθ έχει στη διάθεσή του τον Λιβάγια και τον Γιακουμάκη, υπάρχει και ο αδυνατισμένος σε σχέση με πέρσι Αλμέιδα, κανείς όμως δεν περιμένει από τον Πορτογάλο, να κάνει τη μεγάλη επιστροφή στην καριέρα του και να δώσει λύσεις στην ΑΕΚ.

Γι'αυτό και στην ΑΕΚ ψάχνονται σοβαρά για αντί-Αραούχο. Μάλιστα, όπως ακούγεται, την περίοδο που η Ένωση πήρε τον Λιβάγια βρέθηκε πολύ κοντά στο κλείσιμο και άλλης μίας μεταγραφής επιθετικού. Τί έγινε και δεν προχώρησε; Ίσως σε αυτό το ερώτημα να απαντήσουν οι ίδιοι άνθρωποι του Δικεφάλου, όταν ολοκληρωθεί στο εκατό τοις εκατό ο σχεδιασμός της ομάδας.