Facebook Pixel Αποθέωση από Γκρέταρσον για Τρίστασον: «Τίμιος, γκολτζής και δουλευταράς»!
| 2017-07-09 21:21:00

Αποθέωση από Γκρέταρσον για Τρίστασον: «Τίμιος, γκολτζής και δουλευταράς»!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Αποθέωση από Γκρέταρσον για Τρίστασον: «Τίμιος, γκολτζής και δουλευταράς»!

Ο Άρναρ Γκρέταρσον μιλάει στο sportdog.gr για τον συμπατριώτη του και καταγράφει τα ποδοσφαιρικά του στοιχεία. Το δυνατό του σημείο και τί λέει για τον χαρακτήρα του.

Η τελευταία (και έβδομη κατά σειρά) μεταγραφή της ΑΕΚ τη καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο ακούει στο όνομα του Άρνορ Ίνγκβι Τρίστασον. Ο παίκτης ανακοινώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (5-7-17) από την «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ και έφυγε κατευθείαν για το Κίελτσε της Πορτογαλίας, όπου η ομάδα πραγματοποιεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της. Στις πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής της Ένωσης ο διεθνής Ισλανδός εξέφρασε την επιθυμία του, να αγωνιστεί με τον ελληνικό σύλλογο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η τοποθέτηση όμως που δημιούργησε αίσθηση ήταν, ότι γνώριζε την ελληνική ομάδα από το Football Manager. Φυσικά δεν αρκέστηκε μόνο στιςπληροφορίες του παιχνιδιού. Όπως παραδέχτηκε στον Τύπο της Ισλανδίας, συμβουλεύτηκε τον συμπατριώτη του παλαίμαχο ποδοσφαιριστή και πρώην τεχνικό διευθυντή της ΑΕΚ, Άρναρ Γκρέταρσον.

Έχει καλή νοοτροπία

Το sportdog.gr επικοινώνησε με τον άνθρωπο που τη διετία 2010-2012 συμμετείχε στον «κιτρινόμαυρο» σχεδιασμό της ομάδας και του ζήτησε τη γνώμη για τον 24χρονο ποδοσφαιριστή που απέκτησε η ΑΕΚ. «Δεν τον ξέρω προσωπικά, αλλά είχαμε μία επικοινωνία, στην οποία μου έκανε κάποιες φυσιολογικές ερωτήσεις για την ομάδα, το πρωτάθλημα και την Ελλάδα ως χώρα», ήταν το πρώτο σχόλιο του Άρναρ Γκρέταρσον.

Ποια είναι τα δυνατά στοιχεία του Άρνορ Τρίστασον; «Μπορεί να μοιράσει γκολ σε συμπαίκτες του, να σκοράρει, κάνει πολύ καλές κούρσες χωρίς τη μπάλα στα πόδια του. Έχει καλή νοοτροπία και είναι ομαδικός παίκτης», αναφέρει στο sportodog.gr ο πρώην τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ.


Είναι προσγειωμένος

Όσον αφορά τον χαρακτήρα του διεθνή Ισλανδού μέσου ο Γκρέταρσον χαρακτήρισε τον συμπατριώτη του ως ποδοσφαιριστή τίμιο και επίμονο στη δουλειά του. «Όπως έχω ακούσει για αυτόν είναι πολύ θετικό το γεγονός, ότι είναι τίμιος. Είναι ένας τύπος πολύ προσγειωμένος. Δεν γνωρίζω, αν είναι εργασιομανής, αλλά έχω ακούσει, ότι είναι δουλεταράς», τόνισε και στη συνέχεια απάντησε σε ερώτηση για την προσαρμοστικότητά του. «Πιστεύω, ότι η προσαρμογή του στην Αθήνα δεν θα είναι πρόβλημα για τον ίδιο, αφού ήδη έχει ζήσει σε τρεις διαφορετικές χώρες πριν. Πάντα όμως πρέπει να περιμένεις την προσαρμογή ενός ποδοσφαιριστή σε βάθος τριών με δώδεκα μηνών σε μία νέα χώρα, στην οποία δεν γνωρίζει καν τη γλώσσα», είπε.

Κληθείς να σχολιάσει τη φυγή του από τη Ραπίντ Βιέννης ήταν ξεκάθαρος. «Πιστεύω, ότι είδε τη μετακίνηση, σαν ένα καλό σκαλοπάτι στην καριέρα του. Διαφορετικά δεν θα υπέγραφε στην ΑΕΚ», κατέληξε ο Άρναρ Γκρέταρσον.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags